Reizen

Bezoek de grootste stammenbijeenkomst ter wereld

Dit is de ideale gelegenheid om de geheimen van het afgelegen Papoea-Nieuw-Guinea te ontsluieren. donderdag, 9 november 2017

Door Kevin Johnson

In de eilandstaat Papoea-Nieuw-Guinea is het vasthouden aan aloude tradities geen probleem, zoals dat in veel andere landen in de wereld het geval is. Het leven hier is doordrongen van traditie, van dorpjes in het binnenland als Goroka en Mount Hagen tot de koloniale kuststadjes Port Moresby en Lae. Met zijn ongerepte natuurwonderen, waaronder machtige stroomversnellingen, weidse valleien en vuurspuwende vulkanen, is Papoea-Nieuw-Guinea een land van spectaculaire bestemmingen.

Wie Papoea-Nieuw-Guinea in september bezoekt, heeft de kans om het jaarlijkse Gorokafestival mee te maken, wanneer ruim zeventig stammen bijeenkomen voor sing-sings oftewel uitvoeringen van zang en dans in ceremoniële hoofdtooien en lichaamsbeschilderingen. Met ruim achthonderd talen is Papoea-Nieuw-Guinea een lappendeken van diversiteit, en deze kleurrijke viering – de grootste bijeenkomst van stammen ter wereld – biedt bezoekers inzicht in de vele culturen van deze eilandstaat.

Bezoekers worden het hele jaar door met open armen ontvangen door mensen met een culturele rijkdom die nergens anders op aarde is te vinden.

Kevin Johnson schrijft geregeld voor National Geographic Travel. Volg hem op Twitter.

Dit zijn andere avontuurlijke bestemmingen met een ongekende culturele rijkdom:

Lees meer