Reizen

Digital Nomad
Digital Nomad

Digital Nomad

Wereldreiziger Veerle, oprichter van Travel Diaries, gaat sinds juni 2014 als digital nomad op pad voor Traveler om verslag te doen van bestemming over de hele wereld.
Bestemmingen
Bestemmingen

Bestemmingen

Specials
Specials

Specials

Werelderfgoed

Werelderfgoed

Werelderfgoed

Wereld volgens Witte

De wereld volgens Witte

De wereld volgens Witte

Fotoverslag: op zoek naar vlees in Congo

Hoe kan Congo in de vraag naar vlees blijven voorzien nu de bevolking explosief groeit? Op zoek naar antwoorden reisde fotograaf Kris Pannecoucke door zijn uitgestrekte geboorteland.

Zoektocht: mythen in de Dolomieten

Achter het ontstaan van de Italiaanse Dolomieten  gaan verschillende sprookjesachtige overleveringen schuil. Schrijver Jelle de Bont gaat, gedreven door een persoonlijke missie, op onderzoek uit.

Hier vind je misschien wel de beste chocolade ter wereld

Met de duurzame en plaatselijke verbouw van cacao heeft het land zich weer op de chocoladekaart gezet – en liefhebbers van de lekkernij zijn enthousiast.

'Er is geen andere plek zoals op het ijs in de poolgebieden'

Avonturier, klimaatjournalist en filmmaker Bernice Notenboom vertelt over haar liefde voor de poolgebieden en haar zorgen over klimaatverandering.

In beeld: dit eiland kent het geheim voor een lang leven

De inwoners van Okinawa behoren tot de gezondste en gelukkigste mensen ter wereld. Sterke sociale netwerken en goed eten kunnen de reden zijn.

Dit eiland kent het geheim voor een lang leven - en weet moeilijke tijden te doorstaan

De inwoners van Okinawa behoren tot de gezondste en gelukkigste mensen ter wereld. Sterke sociale netwerken en goed eten kunnen de reden zijn.

Maakt nieuwe reistechnologie inbreuk op je privacy?

Digitale gezichtsherkenning. Corona-apps. Innovaties die reizen tijdens een pandemie veiliger maken, kunnen je persoonsgegevens openbaar maken.

Vijftig kilometer skiën naar de mooiste uitzichtplatforms van de Alpen

Skiërs die van een uitdaging houden moeten deze winter naar het Oostenrijkse Sölden. Hier maak je skiënd 5.200 hoogtemeters naar drie uitzichtplatformen op meer dan drieduizend meter hoogte. 

Hier maak je een winterse droomwandeling onder de sterrenhemel

Waan je in een winters sprookje onder de sterrenhemel boven Tirol. Adem de frisse berglucht in, luister naar het kraken van de sneeuw onder je schoenen en ga op zoek naar sterrenbeelden in de heldere nacht. 

De donkere hemel van Denemarken

Het hele jaar wordt het op het Deense eiland Møn ’s nachts zo donker dat zich een spektakel ontvouwt. Fotograaf Rutger Geerling nam in twee jaargetijden poolshoogte.