Rewilding Europe heeft de ambitie om op grote schaal wilde natuur terug te brengen in Europa. De organisatie werkt inmiddels in acht grote gebieden om deze visie in de praktijk te brengen. Deze voorbeeldgebieden liggen in Zweden, Duitsland, Polen, Bulgarije, Italië, Kroatië, Roemenië en Portugal.

Tussen beren, lynxen en wolven

Met zijn fotocamera in de hand bezocht Humberto Tan in Kroatië het uitgestrekte Velebit-gebergte. Gadegeslagen door onder meer beren, lynxen en wolven maakte hij prachtige natuurfoto’s in een van de belangrijkste natuurgebieden van de Balkan. In Italië bezocht Tan het Abruzzo Nationaal Park waar hij op pad ging met National Geographic-fotograaf Bruno D’Amicis (winnaar World Press Photo Award, Wildlife Photographer of the Year). Humberto Tan: “Het was geweldig om deze gebieden van Rewilding Europe te bezoeken. Ik was verrast om te zien dat Europa zulke mooie plekken heeft en om hier foto’s te maken was een fantastische ervaring.”

Rewilding Europe

Rewilding Europe werkt met lokale partnerorganisaties verspreid over Europa aan een netwerk van spectaculaire natuurgebieden, van elk minimaal 100.000 hectare. Ze dienen als voorbeeld voor een nieuwe natuurvisie in Europa, waarbij natuur meer op eigen benen staat en ook de economie profiteert van een natuurlijker landschap. Rewilding Europe wordt sinds 2012 gesteund door de Nationale Postcode Loterij, het Wereld Natuur Fonds, private stichtingen, de Europese Commissie en de Europese Investerings Bank.

Speciaal magazine HUMBERTO

Op 23 november verschijnt een eenmalige editie van het nieuwe magazine HUMBERTO waarin foto's van zijn reizen door Kroatië en Italië staan, informatie over het project en meer.

Kijk zondag 26 november 22:30 naar Door Het Oog op National Geographic.