Skip to Content

Iconische foto's van Ierland

Deze beelden nemen je mee naar het land van ruige natuur, schapenhoeders en zelf gebrouwen bier.
door Redactie
De bloeiende toeristenindustrie van Ierland werd voorspeld door Sir Cornelius OBrien  volgens eigen zeggen een afstammeling van de hoge koning Brian Boru  die graag goed wilde verdienen aan de volksstammen victoriaanse toeristen die het magnifieke uitzicht vanaf de kliffen van Moher kwamen bewonderen in County Clare OBrien bouwde zijn toren in 1835 op het hoogste punt van de klif zodat de bezoekers op het dak konden staan en hopen op een glimp van attracties zoals Galway bay de Twelve Pins en de Araneilandenpinterest icon
Foto: Ryan Donne, Aurora
Advertentie - Lees hieronder verder
1
De bloeiende toeristenindustrie van Ierland werd voorspeld door Sir Cornelius OBrien  volgens eigen zeggen een afstammeling van de hoge koning Brian Boru  die graag goed wilde verdienen aan de volksstammen victoriaanse toeristen die het magnifieke uitzicht vanaf de kliffen van Moher kwamen bewonderen in County Clare OBrien bouwde zijn toren in 1835 op het hoogste punt van de klif zodat de bezoekers op het dak konden staan en hopen op een glimp van attracties zoals Galway bay de Twelve Pins en de Araneilanden
Foto: Ryan Donne, Aurora
De bloeiende toeristenindustrie van Ierland werd voorspeld door Sir Cornelius O’Brien – volgens eigen zeggen een afstammeling van de hoge koning Brian Boru – die graag goed wilde verdienen aan de volksstammen victoriaanse toeristen die het magnifieke uitzicht vanaf de kliffen van Moher kwamen bewonderen in County Clare. O'Brien bouwde zijn toren in 1835 op het hoogste punt van de klif zodat de bezoekers op het dak konden staan en hopen op een glimp van attracties zoals Galway bay, de Twelve Pins en de Araneilanden.
2
Een boer en zijn honden rusten een momentje uit in een veld in County Mayo De landbouw blijft een belangrijke industrie in Ierland een land dat miljoenen jaren geleden gevormd werd door de laatste ijstijd
Foto: Chris Rainier/National Geographic Stock
Een boer en zijn honden rusten een momentje uit in een veld in County Mayo. De landbouw blijft een belangrijke industrie in Ierland, een land dat miljoenen jaren geleden gevormd werd door de laatste ijstijd.
3
Een verweerde poort nodigt nieuwsgierige voorbijgangers uit om een evenzeer verweerd kasteel te ontdekken aan de Ierse westkust Het land heeft vele kastelen De meeste daarvan werden gebruikt als forten voor oorlogszuchtige clanhoofden
Foto: Gina Martin/National Geographic Stock
Een verweerde poort nodigt nieuwsgierige voorbijgangers uit om een evenzeer verweerd kasteel te ontdekken aan de Ierse westkust. Het land heeft vele kastelen. De meeste daarvan werden gebruikt als forten voor oorlogszuchtige clanhoofden.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
De historische Brazen Head pub in Dublin opgericht in 1198 noemt zichzelf de oudste pub van Ierland Literaire fans zullen de pub herkennen als verschijning in Ulysses het modernistische boek van James Joyce over het leven van de Dubliner Leopold Bloom
Foto: Amantini Stefano/4Corners Images
De historische Brazen Head pub in Dublin, opgericht in 1198, noemt zichzelf de oudste pub van Ierland. Literaire fans zullen de pub herkennen als verschijning in Ulysses, het modernistische boek van James Joyce over het leven van de Dubliner Leopold Bloom.
5
Sinds de bouw in 1835 waarschuwt de vuurtoren op Eagle Island in County Mayo schepen voor de verraderlijke rotsen In 1861 brak een gigantische golf over de muur en sloopte de oostelijke lantaarn
Foto: Chris Rainier, National Geographic
Sinds de bouw in 1835 waarschuwt de vuurtoren op Eagle Island in County Mayo schepen voor de verraderlijke rotsen. In 1861 brak een gigantische golf over de muur en sloopte de oostelijke lantaarn.
6
Keltische kruisen markeren de graven buiten een kerk in Doolin een kustplaats in County Clare Een aantal afbrokkelende kerken zijn verspreid over de eeuwenoude plaats die muzikanten van wereldfaam aantrekt  en muziekliefhebbers  naar zijn pubs
Foto: Andrew Leahy, My Shot
Keltische kruisen markeren de graven buiten een kerk in Doolin, een kustplaats in County Clare. Een aantal afbrokkelende kerken zijn verspreid over de eeuwenoude plaats, die muzikanten van wereldfaam aantrekt – en muziekliefhebbers – naar zijn pubs.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Bij laag tijd worden de met mos begroeide rotsen zichtbaar bij het strand van Killiney in Dublin County De stad Killiney heeft exclusieve wijken waar Ierse beroemdheden wonen zoals de rockster Bono zangeres Enya en zanger Van Morrison
Foto: James Ogorman, My Shot
Bij laag tijd worden de met mos begroeide rotsen zichtbaar bij het strand van Killiney in Dublin County. De stad Killiney heeft exclusieve wijken waar Ierse beroemdheden wonen zoals de rockster Bono, zangeres Enya en zanger Van Morrison.
8
Ierse muziek heeft een beroemde geschiedenis van traditionele Keltische klanten tot aan de herkenbare rock van U2 Hier spelen Ierse muzikanten in een taveerne op hun viool met een pint bier erbij
Foto: Jim Richardson/National Geographic Stock
Ierse muziek heeft een beroemde geschiedenis van traditionele Keltische klanten tot aan de herkenbare rock van U2. Hier spelen Ierse muzikanten in een taveerne op hun viool met een pint bier erbij.
9
Een helder verlichte pub lokt klanten op zoek naar een biertje in Dublin Een mengelmoes van traditionele Ierse pubs en modernere nachtclubs en cocktailbars vormen samen het bruisende nachtleven van de stad
Foto: Fantuz Olimpio/Sime-4Corners
Een helder verlichte pub lokt klanten op zoek naar een biertje in Dublin. Een mengelmoes van traditionele Ierse pubs en modernere nachtclubs en cocktailbars vormen samen het bruisende nachtleven van de stad.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Hij is rustig en makkelijk te vangen zegt Lee Johnson aan de linkerkant over zijn pony Gypsy Lee zorgt voor zijn pony in een stal achter zijn huis in de Clondalkin wijk van Dublin een metropool waar autos nog steeds uitwijken voor boeren die met paardenwagen hun groenten naar de markt brengen
Foto: Sam Abell
“Hij is rustig en makkelijk te vangen.”, zegt Lee Johnson, aan de linkerkant, over zijn pony Gypsy. Lee zorgt voor zijn pony in een stal achter zijn huis in de Clondalkin wijk van Dublin, een metropool waar auto's nog steeds uitwijken voor boeren die met paard-en-wagen hun groenten naar de markt brengen.
11
Overal vind je stenen afscheidingen die door het idyllische Ierse pastorale landschap slingeren Hoewel veel dorpen veranderd zijn in toeristische trekpleisters blijven velen nagenoeg onveranderd door moderne invloeden
Foto: Jim Richardson, National Geographic
Overal vind je stenen afscheidingen die door het idyllische Ierse pastorale landschap slingeren. Hoewel veel dorpen veranderd zijn in toeristische trekpleisters, blijven velen nagenoeg onveranderd door moderne invloeden.
12
Alhoewel dolmen grote stenen Neolithische graftomben veel voorkomen op het Ierse platteland is Poulnabrone te vertalen als gat van verdriet in County Clare wellicht de bekendste van het land Opgravingen in de jaren 1980 ontdekten dat de imposante staande stenen de graven van 16 tot 22 mensen markeerden
Foto: Ripani Massimo/Sime-4Corners
Alhoewel dolmen, grote stenen Neolithische graftomben, veel voorkomen op het Ierse platteland, is Poulnabrone, te vertalen als 'gat van verdriet' in County Clare wellicht de bekendste van het land. Opgravingen in de jaren 1980 ontdekten dat de imposante staande stenen de graven van 16 tot 22 mensen markeerden.
Advertentie - Lees hieronder verder
13
De ruige kliffen van Moher buigen zich om de westkust van County Clare heen en bieden een schitterend uitzicht over de Atlantische Oceaan De rots kliffen zijn op hun hoogste punt 21 meter hoog en strekken zich uit over bijna 8 kilometer
Foto: Jim Richardson/National Geographic Stock
De ruige kliffen van Moher buigen zich om de westkust van County Clare heen en bieden een schitterend uitzicht over de Atlantische Oceaan. De rots kliffen zijn op hun hoogste punt 21 meter hoog en strekken zich uit over bijna 8 kilometer.
14
Bezoekers aan het historische Trinity College in Dublin verbazen zich over de gebogen plafonds van de lange kamer in de oude bibliotheek waar het Book of Kells en een zeldzame eerste editie van de Dantes Divina Comedia bewaard worden De bibliotheek is de voornaamste studie en onderzoeklocatie voor de meer dan 15000 studenten die aan de oudste universiteit van Ierland studeren
Foto: Damm Fridmar/Sime-4Corners IMAGES
Bezoekers aan het historische Trinity College in Dublin verbazen zich over de gebogen plafonds van de lange kamer in de oude bibliotheek waar het ‘Book of Kells’ en een zeldzame eerste editie van de Dante's 'Divina Comedia' bewaard worden. De bibliotheek is de voornaamste studie- en onderzoeklocatie voor de meer dan 15.000 studenten die aan de oudste universiteit van Ierland studeren.
15
Het aantal bezoekers aan Dingel schoot de lucht in nadat het mooie havenstadje de locatie was van de Oscarwinnende film Ryans Daughter uit 1970 met Robert Mitchum Vandaag de dag noemt de plaats zich officieel bij zijn Gaelic naam An Daingean het fort en leunt het zwaar op de jaarlijkse stroom toeristen in de zomer
Foto: Medford Taylor/National Geographic Stock
Het aantal bezoekers aan Dingel schoot de lucht in nadat het mooie havenstadje de locatie was van de Oscar-winnende film Ryan’s Daughter uit 1970 met Robert Mitchum. Vandaag de dag noemt de plaats zich officieel bij zijn Gaelic naam An Daingean (“het fort”) en leunt het zwaar op de jaarlijkse stroom toeristen in de zomer.

Reizen

voidokilia beach in griekenland

Wat zijn de mooiste stranden van Griekenland?

kunstenaar vhils neemt een foto in petra, jordanië

Zo beleefde kunstenaar Vhils zijn reis naar Petra

een paar reizigers beklimmen de mount everest

Tips voor het beklimmen van Mount Everest

This is an image

Chefchaouen: de blauwe stad

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder