Verrijk jezelf met de mooiste verhalen en de beste fotografie over natuur, wetenschap, geschiedenis, expedities en cultuur.

Het National Geographic Magazine is al jarenlang autoriteit op het gebied van fotografie. Onze fotografen van verschillende achtergronden reizen de hele wereld over om de wonderen van onze planeet te delen met onze lezers. National Geographic Magazine is een blad voor nieuwsgierige mensen, mensen die méér willen weten. Indachtig onze missie ‘Inspiring people to care about the planet’, belichten we in alles wat we doen de pracht, de veelzijdigheid én de kwetsbaarheid van onze aarde. De Nederlandstalige editie bestaat inmiddels achttien jaar en bevat naast vele internationale reportages ook verhalen, die nieuw licht werpen op bijzondere plekken in onze eigen omgeving.

We hebben een aantal van de mooiste artikelen uit het de Magazines voor je verzameld. Meer lezen? Bekijk dan snel het gehele aanbod.

Karelsbrug in Praag TsjechiToen Praag in 1342 na een overstroming een nieuwe brug nodig had besloot koning Karel IV astrologen en wiskundigen te raadplegen Bijgelovig als hij was wilde hij er zeker van zijn de bouw op het juiste moment te starten De deskundigen besloten dat de eerste steen gelegd zou moeten worden op 9 juli 1357 om 0531 uur Vijftien jaar later zouden de planeten gunstig staan om een brug te bouwen Nog altijd is het een imposant bouwwerk Wie tijdens een wandeling over de brug de plaquette van het standbeeld van de priester St John Nepomuk aanraakt zou geluk wachten n een veilige terugkeer naar de stad