Skiën, sneeuwschoenwandelen en lamatrektochten

Met de honderden kilometers aan skipistes en wandelpaden is Montafon in Vorarlberg zeer geschikt voor een sportieve wintervakantie. Maar ook voor lagere snelheden of een vakantie met kinderen biedt de Montafon iedere dag nieuwe uitdagingen.

Foto's Van Andreas Haller - Montafon Tourismus GmbH, Schruns
Gepubliceerd 30 nov. 2018 11:41 CET, Geüpdatet 5 nov. 2020 06:45 CET
Lamatrekking in Montafon
Lamatrekking in Montafon
Foto van Andreas Haller - Montafon Tourismus

In totaal ligt er 295 kilometer aan geprepareerde skipiste in het dal, die met 74 kabelbanen bereikbaar zijn. Maar niet alleen skiërs kunnen hun hart ophalen in dit gebied. Ook ligt er bijna 450 kilometer aan geprepareerde en deels verlichte wandel- en sneeuwschoenroutes. Ben je onervaren? Dan kun je je inschrijven bij een van de zeven ski- en snowboardscholen.

Een aanrader onder de bergavonturen is de sneeuwschoenwandeltocht met een gids naar de Silvrettasee: je krijgt niet alleen een prachtig panorama aan de voet van de drieduizender, ook de tocht zelf is een belevenis op zich. Of eet een stevig Montafoner ontbijt in de bergen en doe, als een van de eersten ’s ochtends, op een vers geprepareerde, nog geheel verlaten piste, de HochjochTotale, de langste afdaling van Vorarlberg. Een heel bijzondere, winterse trektocht maken, kan ook: met een gids en zijn lama's Pedro, Amadeus, Shorty, Wilson en Sandro. Of wat dacht je van een avondje skiën in skigebied Gargellen? Een adembenemend uitzicht in de schemering en onder professionele begeleiding die je eerste pogingen op toerski's begeleidt: het is maar een greep uit alles wat Montafon in Vorarlberg te bieden heeft.

Avondexcursie per ski
Foto van Christoph Schöch - Gargellner Bergbahnen

Wanneer je moe maar voldaan na een hele dag in de frisse licht een van de vele berghutten binnen stapt komt de warmte en gastvrijheid van deze pure plek je tegemoet. Even op adem komen na onvergetelijke belevenissen op de piste, tijdens de skitocht of de sneeuwschoenwandeltocht. En de gezellige uurtjes later in het dal heb je nog tegoed.

Meer lezen over de winterse activiteiten in Montafon? Kijk dan hier. 

Van skiën bij zonsopgang en wandelen met lama’s tot sneeuwschoenwandelen over de stille bergpaden en avondskitours over oude smokkelroutes: ontdek het verscholen Montafon in de Oostenrijkse Alpen.

Lees hier alles over Montafon/Vorarlberg. 

Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.