Deze dinosaurus leefde in de woestijn en balanceerde op één teen

Door de vondst van een bijzonder Braziliaans fossiel is een dinosaurus ontdekt die, net als een paard, op één teen liep - en zijn prooien verscheurde met messcherpe klauwen. 

Moedernijlpaard rouwt mogelijk om dode baby in nieuwe video

Het beeldmateriaal, waarop te zien is dat een nijlpaardvrouwtje probeert te zorgen voor een kadaver in Botswana, is de eerste wetenschappelijke waarneming van rouwgedrag bij nijlpaarden.

Nieuwe video van ’s werelds grootste en zeldzaamste pijlstaartrog

De dikstekelpijlstaartrog – een dier met een scherpe stekel en kleine ogen – onderneemt van alle roggen in deze familie de langste trek.

Vleesetende planten hebben vaker salamanders op het menu staan

Tot nu toe werd aangenomen dat gewervelde dieren slechts af en toe door bekerplanten werden gegeten. Maar nieuw onderzoek zet die veronderstelling op z’n kop.
Stop met plastic

7x tips om op reis te gaan zonder wegwerpplastic

Het is misschien makkelijker dan je denkt.

Hoe vuurvliegjes hun fraaie lichtshows coördineren

Een unieke Mexicaanse vuurvliegsoort kan zijn ‘knipperlicht’ afstemmen op dat van soortgenoten. Hoe slagen deze insecten erin hun bioluminescente signalen te coördineren?

Voor het eerst chimpansees gezien die schildpadden stukslaan en opeten

Het is voor het eerst dat de apen zijn geobserveerd bij het openbreken en opeten van welke reptielensoort dan ook. De slagtechniek die ze daarbij toepassen, doet denken aan het gebruik van werktuigen.
Video

Sterren 101

Ontelbare sterren staan 's nachts aan de hemel. Ontdek hoe deze hemellichamen ontstaan, hoe ze worden geklassificeerd naar helderheid en temperatuur en wat er gebeurt als ze sterven.
Video

Een kijkje in de donkere wereld van het wildlifetoerisme

Avonturen met exotische dieren worden steeds populairder onder toeristen, mede door sociale media. Maar achter de schermen leiden veel van deze dieren een deerniswekkend bestaan. In deze korte documentaire onderzoekt Natasha Daly, schrijfster voor National Geographic, het wildlifetoerisme in Thailand, waar veel bezoekers interactie zoeken met olifanten.
Video

Nigerianen strijden voor de bescherming van 's werelds meest verhandelde zoogdier

Pangolins of schubdieren zijn vermoedelijk de meest verhandelde zoogdieren ter wereld. Nu de vier Aziatische soorten schubdieren sterk in aantal zijn afgenomen, wenden stropers zich steeds vaker tot de Afrikaanse soort om aan de vraag te voldoen. In deze korte film maak je kennis met de dappere Nigerianen die hun best doen om dit zachtaardige en kwetsbare dier te beschermen.