Dieren

Waarom deze schattige wasbeertjes een visser adopteerden

In deze video klimmen drie schattige wasbeertjes op een visser die hun waarschijnlijk aan hun moeder doet denken.donderdag 9 november 2017

Door Sarah Gibbens

Wooster Ohio, 2 juni – De plaats en datum waarop Dominyk Lever waarschijnlijk de schattigste wasbeer ooit op camera vastlegde.

Vissend naar regenboogforel in Apple Creek, reizend in de VS vanuit zijn thuisland Tanzania, hoorde Lever zacht gepiep. “Het was midden op de dag en ik keek naar mijn voeten, waar ik drie wasbeertjes naar me toe zag komen die op mijn been probeerden te klimmen, wat ik toeliet,” zegt Lever in een e-mail.

Hij zegt dat ze daarna op schijn schouders klommen en aan zijn oor likten, waardoor Lever dacht dat ze hun moeder kwijt waren. Een andere visser die de vrienden tegen het lijf liep gaf de wasbeertjes de vis die hij net gevangen had.

Toen Lever twee dagen later terugkwam, kwam hij erachter dat de visser een onderkomen voor de wasbeertjes had gebouwd, nadat hij erachter was gekomen dat ze hun moeder verloren hadden. “Ik heb nog steeds contact met hem en hij vertelt me dat het goed met ze gaat, ze worden onafhankelijker en spenderen minder tijd met mensen – wat een goed teken is.”

Lees meer