De National Geographic Fotowedstrijd 2021 is gestart!

Heb jij je camera altijd bij de hand, en heb je dit jaar bijzondere beelden geschoten? Goed nieuws: de National Geographic Fotowedstrijd is weer begonnen!

Jurywinnaar Mens en overall winnaar: Jonge jongens van de Mundari stam in zuid Sudan maken het koeien/geiten kamp klaar voordat de volwassen mannen terugkomen met het vee, aan het einde van de dag. Hier maakt een jongen een vuur van gedroogde koeien uitwerpselen. Het vuur houdt de koeien en de jongens warm tijdens de koude nachten, maar de rook beschermt de mensen en dieren voornamelijk tegen de malaria muggen, die massaal aanwezig zijn bij de Nijl. Daarnaast smeren de jongens en mannen de beesten en zichzelf in met as ter bescherming tegen de muggen.

Foto door Johan Gerrits
Door National Geographic Redactie
Gepubliceerd 28 mei 2021 14:24 CEST, Geüpdatet 11 okt. 2021 13:43 CEST

De grootste fotowedstrijd van de Benelux is weer begonnen! Tussen 1 juni en 27 september hebben jullie je mooiste foto's ingezonden. De inzendfase is voorbij en de stemfase is in volle gang. Benieuwd naar de inzendingen van dit jaar? Bekijk hier alle foto's en breng je stem uit! Door een stem uit te brengen maak je automatisch kans op een reis naar Zwitserland voor twee personen. Waar wacht je nog op?

Wie weet wordt jij de winnaar van de National Geographic Fotowedstrijd 2021. De winnende foto’s worden gepubliceerd in het decembernummer van National Geographic Magazine en maken kans op fantastische prijzen. Verzamel zoveel mogelijk stemmen op jouw inzending!

De kracht van het beeld

National Geographic gelooft in de kracht van wetenschap, het ontdekken van de wereld en het vertellen van verhalen, op alle mogelijke manieren. Fotografen reizen continu voor National Geographic de wereld over, op zoek naar mooie, fascinerende en inspirerende verhalen. Maar nu doen we een beroep op jou.

De komende maanden zullen we deze pagina vullen met onze mooiste verhalen en beelden om je klaar te stomen voor je deelname aan de wedstrijd. 

Winnende foto's van 2020

Winnende foto's van 2019

Winnende foto's van 2018

Een nieuw gezicht: toelichting bij foto gezicht op tafel
Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Fotografie
Je huis als expositieruimte voor kunst en fotografie, het kan met The Frame van Samsung
Fotografie
Tien gedenkwaardige foto’s uit de special ‘Year in Pictures 2021’
Fotografie
De National Geographic Fotowedstrijd 2021: and the winner is...
Fotografie
Fotowedstrijd 2021: tips van expert Jasper Doest
Fotografie
Fotowedstrijd 2021: tips van expert Sacha de Boer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.