The Big Freeze afl. 3: deze kleine pooldiertjes veroveren de grote ijswereld

In deze aflevering maken we kennis met een onverwacht scala aan kleinere dieren die elk een eigen bijzondere, maar niet minder vermakelijke strategie hebben om in het meedogenloze noordpoolgebied te overleven. 

Monday, September 9, 2019
The Big Freeze: deze kleine pooldiertjes veroveren de grote ijswereld
The Big Freeze: deze kleine pooldiertjes veroveren de grote ijswereld

IJsberen domineren over pooldieren op de noordpool; bijna niets kan aan hun schaduw ontsnappen. In deze aflevering maken we kennis met een onverwacht scala aan kleinere dieren die elk een eigen bijzondere, maar niet minder vermakelijke strategie hebben om in deze meedogenloze wereld te overleven. De kleine poolvos lijkt misschien schattig, maar is in werkelijkheid een moordmachine.

De sneeuwhaas ziet er weliswaar pluizig uit en heeft grappige oren, maar is een meester in camouflage en een van de snelste dieren in dit gebied. De sneeuwuil heeft snelheid opgeofferd voor een krachtiger geheim wapen: stilte. We zien een lemming (een klein, bruin knaagdier) rondrennen in een sneeuwstorm, een grote fout wanneer stille moordenaars overvliegen.

Hoewel deze onbezongen helden als een van de weinigen perfect aan deze plek zijn aangepast, verandert de omgeving in rap tempo. Door de stijgende temperaturen kunnen vijanden noordwaarts trekken en deze poolspecialisten besluipen.

Kijk de volledige online serie The Big Freeze en extra's op natgeo.nl/bigfreeze

Lees meer

bekijk videos

Televisie En Video1:00

Achter de schermen: bezoek de bruisende wereld onder het arctische zeeijs