Noot van de redactie: op 26 april publiceerde National Geographic foto's van Beth Moon op nationalgeographic.com en op 30 april op www.nationalgeographic.nl, met de oudste bomen ter wereld tegen de nachtelijke hemel. Aanzienlijke zorgen over de waarheidsgetrouwheid van de afbeeldingen zijn naar voren gebracht op blogs in de fotoindustrie en op sociale media. National Geographic hanteert een strikt beleid tegen fotomanipulatie en we zijn een onderzoek begonnen om te bevestigen of de afbeeldingen voldoen aan onze normen. We hebben de afbeeldingen en het bijbehorende verhaal verwijderd in afwachting van de uitkomst van ons onderzoek. Deze stap betekent niet dat we hebben vastgesteld dat de afbeeldingen niet voldoen aan onze normen, omdat we op dit moment geen beslissing kunnen nemen. De afbeeldingen worden niet opnieuw geplaatst tenzij ze voldoen aan de standaarden van National Geographic.