Door Het Oog met Humberto Tan op National Geographic

De documentaire Door Het Oog is een persoonlijk reisverslag van Humberto Tan, in het teken van zijn bezoek aan natuurprojecten van Rewilding Europe.

Door Redactie
Gepubliceerd 13 nov. 2017 08:53 CET
Foto door Frans Schepers, Rewilding Europe

Rewilding Europe heeft de ambitie om op grote schaal wilde natuur terug te brengen in Europa. De organisatie werkt inmiddels in acht grote gebieden om deze visie in de praktijk te brengen. Deze voorbeeldgebieden liggen in Zweden, Duitsland, Polen, Bulgarije, Italië, Kroatië, Roemenië en Portugal.

Tussen beren, lynxen en wolven

Met zijn fotocamera in de hand bezocht Humberto Tan in Kroatië het uitgestrekte Velebit-gebergte. Gadegeslagen door onder meer beren, lynxen en wolven maakte hij prachtige natuurfoto’s in een van de belangrijkste natuurgebieden van de Balkan. In Italië bezocht Tan het Abruzzo Nationaal Park waar hij op pad ging met National Geographic-fotograaf Bruno D’Amicis (winnaar World Press Photo Award, Wildlife Photographer of the Year). Humberto Tan: “Het was geweldig om deze gebieden van Rewilding Europe te bezoeken. Ik was verrast om te zien dat Europa zulke mooie plekken heeft en om hier foto’s te maken was een fantastische ervaring.”

“Ik was verrast om te zien dat Europa zulke mooie plekken heeft en om hier foto’s te maken was een fantastische ervaring.”

door Humberto Tan

Rewilding Europe

Rewilding Europe werkt met lokale partnerorganisaties verspreid over Europa aan een netwerk van spectaculaire natuurgebieden, van elk minimaal 100.000 hectare. Ze dienen als voorbeeld voor een nieuwe natuurvisie in Europa, waarbij natuur meer op eigen benen staat en ook de economie profiteert van een natuurlijker landschap. Rewilding Europe wordt sinds 2012 gesteund door de Nationale Postcode Loterij, het Wereld Natuur Fonds, private stichtingen, de Europese Commissie en de Europese Investerings Bank.

 

Speciaal magazine HUMBERTO

Op 23 november verschijnt een eenmalige editie van het nieuwe magazine HUMBERTO waarin foto's van zijn reizen door Kroatië en Italië staan, informatie over het project en meer.

Kijk zondag 26 november 22:30 naar Door Het Oog op National Geographic.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Fotografie
Beelden die de wereld rondgaan: het ontstaan van een virale foto
Fotografie
Gerd Ludwigs kijk op de ramp van Tsjernobyl
Fotografie
Aangrijpende foto's: hier slapen vluchtende kinderen
Fotografie
Vijf jaar later keert een fotograaf terug naar de Arabische lente
Fotografie
Al meer dan tien jaar legt ze kinderhuwelijken vast - en ze gaat door

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.