Bekijk waarom natuurbeschermers hun best doen voor deze kleurrijke 'koning der vogels'

Thursday, August 29, 2019
Bekijk waarom natuurbeschermers hun best doen voor deze kleurrijke 'koning der vogels'
Bekijk waarom natuurbeschermers hun best doen voor deze kleurrijke 'koning der vogels'

De zwartkapsaterhoen (of jujurana, wat 'koning der vogels' betekent) is een van de meest bedreigde fazantachtigen ter wereld; momenteel leven er nog maar 3.300 in het wild. De soort komt alleen voor in het westelijke deel van de Himalaya en is vooral beschermd in de Indiase deelstaat Himachal Pradesh. National Geographic Grantee Munmun Dhalaria maakte een korte film over haar zoektocht naar de vogel, die eindigde met een van de langste waarnemingen van een wilde jujurana die ooit werd vastgelegd. In de film van Dhalaria is ook het baltsgedrag te zien van vogels die in een fokkerij worden gehouden, en is te zien wat er in de deelstaat wordt gedaan om de koning der vogels te beschermen.

Kijk verder

Video
1:12

Bizarre krijswedstrijd tussen lynxen vastgelegd op video

Deze lynxen hebben het waarschijnlijk met elkaar aan de stok over territorium. De dieren maken lange, jankende geluiden om partners te lokken.
1:42

Bekijk de impact van de bosbranden in het Amazonewoud

In Porto Velho, de hoofdstad van de Braziliaanse deelstaat die door branden wordt geteisterd, worden de inwoners ziek van de doordringende rook. De altijd blauwe lucht die in een lied wordt bezongen, kleurt nu grijs door de rook.

Fossielen 101

Fossielen zijn echo's uit een eeuwenoud verleden. Kom meer te weten over twee belangrijke soorten fossielen, hoe fossilisatie plaatsvindt en hoe we aan de hand van fossielen een beeld kunnen krijgen van de geschiedenis van onze planeet.
Lees meer

bekijk videos

Dieren5:58

Hoe een nieuwe generatie de leeuwen van Zambia redt

Dieren3:32

Beren 101