Skip to Content

Laat je betoveren door het noorderlicht

Mijn tentje stond op het strand Kvalvika bij de Lofoteneilanden in Noorwegen vertelt Damon Voor deze foto zette ik de sluitertijd op 30 seconden In die tijd rende ik naar binnen en tekende ik met mijn zaklamp een hartje op de zijkant van mijn tentpinterest icon
Damon Beckford
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Mijn tentje stond op het strand Kvalvika bij de Lofoteneilanden in Noorwegen vertelt Damon Voor deze foto zette ik de sluitertijd op 30 seconden In die tijd rende ik naar binnen en tekende ik met mijn zaklamp een hartje op de zijkant van mijn tent
Damon Beckford
‘Mijn tentje stond op het strand Kvalvika, bij de Lofoteneilanden in Noorwegen, vertelt Damon. ‘Voor deze foto zette ik de sluitertijd op 30 seconden. In die tijd rende ik naar binnen en tekende ik met mijn zaklamp een hartje op de zijkant van mijn tent.’
2
Deze berg in Andoya Noorwegen leek wel een vulkaan die uitbarstte met noorderlicht in plaats van lava
Damon Beckford
‘Deze berg in Andoya, Noorwegen, leek wel een vulkaan die uitbarstte met noorderlicht in plaats van lava.’
3
De stranden op de Lofoteneilanden zijn vol van dit soort waterwegen die kleine riviertjes uitsnijden in het zand Wat ik bijzonder vind aan deze foto is de manier waarop de aurora reflecteert in het water
Damon Beckford
‘De stranden op de Lofoteneilanden zijn vol van dit soort waterwegen, die kleine riviertjes uitsnijden in het zand. Wat ik bijzonder vind aan deze foto is de manier waarop de aurora reflecteert in het water.’
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Het leek alsof de hemel ontplofte van de auroras recht boven mijn hoofd De snelle beweging van het licht was betoverend
Damon Beckford
‘Het leek alsof de hemel ontplofte van de aurora’s recht boven mijn hoofd. De snelle beweging van het licht was betoverend.’
5
Hier lijken de auroras bovenop het huis te dansen dus ik ging er recht onder staan voor een shot
Damon Beckford
‘Hier lijken de aurora’s bovenop het huis te dansen, dus ik ging er recht onder staan voor een shot.’
6
Hier lijkt het alsof de auroras inslaan op de vuurtoren als bliksem Speciaal voor deze shot reed ik vijf uur naar de Ardenesvuurtoren en wachtte ik nog langer tot het licht exact op de juiste plek danste
Damon Beckford
‘Hier lijkt het alsof de aurora’s inslaan op de vuurtoren als bliksem. Speciaal voor deze shot reed ik vijf uur naar de Ardenes-vuurtoren en wachtte ik nog langer tot het licht exact op de juiste plek danste.’
Advertentie - Lees hieronder verder
7
De auroras waren hier zo groot dat ze bijna niet in een foto pasten
Damon Beckford
‘De aurora’s waren hier zo groot dat ze bijna niet in een foto pasten.’
8
We sliepen op het strand Bleik van het eilandAndya Noorwegen Slechts enkele minuten nadat de zon onderging verschenen de auroras trouw als altijd aan de hemel
Damon Beckford
‘We sliepen op het strand Bleik van het eiland Andøya, Noorwegen. Slechts enkele minuten nadat de zon onderging verschenen de aurora’s trouw als altijd aan de hemel.’
9
In deze grot hebben we die nacht geslapen Voor mijn vriend was deze foto een test in doorzettingsvermogen hij moest stilstaan op de glibberige rots tot ik tevreden was met het beeld
Damon Beckford
‘In deze grot hebben we die nacht geslapen. Voor mijn vriend was deze foto een test in doorzettingsvermogen: hij moest stilstaan op de glibberige rots tot ik tevreden was met het beeld.’
Advertentie - Lees hieronder verder
10
De auroras leken de bergen bijna in brand te zetten toen ze een zeldzame roze kleur kregen
Damon Beckford
‘De aurora’s leken de bergen bijna in brand te zetten, toen ze een zeldzame roze kleur kregen.’
11
Dit was het moment dat de lucht leek te exploderen nog nooit zag ik het noordelicht zo ongelofelijk sterk
Damon Beckford
‘Dit was het moment dat de lucht leek te exploderen, nog nooit zag ik het noordelicht zo ongelofelijk sterk.’
12
De golven kunnen groot worden bij de Lofoteneilanden dus het was zenuwslopend daar op een steen te staan om een goeie foto te krijgen van de zee de rotsen en het noorderlicht
Damon Beckford
‘De golven kunnen groot worden bij de Lofoteneilanden, dus het was zenuwslopend daar op een steen te staan om een goeie foto te krijgen van de zee, de rotsen en het noorderlicht.’
Advertentie - Lees hieronder verder
13
Ik verwelkom het noorderlicht
Damon Beckford
‘Ik verwelkom het noorderlicht!’
14
Dit was een gelukstreffer Ik zag een wolk in de vorm van een UFO en rende naar het Kvalvikastrand voor een foto van mijn vriend onder de UFO en dedansende lichten
Damon Beckford
‘Dit was een gelukstreffer. Ik zag een wolk in de vorm van een UFO en rende naar het Kvalvikastrand voor een foto van mijn vriend onder de UFO en de dansende lichten.’
15
Dit keer was het mijn vriend die een figuur tekende op de zijkant van de tent terwijl ik een foto maakte met lange sluitertijdBekijk ook deze video Magische beelden noorderlicht
Damon Beckford
‘Dit keer was het mijn vriend die een figuur tekende op de zijkant van de tent, terwijl ik een foto maakte met lange sluitertijd.’ Bekijk ook deze video: ‘Magische beelden noorderlicht’.

Fotografie

Verveling is normaal in de tunnels aangezien er weinig te doen is naast het gebruiken van drugs Maar Catalina schreef ook graag

Catalina leefde in de tunnels onder Boekarest

This is an image

Zo zwaar is de Yukon Quest sledehondenrace

Verloren  Lost

Winnaars National Geographic Fotowedstrijd 2022

Gedeelde nummer 1 in de categorie dier CIRCLE OF LIFEBeschrijving door de fotograaf De reden waarom ik voor deze foto kies Het is een vloeiend geheel door de weerspiegeling de eekhoorn zijn houding lijkt door de reflectie in een cirkelvorm te zijn waardoor je een uniek beeld krijgt De kleuren en compositie zitten heel goed en de foto straalt enorm veel kracht en dynamiek uit

Winnaars National Geographic Fotowedstrijd 2022: publieksprijs

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder