Skitocht bij zonsopkomst

Vroege vogels worden beloond: bij het krieken van de dag de hoogte in, voor een ski-avontuur bij zonsopkomst.

Door Redactie
foto's van Andi Frank - Silvretta Montafon
Gepubliceerd 30 nov. 2018 11:41 CET
Foto door Andi Frank - Silvretta Montafon

De zonsopkomsttour HochjochTotale in de Silvretta Montafon doet het hart van elke skiër sneller kloppen: vers geprepareerde, nog totaal verlaten pistes en de langste afdaling in Vorarlberg. En als kers op de taart wordt de tocht afgesloten met een bergontbijt met regionale lekkernijen.

Onder begeleiding van minstens één professionele skileraar (afhankelijk van de grootte van de groep) neem je ’s ochtends vroeg de gondel naar het hoogste punt van het skigebied: de Hochalpila Bahn op 2430 meter hoogte. Eenmaal daar is het uitzicht adembenemend en de rust overweldigend. Net als je boven komt, piept de ochtendzon boven de bergen uit. Een moment om nooit meer uit je herinneringen te laten ontsnappen.

Het uitzicht mag dan onvergetelijk zijn, het kan ’s ochtends nog ijzig koud zijn boven op de piste. Hete thee die ter plekke wordt geschonken helpt, een warming-up doet de rest. Daarna staan de vers geprepareerde, maagdelijke pistes als deelnemer aan de HochjochTotale helemaal tot je beschikking. De twaalf kilometer lange afdaling, waarbij 1700 hoogtemeters afgelegd worden, is dankzij de rode en blauwe pistes heel afwisselend. De route vervolgt door de langste skitunnel ter wereld en vanaf de kapel door een dicht besneeuwd bos. Tot slot is er een prachtig stuk dat zich uitstekend leent voor het maken van snelle bochten. Iedere deelnemer kiest zijn eigen tempo en de gids sluit de groep af. Dit maakt de tocht geschikt voor zowel ervaren als onervaren skiërs van alle leeftijden.

Foto door Andi Frank - Silvretta Montafon

Na aankomst bij het dalstation in Schruns gaat de groep meteen weer met de gondel de Hochjoch op, waar het ontbijtbuffet in het Kapellrestaurant klaarstaat. Dat hebben de vroege vogels na deze exclusieve trip wel verdiend. Om weer op krachten te komen is het uitgebreide ontbijtbuffet, met lekkernijen zoals de unieke 'sura kees' uit de Montafon, 'brösel' (een maisgerecht) en andere regionale specialiteiten, vers bereid.

En dan? Dan kan de 'gewone’ ski-dag beginnen. Het is tenslotte nog geen 10.00 uur.

Meer weten over deze indrukwekkende ski-ervaring? Lees hier verder. 

Van skiën bij zonsopgang en wandelen met lama’s tot sneeuwschoenwandelen over de stille bergpaden en avondskitours over oude smokkelroutes: ontdek het verscholen Montafon in de Oostenrijkse Alpen.

Lees hier alles over Montafon/Vorarlberg. 

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Wintersporten
Vurenweekend, schijvenschieten en bijzondere klederdracht
Wintersporten
Sneeuwzeker toerskiën tot in het voorjaar
Wintersporten
In de sporen van smokkelaars: avondskitour door de Gargellen
Wintersporten
Sneeuwschoenwandelen naar de Silvrettasee
Wintersporten
Lamatrekking in Bartholomäberg

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.