The Big Freeze afl. 4: IJsbeerjongen moeten snel opgroeien in het onvoorspelbare noordpoolgebied

In deze aflevering van 'The Big Freeze' zijn we getuige van een van de meest magische momenten in het noordpoolgebied: we vinden een vrouwelijke ijsbeer die voor het eerst uit haar winterhol komt met haar nog heel kleine jong.

Friday, August 16, 2019
IJsbeerjongen moeten snel opgroeien in het onvoorspelbare noordpoolgebied
IJsbeerjongen moeten snel opgroeien in het onvoorspelbare noordpoolgebied

In aflevering 4 van 'The Big Freeze; zijn we getuige van een van de meest magische momenten in het noordpoolgebied. Met hulp van een zeer bijzondere lokale gids vinden we een vrouwelijke ijsbeer die voor het eerst uit haar winterhol komt met haar nog heel kleine jong. We zien het toppunt van schattigheid als het jong voor het eerst de buitenwereld verkent.

Hun onweerstaanbare interacties leiden de aandacht af van het feit dat de moederbeer een onmogelijke beslissing moet nemen. Ze heeft de afgelopen acht maanden niet gegeten, dus wil ze dolgraag naar de oceaan om te jagen. Maar om haar zeehondendiner te bereiken moet ze een tocht van zo'n 65 kilometer afleggen. Wacht ze tot haar jong sterk genoeg is voor de lange tocht, of vertrekt ze richting zee om te zorgen dat haar melkproductie op gang blijft?

We volgen ook een jonge vrouwtjesbeer, die voor het eerst voor zichzelf moet zorgen, nadat ze door haar moeder is verstoten. Ze heeft zich de afgelopen tweeënhalf jaar met haar moeder voorbereid op dit moment, maar het duurt niet lang voor ze in de problemen raakt. Lukt het haar om te ontkomen aan een jagende wolf?

Kijk de volledige online serie The Big Freeze op natgeo.nl/bigfreeze

Lees meer

bekijk videos

Televisie En Video10:29

The Big Freeze afl. 2: mannetjesijsberen vechten met elkaar om een verrassende reden