Reizen

Digital Nomad
Digital Nomad

Digital Nomad

Wereldreiziger Veerle, oprichter van Travel Diaries, gaat sinds juni 2014 als digital nomad op pad voor Traveler om verslag te doen van bestemming over de hele wereld.
Bestemmingen
Bestemmingen

Bestemmingen

Specials
Specials

Specials

Werelderfgoed

Werelderfgoed

Werelderfgoed

Wereld volgens Witte

De wereld volgens Witte

De wereld volgens Witte

Waarom zijn deze gerechten naar plaatsen vernoemd?

Chicken Kiev, London broil, Singapore-noodles: op de lange reis van hun ontstaansplek naar onze keuken zijn de namen van veel gerechten verhaspeld of gewoon bedacht.

Mount Everest gesloten door COVID-19

Voor de rest van het seizoen zijn alle beklimmingen op het dak van de wereld afgelast, wat een zware klap betekent voor de kwetsbare economie van Nepal.

Waarom reizen speciaal voor vrouwen de toekomst hebben

Tours die zich richten op vrouwen veranderen de wereld, stelt Katie Knorovsky.

5x leuke reisjes in maart

Deze maand kun je in Argentinië een pot goudvinden, op Mauritius een vreugdevuur ontsteken of gewoon in Nederland de geur van bloemen opsnuiven.

Een reis door de tijd in het archief van National Geographic

Het onderzoek van een journaliste naar opmerkelijke reisverhalen uit het verleden benadrukt het belang van bewust reizen.
4x slapen in Tel Aviv
In deze hotels breng je de nacht in stijl door.

Waarom het leven van Jack London zo avontuurlijk was als zijn boeken

Na gewerkt te hebben als matroos, stroper en goudzoeker, werd deze rondreizende schrijver zonder geld een literair fenomeen. Maar zijn avontuurlijke levensstijl zou hem uiteindelijk fataal worden.

Legendarische foto's van historische National Geographic expedities

Kijk terug op de legendarische avonturen van National Geographic met deze oude en niet eerder gepubliceerde afbeeldingen.
Legendarische foto's van historische National Geographic expedities
Kijk terug op de legendarische avonturen van National Geographic met deze oude en niet eerder gepubliceerde afbeeldingen.

Tel Aviv, de stad die nooit slaapt

Met ongeveer 1750 cafés, bars en clubs, en meer dan 4000 restaurants – and counting – en andere eetgelegenheden leent Tel Aviv zich uitstekend voor een culinaire strooptocht. 

Op de motor over een gevaarlijke bergweg in de Indiase Himalaya

Tijdens een motorreis van 16.000 kilometer reed Robert Jan van der Kaaij onder andere een berg op in de Indiase Himalaya. Hij kwam uiteindelijk in de sneeuw terecht en moest zijn motor achterop een vrachtwagen laden om verder te kunnen reizen. 
gesponsord

Ontdek Philadelphia

Philadelphia, bakermat van de Verenigde Staten, bruist, leeft en verrast. Niet voor niets behoort deze stad, onder meer om zijn vernieuwende, eclectische en vooruitstrevende culinaire scene tot National Geographic Travelers mooiste bestemmingen van 2020.
gesponsord

De geheimen van Leeuwarden

Een stad met verborgen parels, een plek waar historisch en eigentijds samenkomen. De kleine, oude straatjes ademen geschiedenis en zitten vol rijke verhalen. Acht meer en minder verborgen geheimen van Leeuwarden.

Beleef grootse avonturen op een eiland dat puur natuur is

Ontdek de wilde kant van Dominica – van voettochten rond een kokend meer tot zwemmen met potvissen.

De verrassende wedergeboorte van een Londens icoon

Dit Victoriaanse treinstation werd door een dichter van de ondergang gered en is nu het kroonjuweel van de stadsvernieuwing in dit deel van de Britse hoofdstad.

Philadelphia, een stad met smaak

De Amerikaanse stad Philadelphia is bezig aan een opmars, aangevoerd door de plaatselijke keukenbrigades. Baan je vooral al etende een weg door de stad, een verrukkelijke, multiculturele ervaring.

Extreem weer bedreigt een van de grootste watervallen op aarde

De Victoriawatervallen behoren tot de meest ontzagwekkende natuurspektakels ter wereld, maar wat gebeurt er als de regio waarin ze liggen steeds droger en warmer wordt?
Werelderfgoed: 6x de Victoriawatervallen
Over de volle breedte van de rivier de Zambezi – ruim 1,7 kilometer – stortten de Victoriawatervallen zich over de rand van een klip in de diepte. Hun plaatselijke naam, Mosi-oa-Toenja, kan worden vertaald als  ‘de rook die dondert’.

Carnaval in Slovenië: een eeuwenoude traditie

Wonderlijke figuren in schaapsvellen en met leren kappen waaraan veren, koeienhoorns en gekleurde linten zijn bevestigd, rennen met luid kabaal over de weg. Het carnaval in Slovenië, dat naar een eeuwenoude traditie groots wordt gevierd, is begonnen.