De mix van nieuwe en oude architectuur is een van de redenen waarom ik hier graag ben zegt John Matzick bij zijn foto van de noordwestelijke stad in het Pacifisch gebied Openbaar vervoer is onmisbaar voor steden die de koolstofuitstoot met al zijn warmtevasthoudende eigenschappen willen beperken

12 december 2015

In 2050 zal ongeveer driekwart van de wereldbevolking in steden wonen. Hoe zal de nieuwe metropool eruitzien? Grote kans dat hij dichter opeengepakt en hoger, maar ook slimmer is.

In Your Shot van National Geographic brachten leden uit alle werelddelen hun visie op de toekomst in beeld: hun foto's laten innovatieve ideeën zien die bedoeld zijn om steden en hun inwoners op een duurzame manier te laten gedijen.

De opdracht leverde meer dan 4.000 foto's op die zowel nieuwe als oude en stralende als vervallen steden laten zien. Your Shot-redacteur Monica Corcoran stelde op basis van de uiteenlopende en creatieve foto's deze galerie samen.

Deze foto's werden ingediend via Your Shot. Bezoek hun website en deel foto's, doe mee aan opdrachten, laat van je horen in verhalen en leg contact met andere fotografen vanuit de hele wereld.

Het verhaal is onderdeel van een speciale serie waarin energievraagstukken worden verkend. Ga naar 'The Great Energy Challenge' voor meer verhalen.