FOTOGRAFIE

6 National Geographic achtergronden voor jouw volgende conference call

Wat vind jij van al die conference calls en andere online meetings? Kunnen ze wel wat opgefleurd worden? Dan ben je hier op de juiste plek! In dit artikel vind je 6 afbeeldingen van National Geographic die je kunt gebruiken als achtergrond in Microsoft Teams, Skype of Zoom. Ook vind je instructies om met een frisse achtergrond te shinen bij jouw volgende conference call.
Photo Ark

Photo Ark

FOTO VAN DE DAG

20 Foto's

Tour de France

Dagelijks selecteren wij in deze rubriek een nieuwe 'foto van de dag'. Geniet van de mooiste beelden, afkomstig vanuit de hele wereld. 

De strijd tegen de verwoestende Californische bosbranden van dichtbij

Een hittegolf en de harde Santa Ana-wind zorgen dat er voor een groot gedeelte van de Amerikaanse Westkust een code rood van kracht is vanwege grote branden.

5 tips van OPPO voor dé perfecte smartphonefoto

De tijden dat mooie beelden alleen geschoten kunnen worden met een professionele camera zijn voorbij. Smartphones zijn steeds vaker uitgerust met goede camera’s en innovatieve technologieën. Bovendien heb je ‘m altijd bij je en weet je dus zeker dat je alle mooie momenten kunt vastleggen.

Fotograaf Marco de Groot over zijn OPPO Find X2 Pro: deze camera legt precies vast wat je in je hoofd hebt

De afgelopen maanden waren we veel in onze eigen omgeving, waardoor we de schoonheid ervan meer en meer zijn gaan waarderen. Hoe mooi is het dan om deze schoonheid precies zo op beeld vast te kunnen leggen? Fotograaf Marco de Groot vertelt hoe hij dit doet met zijn OPPO Find X2 Pro.

10x honden en hun unieke karakters

De hondenportretten van Vincent J. Musi doen recht aan de persoonlijkheid en het charisma van deze dieren.

De surrealistische kunst van ‘onnatuurlijke belichting’

Door een natuurlijke omgeving met kunstlicht te verrijken opent de geest zich voor een andere manier van kijken, zegt fotograaf en dronepiloot Reuben Wu.

Unieke foto’s laten pracht zien van grotten in Sloveense Karstplateau

Foto’s laten de ongekende schoonheid zien van de Križnagrotten op het Sloveense karstplateau en vertellen het verhaal van hun ontdekking.

Bloed, zweet… een fotoverslag van verpleegsters in de coronatijd

Fotojournalist Roger Job legde vast hoe zwaar het werk van verpleegsters in Belgische zorginstellingen is. Van nabij zag hij hoe de coronacrisis het uiterste van hen vergde.

Bloed, zweet... een fotoverslag van verpleegsters in de coronatijd

Fotojournalist Roger Job legde vast hoe zwaar het werk van verpleegsters in Belgische zorginstellingen is. Van nabij zag hij hoe de coronacrisis het uiterste van hen vergde.

Haaienfotograaf maant na dodelijke aanval tot voorzichtigheid, niet hysterie

Ondanks de honderden keren dat hij met de roofvissen dook, blijft Brian Skerry voorzichtig nu een groeiende zeehondenpopulatie haaien naar de stranden van New England lokt.

Foto van COVID-19 slachtoffer leidt tot fascinatie - en ontkenning

Het beeld van het in plastic gewikkelde corona-slachtoffer toont wat velen de Indonesische bevolking wilden besparen.

Fotograaf klimt voor zijn leven uit diepste grot op aarde

Toen een reuzengrot begon te overstromen, moesten fotograaf Robbie Shone en een team van Russische topspeleologen klimmen voor hun leven.

9x De mooiste plekken in Nederland

Reisjournalisten en fotografen Bas van Oort en Dirk Wijnand de Jong trokken voor hun boek Expeditie Achtertuin een jaar lang eropuit in eigen land. Met eigen ogen zagen ze hoe waanzinnig mooi, stoer, dromerig en uitdagend Nederland kan zijn.

Kijk hoe vuurvliegjes synchroon knipperen in een bos zonder toeristen

Door de uitbraak van het coronavirus zijn de bossen donkerder en rustiger dan anders, waardoor een fotograaf en een groep onderzoekers de kans kregen een zeldzaam moment vast te leggen in South Carolina.

In beeld: zwammen op de Veluwe

Fotograaf Jan Vermeer legde de grote paddenstoelenrijkdom vast rond zijn woonplaats op de Veluwe. Zwammen zijn uitstekende barometers voor de bodemgesteldheid van een bos. 

In beeld: zwammen op de Veluwe

Fotograaf Jan Vermeer legde de grote paddenstoelenrijkdom vast rond zijn woonplaats op de Veluwe. Zwammen zijn uitstekende barometers voor de bodemgesteldheid van een bos.