Reizen

Digital Nomad
Digital Nomad

Digital Nomad

Wereldreiziger Veerle, oprichter van Travel Diaries, gaat sinds juni 2014 als digital nomad op pad voor Traveler om verslag te doen van bestemming over de hele wereld.
Bestemmingen
Bestemmingen

Bestemmingen

Specials
Specials

Specials

Werelderfgoed

Werelderfgoed

Werelderfgoed

Wereld volgens Witte

De wereld volgens Witte

De wereld volgens Witte

De spectaculaire bloemenkransen van de Oekraïne

Tot de zomerse tradities van het land behoort de prachtige vinok, een hoofdkrans van bloemen die de ster op bruiloften en feesten is.

Amerikaanse nationale parken belaagd door invasieve soorten

De nieuwkomers richten meer schade aan dan natuurrampen en bedreigen de inheemse fauna. Maar burgers kunnen wel iets doen om ze tegen te houden.
gesponsord

Verborgen parel in Oostenrijk: houthoofdstad Murau

In de houthoofdstad van Oostenrijk worden verhalen van vroeger en nu met elkaar vervlochten. Dit stadje is een verborgen parel waar de stoomtrein nog rondrijdt, bier gebrouwen wordt zoals in de vijftiende eeuw en verhalen uit het Oude Testament tot leven komen.
gesponsord

4x Met de kinderen op avontuur in de Oostenrijkse bergen

De Oostenrijkse regio Murau is een speelparadijs voor kleine en grote kinderen. Je sprint met je mountainbike naar de top van de berg, klimt in een touwenparcours, doucht onder de Günsterwaterval of zoeft naar beneden met de kabelbaan of op een monsterscooter.

Dwars door de ziel van Spanje

De Spaanse streek Extremadura is woest, droog, heet en rauw. Per motor verkent journalist en fotograaf Hans Avontuur dit meedogenloze gebied, op zoek naar de zachte ziel die onder de wrede façade moet schuilgaan. 

9x De mooiste plekken in Nederland

Reisjournalisten en fotografen Bas van Oort en Dirk Wijnand de Jong trokken voor hun boek Expeditie Achtertuin een jaar lang eropuit in eigen land. Met eigen ogen zagen ze hoe waanzinnig mooi, stoer, dromerig en uitdagend Nederland kan zijn.
gesponsord

'Slow travel' door de Oostenrijkse bergen

Zoek de rust van de Oostenrijkse bergen op en laat je leiden door smaken die samen met de stilte intenser worden. Drink uit watervallen, overnacht in berghutten en eet slow food uit de gaarkist. Reis mee door Schladming-Dachstein.
gesponsord

5x Op avontuur in het Oostenrijkse dal van de duizend bronnen

’s Zomers vertrekken de skiërs uit het Oostenrijkse berggebied Schladming-Dachstein. De stilte echoot in de bergen en de bergflanken kleuren felroze. 
gesponsord

Culinaire tour door het Oostenrijkse Steiermark

In het groene hart van Oostenrijk waan je je in een openluchtwinkel die niet aan verpakkingen doet. Vier het appelbloesemfeest, proef wijn, leg kruimelkaas op brood uit de houtoven, giet pompoenpitolie over je ijs en haal pronkbonen op de boerenmarkt. Ga mee op een culinaire trip door Steiermark, een van de mooiste vakantiegebieden in Oostenrijk.
gesponsord

Tip in Oostenrijk: wandelroute 'Van gletsjer naar de wijn'

In Steiermark, het groene hart van Oostenrijk, schakel je een versnelling terug. Wandel langs wijngaarden en neem een pauze in thermale baden. Beklim paarse heuvelruggen en koel af in kabbelende riviertjes. 
gesponsord

Stedentrip naar de tweede grootste stad van Oostenrijk: ontdek Graz

De tweede stad van Oostenrijk en de hoofdstad van Steiermark steelt in één oogopslag je hart. In Graz laat je je meevoeren naar vervlogen tijden in gotische zalen en op verborgen binnenplaatsen. Eet worstenbroodjes op straat onder de oude klokkentoren en ga shoppen bij de hipsters.
gesponsord

Steiermark: het groene hart van Oostenrijk

Ga terug naar de tijd waarin mannen en vrouwen walsten in gotische zalen vol fresco’s. De tijd waarin Heidi door de Alpen danste, geluiden van de doedelzak uit kroegen stroomden en herders in slaap kukelden bij hun kudde schapen. Welkom in de regio Steiermark.

Alpinist Wilco Dekker: 'Als je eenmaal de Everest hebt beklommen, verandert er veel in je leven'

Wilco Dekker bedwong Mount Everest in 2019, toen de berg drukker was dan ooit en er elf doden vielen. Hij wil daarom 'terug naar de basis'.

De laatste rodeo van Ecuador

Net onder de evenaar, op de flanken van de Quilindaña-vulkaan in de Andes, ligt haciënda El Tambo. Elk jaar komen tientallen chagra’s naar deze boerderij om deel te nemen aan een van de laatste traditionele rodeo’s.

Van boze ogen tot heilige harten: talismannen over de hele wereld

Amuletten of talismannen die geluk moeten brengen – van ‘wuivende katjes’ in Japan tot Egyptische scarabeeën – zijn cultureel leerzame souvenirs en symbolen van hoop in barre tijden. 

Ze wilden alle landen op aarde bezoeken – totdat het coronavirus toesloeg

De pandemie heeft de activiteiten van de meest toegewijde globetrotters ter wereld tot stilstand gebracht.