War Night

Elke dinsdag War Night vanaf 21.00 uur op National Geographicwoensdag 22 augustus 2018

Elke dinsdag is het War Night op National Geographic en zie je een unieke selectie programma’s over WWII vanaf 21.00 uur. Met de beste afleveringen van onder andere ‘Buried secrets of WWII' en 'Battles won and lost'.

DINSDAG 11 FEBRUARI OP WAR NIGHT:

21:00 - WW2 HELL UNDER THE SEA - WOUNDED WARRIOR

USS Sliversides kampt met een vastzittende torpedo en een spoedoperatie in vijandige wateren terwijl ze Japanse schepen onderscheppen die onderweg zijn naar Guadalcanal.

22:00 - BATTLES WON AND LOST 

De Tweede Wereldoorlog werd beslist door strategieën die slaagden of mislukten en zo de loop van de oorlog veranderden. Met elke veldslag kwam de overwinning of de overgave onverbiddelijk dichterbij.

23:00 - HITLER'S LAST STAND 

Een Amerikaans regiment dat op weg is naar de kust om de Franse havenstad St. Malo te bevrijden stuit op hevig verzet van de nazi's en op geblokkeerde wegen. Ze worden omringd door de vijand

Bekijk voor meer details de TV-gids.
Lees meer over de andere thema-avonden.

Dit vindt u misschien ook interessant:

Sta stil bij oorlog en bevrijding met National Geographic

Op 4 en 5 mei staat National Geographic stil bij oorlog en bevrijding. Het hele weekend worden verschillende programma’s uitgezonden rond dit thema. 

ACTUEEL

Raadselachtige voorwerpen ontdekt op oudste slagveld van Europa

Al decennialang proberen archeologen erachter te komen welke partijen tegen elkaar vochten aan het riviertje Tollense, zo’n 3300 jaar geleden. Met de opgraving van een ongebruikelijke depotvondstis het raadsel rond de veldslag nog groter geworden.

Oude Maya’s voerden al ‘totale oorlogen’ voordat sprake was van klimaatproblemen

Er wordt vaak gedacht dat de grootschalige verwoesting van Maya-steden pas begon toen de voedselvoorraden slonken door droogte. Een verrassende vondst op de bodem van een meer biedt een andere kijk op die theorie.