War Night

Elke dinsdag War Night vanaf 21.00 uur op National Geographicwoensdag 22 augustus 2018

Elke dinsdag is het War Night op National Geographic en zie je een unieke selectie programma’s over WWII vanaf 22.00 uur. Met de beste afleveringen van onder andere ‘Buried secrets of WWII' en 'Battles won and lost'.

DINSDAG 31 MAART OP WAR NIGHT:

21:00 - NAZI MEGASTRUCTURES 6 - PACIFIC MEGASHIPS

In de jaren 1930 ontwerpen de Japanners de Yamato, 's werelds meest krachtige slagschip, 30 procent groter dan alles wat hun vijanden hadden.

22:00 - BATTLES WON AND LOST - THE INVASION OF FRANCE

De Tweede Wereldoorlog werd beslist door elk detail en elke beslissing in de uitgevochten veldslagen. We zien gewaagde plannen en hardnekkig verzet. Sommige plannen slaagden en andere mislukten.

23:00 - WW2 HELL UNDER THE SEA - SUBMARINE RAIDERS

In juni 1945 is er van de Japanse koopvaardijvloot weinig meer over. Commandeur Eugene Fluckey wedt dat ze 15 schepen tot zinken kunnen brengen en wil ook doelen langs de Japanse kust vernietigen.


Bekijk voor meer details de TV-gids.
Lees meer over de andere thema-avonden.

Dit vindt u misschien ook interessant:

Sta stil bij oorlog en bevrijding met National Geographic

Op 4 en 5 mei staat National Geographic stil bij oorlog en bevrijding. Het hele weekend worden verschillende programma’s uitgezonden rond dit thema. 

ACTUEEL

Raadselachtige voorwerpen ontdekt op oudste slagveld van Europa

Al decennialang proberen archeologen erachter te komen welke partijen tegen elkaar vochten aan het riviertje Tollense, zo’n 3300 jaar geleden. Met de opgraving van een ongebruikelijke depotvondstis het raadsel rond de veldslag nog groter geworden.

Oude Maya’s voerden al ‘totale oorlogen’ voordat sprake was van klimaatproblemen

Er wordt vaak gedacht dat de grootschalige verwoesting van Maya-steden pas begon toen de voedselvoorraden slonken door droogte. Een verrassende vondst op de bodem van een meer biedt een andere kijk op die theorie.