Donald Trump

Hoe Donald Trump het milieu verandert...

De regering-Trump heeft grote veranderingen in het Amerikaanse wetenschaps- en milieubeleid aangekondigd – en wij houden die veranderingen bij. woensdag, 8 november 2017

Door Michael Greshko , Laura Parker en Brian Clark Howard

In de tumultueuze eerste maanden van de regering-Trump werd een groot aantal veranderingen in het Amerikaanse milieubeleid doorgevoerd, sommige voorspelbaar, andere verrassend. Veel van de veranderingen zijn bedoeld om de maatregelen die zijn voorganger Obama trof om de opwarming van de aarde af te remmen en milieuvervuiling te beperken, weer terug te draaien. Andere beleidsvoornemens dreigen de subsidies voor wetenschap en milieu te beperken.

Er staat enorm veel op het spel. De regering-Trump is aan de macht gekomen ten tijde van de eerste serieuze maatregelen tegen klimaatverandering, een onderwerp waarover de politieke meningen nog altijd verdeeld zijn. En voor het eerst in jaren zijn de Republikeinen zowel de baas in het Witte Huis als in beide kamers van het Amerikaanse Congres, waardoor ze de kans hebben de milieuwetten van de VS naar hun opvattingen bij te sturen.

Lees meer