Skip to Content

Foto van de dag-17-2

Een mannelijke orangoetan maakt oogcontact met de camera De wangflappen flanges genaamd maken mannelijke orangoetans aantrekkelijker voor vrouwtjes Recent onderzoek wijst uit dat de wangflappen soms pas na twintig jaar zichtbaar zijn maar dat hun groei direct samenhangt met het testosteronniveaupinterest icon
Pedro Jarque Krebs, National Geographic Your Shot
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Een mannelijke orangoetan maakt oogcontact met de camera De wangflappen flanges genaamd maken mannelijke orangoetans aantrekkelijker voor vrouwtjes Recent onderzoek wijst uit dat de wangflappen soms pas na twintig jaar zichtbaar zijn maar dat hun groei direct samenhangt met het testosteronniveau
Pedro Jarque Krebs, National Geographic Your Shot
Een mannelijke orang-oetan maakt oogcontact met de camera. De wangflappen, flanges genaamd, maken mannelijke orang-oetans aantrekkelijker voor vrouwtjes. Recent onderzoek wijst uit dat de wangflappen soms pas na twintig jaar zichtbaar zijn, maar dat hun groei direct samenhangt met het testosteronniveau.
2
Een man staart in de camera terwijl hij tijdens een bokswedstrijd in de houdgreep wordt gehouden door zijn tegenstander
Michael Drost- Hansen, National Geographic Your Shot
Een man staart in de camera terwijl hij tijdens een bokswedstrijd in de houdgreep wordt gehouden door zijn tegenstander.
3
Your Shotfotograaf Navtej Singh legde een oude traditie vast vanuit een nieuwe hoek Hij schrijft het volgende over de foto Dit is s ochtends vroeg tijdens een visveiling wanneer de boten binnenvaren na een nacht vissen bij Bhaucha Dhaka in Mumbai De bootmanagers laden de vangst van de boot en veilen het aan de hoogste bieder die het daarna weer doorverkoopt aan andere visverkopers
Navtej Singh, National Geographic Your Shot
Your Shot-fotograaf Navtej Singh legde een oude traditie vast vanuit een nieuwe hoek. Hij schrijft het volgende over de foto: "Dit is 's ochtends vroeg tijdens een visveiling, wanneer de boten binnenvaren na een nacht vissen bij Bhaucha Dhaka in Mumbai. De bootmanagers laden de vangst van de boot en veilen het aan de hoogste bieder, die het daarna weer doorverkoopt aan andere visverkopers."
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Skateboarders beginnen hun dag in een skatepark in Los Angeles Your Shotfotograaf Corban Lundborg zegt dat skateboarden meer is dan een hobby Door de files in Los Angeles zoeken veel mensen naar alternatieve transportmiddelen
Corban Lundborg, National Geographic Your Shot
Skateboarders beginnen hun dag in een skatepark in Los Angeles. Your Shot-fotograaf Corban Lundborg zegt dat skateboarden meer is dan een hobby. "Door de file's in Los Angeles zoeken veel mensen naar alternatieve transportmiddelen."
5
Een vogel inspecteert een kersenboom voordat alle bloesems in volle bloei staan De iconische bomen vormen elk voorjaar de start van Japans drukste reisseizoen
Hayashida Masayoshi, National Geographic Your Shot
Een vogel inspecteert een kersenboom voordat alle bloesems in volle bloei staan. De iconische bomen vormen elk voorjaar de start van Japan's drukste reisseizoen.
6
Een familie deelt een strook strand met een paar zeemeeuwen vlakbij Mordialloc in Australi Your Shotfotograaf Peter Virag zegt dat hij gek is op de waanzinnige kleuren van de parasol en de handdoeken en het smaragdgroene water dat afsteekt tegen het goudgele zand  wat toevallig ook de nationale kleuren van Australi zijn
Peter Virag, National Geographic Your Shot
Een familie deelt een strook strand met een paar zeemeeuwen vlakbij Mordialloc in Australië. Your Shot-fotograaf Peter Virag zegt dat hij gek is op "de waanzinnige kleuren van de parasol en de handdoeken en het smaragdgroene water dat afsteekt tegen het goudgele zand - wat toevallig ook de nationale kleuren van Australië zijn."
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Een geitenherder trekt door de sneeuw in Beysehir in Turkije Volgens de Voedsel en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties zijn er 655 miljoen geiten en schapen in Turkije  wat neerkomt op ongeveer 215 geiten per vierkante mijl
Mustafa Varol, National Geographic Your Shot
Een geitenherder trekt door de sneeuw in Beysehir in Turkije. Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties zijn er 65.5 miljoen geiten en schapen in Turkije - wat neerkomt op ongeveer 215 geiten per vierkante mijl.
8
Een arbeider in Bangladesh draagt een stapel bakstenen uit de oven naar buiten Het land groeit gestaag en heeft voortdurend bouwmaterialen nodig
Apu Jaman, National Geographic Your Shot
Een arbeider in Bangladesh draagt een stapel bakstenen uit de oven naar buiten. Het land groeit gestaag en heeft voortdurend bouwmaterialen nodig.
9
Your Shotfotograaf Kimberly Jeffries was aan het duiken bij de Galpagoseilanden toen tientallen geschulpte hamerhaaien boven haar kwamen zwemmen Zonder het gebruik van cameralampen of een flits was het een uitdaging om recht omhoog te fotograferen vertelt ze maar we wilden de haaien niet lastig vallen met flitsen Het is prachtig om de natuur zo onaangetast en wild te zien
Kimberly Jeffries, National Geographic Your Shot
Your Shot-fotograaf Kimberly Jeffries was aan het duiken bij de Galápagoseilanden toen tientallen geschulpte hamerhaaien boven haar kwamen zwemmen. "Zonder het gebruik van cameralampen of een flits was het een uitdaging om recht omhoog te fotograferen," vertelt ze, "maar we wilden de haaien niet lastig vallen met flitsen. Het is prachtig om de natuur zo onaangetast en wild te zien."
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Een fruitverkoper doet een dutje na haar lunch op de markt van Kothapet nabij Hyderabad in India De fruitmarkt van Kothapet is een van de grootste in zijn soort in de staat Telangana
RaNa Chakrabarti, National Geographic Your Shot
Een fruitverkoper doet een dutje na haar lunch op de markt van Kothapet nabij Hyderabad in India. De fruitmarkt van Kothapet is een van de grootste in zijn soort in de staat Telangana.
11
Your Shotfotograaf Karsten Hoenack zegt dat hij totaal overweldigd was door de schoonheid van deze bergketen in Coahuila in Mexico Mexico is een van die landen waar om elke hoek verrassingen liggen zegt hij Een paar minuten na deze foto kwam Monterrey City in beeld Fantastisch dat zon mooi landschap zo dicht bij een grote stad ligt
Karsten Hoenack, National Geographic Your Shot
Your Shot-fotograaf Karsten Hoenack zegt dat hij "totaal overweldigd" was door de schoonheid van deze bergketen in Coahuila in Mexico. "Mexico is een van die landen waar om elke hoek verrassingen liggen," zegt hij. "Een paar minuten na deze foto kwam Monterrey City in beeld. Fantastisch dat zo'n mooi landschap zo dicht bij een grote stad ligt."
12
Deze jonge man in Havana in Cuba laat zijn lassokunsten zien Nu het toerisme in Cuba toeneemt zijn de Cubanen bang dat het boerenleven in populariteit zal afnemen
P Warner, National Geographic Your Shot
Deze jonge man in Havana in Cuba laat zijn lassokunsten zien. Nu het toerisme in Cuba toeneemt, zijn de Cubanen bang dat het boerenleven in populariteit zal afnemen.
Advertentie - Lees hieronder verder
13
Teatro La Fenice Het Fenix Theater in het Nederlands is een van de beroemdste operahuizen van Itali Passend bij haar naam is het theater in Veneti drie keer afgebrand en weer opgebouwd voor het laatst in 2001 Die laatste restauratie kostte ongeveer 97 miljoen dollar Op deze foto zie je een leeg toneel dat klaar is voor een productie die net zo uitbundig is als de rest van het operahuis
Dominik Gehl, National Geographic Your Shot
Teatro La Fenice ("Het Fenix Theater" in het Nederlands) is een van de beroemdste operahuizen van Italië. Passend bij haar naam is het theater in Venetië drie keer afgebrand en weer opgebouwd, voor het laatst in 2001. Die laatste restauratie kostte ongeveer 97 miljoen dollar. Op deze foto zie je een leeg toneel dat klaar is voor een productie die net zo uitbundig is als de rest van het operahuis.
14
Deze foto van Your Shotfotograaf Vironica Goldens zoon vertelt een heel persoonlijk verhaal Na jaren van onvruchtbaarheid ben ik erg gelukkig dat we zwanger konden worden met de hulp van IVF zegt ze Mijn kinderen hebben de manier waarop ik naar de wereld kijk veranderd gewone dingen worden buitengewoon door de ogen van kinderen
Vironica Golden, National Geographic Your Shot
Deze foto van Your Shot-fotograaf Vironica Golden's zoon vertelt een heel persoonlijk verhaal. "Na jaren van onvruchtbaarheid ben ik erg gelukkig dat we zwanger konden worden met de hulp van IVF," zegt ze. "Mijn kinderen hebben de manier waarop ik naar de wereld kijk veranderd; gewone dingen worden buitengewoon door de ogen van kinderen."
15
Kleurrijke transportcontainers wachten om verscheept te worden naar Algeciras in Spanje Deze haven is een van de grootste in Europa en transporteerde ongeveer 100 miljoen ton aan goederen in 2015
Aya O., National Geographic Your Shot
Kleurrijke transportcontainers wachten om verscheept te worden naar Algeciras in Spanje. Deze haven is een van de grootste in Europa en transporteerde ongeveer 100 miljoen ton aan goederen in 2015.
Advertentie - Lees hieronder verder
16
Deze ramenwassers werken 50 of 60 verdiepingen hoog in Ho Chi Minh City in Vietnam Your Shotfotograaf Huynh Dung noemt hen dapper en wijst erop dat ze niet alleen op kleine schommels hoog in de lucht staan maar dat ze hun werk ook nog eens onder de hitte van de zon doen
Huynh Dung, National Geographic Your Shot
Deze ramenwassers werken 50 of 60 verdiepingen hoog in Ho Chi Minh City in Vietnam. Your Shot-fotograaf Huynh Dung noemt hen "dapper" en wijst erop dat ze niet alleen op kleine schommels hoog in de lucht staan, maar dat ze hun werk ook nog eens onder de hitte van de zon doen.
17
Your Shotfotograaf Danny Sepkowski geeft toe dat zijn camera opzetten tussen de golven niet zo veilig was Hij schoot dit geweldige beeld van zand dat in een golf gezogen wordt met een 100mm lens Fotograferen met een macrolens heeft me geleerd om geduldig te zijn en heeft mijn composities verbeterd zegt hij Het detail van deze lens is van een hoger niveau net als de klappen die ik ermee krijg
Danny Sepkowski, National Geographic Your Shot
Your Shot-fotograaf Danny Sepkowski geeft toe dat zijn camera opzetten tussen de golven "niet zo veilig was." Hij schoot dit geweldige beeld van zand dat in een golf gezogen wordt met een 100mm lens. "Fotograferen met een macrolens heeft me geleerd om geduldig te zijn en heeft mijn composities verbeterd," zegt hij. "Het detail van deze lens is van een hoger niveau, net als de klappen die ik ermee krijg!"
18
Gelada bavianen kruipen tegen elkaar aan na een ijzige nacht in het Simiengebergte in Ethiopi De geladas komen alleen in dit deel van de wereld voor waar de temperatuur vaak omschreven wordt als elke dag zomer elke nacht winter
Peter Dvorak, National Geographic Your Shot
Gelada bavianen kruipen tegen elkaar aan na een ijzige nacht in het Simiengebergte in Ethiopië. De gelada's komen alleen in dit deel van de wereld voor, waar de temperatuur vaak omschreven wordt als "elke dag zomer, elke nacht winter."
Advertentie - Lees hieronder verder
19
Een mijnwerker pauzeert in een okermijn op het Iranese eiland Hormuz Oker dat van nature roodbruin is wordt gebruikt in verf cosmetica en keramiek
Mehdi Nazeri, National Geographic Your Shot
Een mijnwerker pauzeert in een okermijn op het Iranese eiland Hormuz. Oker, dat van nature roodbruin is, wordt gebruikt in verf, cosmetica en keramiek.
20
Een visser in Beyehir in Turkije gooit zijn net in een ontdooid deel van het meer Zelf staat hij op het ijs een gevaarlijke opdracht maar aan de paar vissen in zijn net kun je zien dat het risico al wat opgeleverd heeft
Seyit Konyali, National Geographic Your Shot
Een visser in Beyşehir in Turkije gooit zijn net in een ontdooid deel van het meer. Zelf staat hij op het ijs, een gevaarlijke opdracht, maar aan de paar vissen in zijn net kun je zien dat het risico al wat opgeleverd heeft.

Fotografie

Verveling is normaal in de tunnels aangezien er weinig te doen is naast het gebruiken van drugs Maar Catalina schreef ook graag

Catalina leefde in de tunnels onder Boekarest

This is an image

Zo zwaar is de Yukon Quest sledehondenrace

Verloren  Lost

Winnaars National Geographic Fotowedstrijd 2022

Gedeelde nummer 1 in de categorie dier CIRCLE OF LIFEBeschrijving door de fotograaf De reden waarom ik voor deze foto kies Het is een vloeiend geheel door de weerspiegeling de eekhoorn zijn houding lijkt door de reflectie in een cirkelvorm te zijn waardoor je een uniek beeld krijgt De kleuren en compositie zitten heel goed en de foto straalt enorm veel kracht en dynamiek uit

Winnaars National Geographic Fotowedstrijd 2022: publieksprijs

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder