Winnaars National Geographic Fotowedstrijd 2022: publieksprijs

Op 14 november was de uitreiking van de National Geographic Fotowedstrijd 2022. Bekijk hier de publieksprijs winnaars!

Door National Geographic Redactie
Gepubliceerd 14 nov. 2022 18:15 CET

Publieksprijs categorie Dier: gedeelde eerste plaats

Gedeelde nummer 1 in de categorie dier: GIVE ME YOUR FISH, NOW. Beschrijving van de fotograaf: Deze brutale meeuw liet duidelijk merken niet bang te zijn voor mij of mijn camera. Met deze indringende en bijna menselijke blik kon ik dit mooie beest vastleggen op beeld.

Foto door KARSTEN RUSS

Gedeelde nummer 1 in de categorie dier: CIRCLE OF LIFE. Beschrijving door de fotograaf: De reden waarom ik voor deze foto kies: Het is een vloeiend geheel door de weerspiegeling, de eekhoorn zijn houding lijkt door de reflectie in een cirkelvorm te zijn, waardoor je een uniek beeld krijgt. De kleuren en compositie zitten heel goed en de foto straalt enorm veel kracht en dynamiek uit.

Foto door NIKI COLEMONT

Publieksprijs categorie Mens

Nummer 1 in de categorie mens: BOEREN VOOR EEUWIG. Beschrijving van de fotograaf: Deze melkveehouder op pensioen geniet van zijn dagelijkse blik op de koeien, die ondertussen al door zijn kleinzoon worden verder gezet.

Foto door ILSE LOUWAGIE

Publieksprijs categorie Landschap

Nummer 1 in de categorie landschap: ZON & WOLKEN BOVEN DIJLEVALLEI. Beschrijving van de fotograaf: 's Ochtends om 9.20 uur op 18 mei 2022, schoot ik dit plaatje met m'n DJI Air 2 drone. Je ziet de rivier 'Dijle' meanderen door de vallei, welke omgeven is met akkers en groen. De zon reflecteert in de rivier, maar in de lucht zie je enkel haar stralen omgeven door een dichte bewolking.

Foto door FILIP MAES
Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Fotografie
Dit zijn de winnaars van de National Geographic Fotowedstrijd 2022!
Fotografie
Het Beeldrecept van Stijn Thoolen’s prijswinnende foto
Fotografie
Klik Verder Aflevering 3 - Mens
Fotografie
Klik Verder Webserie - Aflevering 3
Fotografie
Tips voor foto’s met een groothoeklens

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.