FOTOGRAFIE

National Geographic Fotowedstrijd 2020, and the winner is...

National Geographic Fotowedstrijd 2020, and the winner is...

De National Geographic Fotowedstrijd kende dit jaar een groot aantal inzendingen. Maar hoe was het niveau van de deelnemers?

6 National Geographic achtergronden voor jouw volgende conference call

Wat vind jij van al die conference calls en andere online meetings? Kunnen ze wel wat opgefleurd worden? Dan ben je hier op de juiste plek! In dit artikel vind je 6 afbeeldingen van National Geographic die je kunt gebruiken als achtergrond in Microsoft Teams, Skype of Zoom. Ook vind je instructies om met een frisse achtergrond te shinen bij jouw volgende conference call.
Photo Ark

Photo Ark

FOTO VAN DE DAG

28 Foto's

Fietslijnen

Dagelijks selecteren wij in deze rubriek een nieuwe 'foto van de dag'. Geniet van de mooiste beelden, afkomstig vanuit de hele wereld. 

Fotoverslag: België tijdens de eerste coronagolf

De zorgverleners die zich over coronapatiënten ontfermen, horen ook hun grootste angsten aan. ‘Als ik het niet doe, wie doet het dan?’

Fotoverslag: België tijdens de eerste coronagolf

De zorgverleners die zich over coronapatiënten ontfermen, horen ook hun grootste angsten aan. ‘Als ik het niet doe, wie doet het dan?’

Dit zijn de winnaars van de National Geographic Fotowedstrijd 2020

Op 15 november vond de prijsuitreiking plaats van de National Geographic Fotowedstrijd 2020 in De Arendshoeve in Amsterdam. Bekijk alle winnaars!

Zo maakt reisblogger Maaike Lut de spectaculairste video’s van haar reizen

Onstabiele beelden van jouw mooiste reizen zijn natuurlijk zonde. Reisblogger Maaike Lut legt uit hoe zij haar beelden eenvoudig stabiliseert én vervolgens omtovert tot spectaculaire reisvideo’s.

De National Geographic Fotowedstrijd: doe jij al mee met de OPPO Smartphone Challenge?

Smartphonefotografie heeft de afgelopen jaren steeds meer fotografen, content creators en fotografieliefhebbers geënthousiasmeerd. Professionele camera’s zijn geen must meer als je mooie beelden wil schieten. De reden hiervoor?

Zo maakt Instagrammer Saul de Jongh de mooiste nachtbeelden

Waar je overdag met een beetje geluk relatief eenvoudig mooie beelden maakt, is dat ’s nachts een stuk moeilijker. Maar we hebben goed nieuws: freelance fotograaf en Instagrammer Saul de Jongh heeft dé tip voor jou.

Betreed een wereld die onzichtbaar is voor het blote oog

Nikon heeft de winnaars van de 46ste jaarlijkse Small World Photomicrography Competition bekendgemaakt.

Betreed een wereld die onzichtbaar is voor het blote oog

Nikon heeft de winnaars van de 46ste jaarlijkse Small World Photomicrography Competition bekendgemaakt. 

Bekijk de beste wildfoto’s van 2020

Met een zeldzame en hoopgevende foto van een Siberische tijger in het Verre Oosten van Rusland heeft de Russische fotograaf Sergej Gorsjkov dit jaar de titel Wildlife Photographer of the Year.

De strijd tegen de verwoestende Californische bosbranden van dichtbij

Een hittegolf en de harde Santa Ana-wind zorgen dat er voor een groot gedeelte van de Amerikaanse Westkust een code rood van kracht is vanwege grote branden.

30 fenomenale NatGeo foto’s uit de oude doos

Bekijk deze verzameling vintage afbeeldingen die we ontdekten terwijl we door onze historische collectie bladerden.

5 tips van OPPO voor dé perfecte smartphonefoto

De tijden dat mooie beelden alleen geschoten kunnen worden met een professionele camera zijn voorbij. Smartphones zijn steeds vaker uitgerust met goede camera’s en innovatieve technologieën. Bovendien heb je ‘m altijd bij je en weet je dus zeker dat je alle mooie momenten kunt vastleggen.

Fotograaf Marco de Groot over zijn OPPO Find X2 Pro: deze camera legt precies vast wat je in je hoofd hebt

De afgelopen maanden waren we veel in onze eigen omgeving, waardoor we de schoonheid ervan meer en meer zijn gaan waarderen. Hoe mooi is het dan om deze schoonheid precies zo op beeld vast te kunnen leggen? Fotograaf Marco de Groot vertelt hoe hij dit doet met zijn OPPO Find X2 Pro.

10x honden en hun unieke karakters

De hondenportretten van Vincent J. Musi doen recht aan de persoonlijkheid en het charisma van deze dieren.

De surrealistische kunst van ‘onnatuurlijke belichting’

Door een natuurlijke omgeving met kunstlicht te verrijken opent de geest zich voor een andere manier van kijken, zegt fotograaf en dronepiloot Reuben Wu.

Unieke foto’s laten pracht zien van grotten in Sloveense Karstplateau

Foto’s laten de ongekende schoonheid zien van de Križnagrotten op het Sloveense karstplateau en vertellen het verhaal van hun ontdekking.

Bloed, zweet… een fotoverslag van verpleegsters in de coronatijd

Fotojournalist Roger Job legde vast hoe zwaar het werk van verpleegsters in Belgische zorginstellingen is. Van nabij zag hij hoe de coronacrisis het uiterste van hen vergde.