Skip to Content

40x De beste foto's van de dag

De lichten van de boten trekken de Shirasupaling s nachts aan in Tokushima Japanpinterest icon
Mitsunori Yuasa, National Geographic Your Shot
1
De lichten van de boten trekken de Shirasupaling s nachts aan in Tokushima Japan
Mitsunori Yuasa, National Geographic Your Shot
De lichten van de boten trekken de Shirasupaling 's nachts aan in Tokushima, Japan.
2
Tijdens het rijden over de schilderachtige Ring of Kerry in Ierland kon Your Shotfotograaf Max Malloy het weerstaan te stoppen  voor dit lachende trio op een markt naast de weg Het lijkt erop dat de man een kruis maakt met riet terwijl de hond instructies geeft en de ezel zijn werk controleert zegt hij
Max Malloy, National Geographic Your Shot
Tijdens het rijden over de schilderachtige Ring of Kerry in Ierland kon Your Shot-fotograaf Max Malloy het weerstaan te stoppen voor dit lachende trio op een markt naast de weg. "Het lijkt erop dat de man een kruis maakt met riet, terwijl de hond instructies geeft en de ezel zijn werk controleert", zegt hij.
3
Jonge vossen spelen in een veld in Prince Edward Island in Canada Er zijn gemiddeld vier tot zes jongen in een vossennest Ze blijven ongeveer zeven maanden bij hun ouders
Brittany Crossman, National Geographic Your Shot
Jonge vossen spelen in een veld in Prince Edward Island in Canada. Er zijn gemiddeld vier tot zes jongen in een vossennest. Ze blijven ongeveer zeven maanden bij hun ouders.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Afgestudeerden van de United States Air Force Academy in Colorado Springs Colorado vieren het einde van hun afstudeerceremonie  en van vier jaar hard werken Terwijl thunderbirds over het stadium vliegen gooien de kadetten hun hoeden in de lucht Volgens de traditie doen ze wat geld in de hoeden Dan mogen kinderen onder de twaalf jaar oud naar het veld rennen een hoed zoeken en het geld houden De hoed moeten ze natuurlijk terugbrengen naar de kadet
AJ Lee, National Geographic Your Shot
Afgestudeerden van de United States Air Force Academy in Colorado Springs, Colorado, vieren het einde van hun afstudeerceremonie – en van vier jaar hard werken. Terwijl thunderbirds over het stadium vliegen, gooien de kadetten hun hoeden in de lucht. Volgens de traditie doen ze wat geld in de hoeden. Dan mogen kinderen onder de twaalf jaar oud naar het veld rennen, een hoed zoeken en het geld houden. De hoed moeten ze natuurlijk terugbrengen naar de kadet.
5
Een vrouw oogst waterlelies in de Mekong Delta van Vietnam In de vruchtbare regio vind je een rijkdom aan planten en dieren Haar argrarische opbrengt leverde de delta de bijnaam Vietnams rijstkom op
Thái Dương Lê, National Geographic Your Shot
Een vrouw oogst waterlelies in de Mekong Delta van Vietnam. In de vruchtbare regio vind je een rijkdom aan planten en dieren. Haar argrarische opbrengt leverde de delta de bijnaam 'Vietnam's rijstkom' op.
6
Tijdens de lange winternachten van Lapland Zweden is het prachtige noorderlicht te zien in de achtertuin van Your Shotfotograaf Johannes Kormann
Johannes Kormann, National Geographic Your Shot
Tijdens de lange winternachten van Lapland, Zweden, is het prachtige noorderlicht te zien in de achtertuin van Your Shot-fotograaf Johannes Kormann.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
In Botswanas Chobe National Park geeft een olifant zichzelf een stofbad Met behulp van zijn slurf spuit hij vuil over zijn lichaam zo houdt hij zijn huid gezond en blijven parasieten weg
Nick Dale, National Geographic Your Shot
In Botswana's Chobe National Park, geeft een olifant zichzelf een stofbad. Met behulp van zijn slurf spuit hij vuil over zijn lichaam, zo houdt hij zijn huid gezond en blijven parasieten weg.
8
Your Shotfotograaf Lauren Breedlove kwam deze vrouw en de perfecte achtergrond tegen tijdens een reis naar HavanaIk heb wat kleingeld geleend van een vriend en ben daarmee op de vrouw afgestapt om te vragen of ik een foto van haar mocht maken Ze knikte en poseerde als een baas met haar sigaar
Lauren Breedlove, National Geographic Your Shot
Your Shot-fotograaf Lauren Breedlove kwam deze vrouw en de perfecte achtergrond tegen tijdens een reis naar Havana. "Ik heb wat kleingeld geleend van een vriend en ben daarmee op de vrouw afgestapt om te vragen of ik een foto van haar mocht maken. Ze knikte en poseerde als een baas met haar sigaar."
9
Het leven gaat door ondanks de moessonregen in Kolkata India Het weer is extreem moeilijk te voorspellen zegt Julie Mayfeng over het Indiase regenseizoen dat meestal duurt van juli tot september Op het moment dat deze foto werd gemaakt at ik lunch in een straatcaf plots viel de regen met bakken uit de lucht Ik leende een paraplu van een vreemde en rende de straat op Hoewel ik door en door nat was kon ik deze fantastische scne vastleggen
Julie Mayfeng, National Geographic Your Shot
Het leven gaat door ondanks de moessonregen in Kolkata, India. "Het weer is extreem moeilijk te voorspellen", zegt Julie Mayfeng over het Indiase regenseizoen, dat meestal duurt van juli tot september. "Op het moment dat deze foto werd gemaakt, at ik lunch in een straatcafé, plots viel de regen met bakken uit de lucht. Ik leende een paraplu van een vreemde en rende de straat op. Hoewel ik door en door nat was, kon ik deze fantastische scène vastleggen. "
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Twee beerwelpen spelen in een bos van de Karpaten in Oekrane Your Shotfotograaf Volodymyr Burdiak zegt dat hij niet verwachtte dat ze uit de struiken zouden komen en hij had maar een paar seconden om deze foto te maken voordat ze met hun moeder terug in het bos verdwenen
Volodymyr Burdiak, National Geographic Your Shot
Twee beerwelpen spelen in een bos van de Karpaten in Oekraïne. Your Shot-fotograaf Volodymyr Burdiak zegt dat hij niet verwachtte dat ze uit de struiken zouden komen, en hij had maar een paar seconden om deze foto te maken voordat ze met hun moeder terug in het bos verdwenen.
11
Een vrijduiker komt tevoorschijn uit de Zwaluwengrot in de Vavaueilanden van Tonga waar hij een levende wolk van vissen vindt die erboven cirkelt Als je ertussen duikt is het een spectaculair ballet schrijft Your Shotfotograaf Marc Henauer De compositie van zijn foto was opvallend voor Henauer Het contrast tussen het donker van de bodem en het licht van de top zorgt dat de vissen eruitzien als sterren
Marc Henauer, National Geographic Your Shot
Een vrijduiker komt tevoorschijn uit de Zwaluwengrot in de Vava'u-eilanden van Tonga, waar hij een levende wolk van vissen vindt die erboven cirkelt. "Als je ertussen duikt is het een spectaculair ballet", schrijft Your Shot-fotograaf Marc Henauer. De compositie van zijn foto was opvallend voor Henauer: "Het contrast tussen het donker van de bodem en het licht van de top zorgt dat de vissen eruitzien als sterren."
12
Toen hij door NoordCaliforni reed beleefde Your Shotfotograaf Josh Heidebrecht een moment van fotografische serendipiteit nadat hij en zijn vriend stopten om te zien wat ze in het bos langs de weg konden vinden Een eekhoorn liep vlak boven me waardoor ik recht omhoog keek herinnert hij zich Gelukkig had ik mijn groothoeklens bij zodat ik dit perspectief van de gedeeltelijk verbrande redwoods kon vastleggen
Josh Heidebrecht
Toen hij door Noord-Californië reed, beleefde Your Shot-fotograaf Josh Heidebrecht een moment van fotografische serendipiteit nadat hij en zijn vriend stopten om te zien wat ze in het bos langs de weg konden vinden. "Een eekhoorn liep vlak boven me, waardoor ik recht omhoog keek," herinnert hij zich. "Gelukkig had ik mijn groothoeklens bij, zodat ik dit perspectief van de gedeeltelijk verbrande redwoods kon vastleggen."
Advertentie - Lees hieronder verder
13
Een mannelijke orangoetan maakt oogcontact met de camera De wangflappen flanges genaamd maken mannelijke orangoetans aantrekkelijker voor vrouwtjes Recent onderzoek wijst uit dat de wangflappen soms pas na twintig jaar zichtbaar zijn maar dat hun groei direct samenhangt met het testosteronniveau
Pedro Jarque Krebs, National Geographic Your Shot
Een mannelijke orang-oetan maakt oogcontact met de camera. De wangflappen, flanges genaamd, maken mannelijke orang-oetans aantrekkelijker voor vrouwtjes. Recent onderzoek wijst uit dat de wangflappen soms pas na twintig jaar zichtbaar zijn, maar dat hun groei direct samenhangt met het testosteronniveau.
14
Een kudde valken verzamelt zich op een boomtak in Wuyuan Jiangxi China De kleine vogels zijn slechts zes tot acht centimeter groot en eten alles van insecten tot kleine knaagdieren
Kant Liang, National Geographic Your Shot
Een kudde valken verzamelt zich op een boomtak in Wuyuan, Jiangxi, China. De kleine vogels zijn slechts zes tot acht centimeter groot en eten alles van insecten tot kleine knaagdieren.
15
Stormjager en Your Shotfotograaf Vanessa Neufeld legde dit beeld vast in Keyes in Oklahoma Het was de dag voordat ze terug naar huis vloog en zij en haar medestormjagers wilden nog een keer op pad gaan voor een laatste kans om iets meer te zien dan een windvlaag herinnert ze zich Toen de avond inviel barstte het onweer los in het noordwesten van Oklahoma
Vanessa Neufeld, National Geographic Your Shot
Stormjager en Your Shot-fotograaf Vanessa Neufeld legde dit beeld vast in Keyes in Oklahoma. Het was de dag voordat ze terug naar huis vloog en zij en haar mede-stormjagers "wilden nog een keer op pad gaan voor een laatste kans om iets meer te zien dan een windvlaag", herinnert ze zich. "Toen de avond inviel, barstte het onweer los in het noordwesten van Oklahoma."
Advertentie - Lees hieronder verder
16
Een Hindoestaanse jongen uit Nepal vlak voordat hij zich in de rivier onderdompelt tijdens het festival Madhav Narayan in Bhaktapur
Skanda Gautam, National Geographic Your Shot
Een Hindoestaanse jongen uit Nepal vlak voordat hij zich in de rivier onderdompelt tijdens het festival Madhav Narayan in Bhaktapur.
17
Een clownvis verstopt zich tussen een zeeanemoon in de wateren bij Indonesi Clownvissen maken van zeeanemonen hun thuis en de soorten ook de anemoon profiteert op haar beurt van diens aanwezigheid De stekende tentakels van de anemoon houden potentile vijanden van de vis op afstand in ruil daarvoor reinigt de clownvis de anemoon en laat hij voedingsstoffen achter
Gregory Piper
Een clownvis verstopt zich tussen een zeeanemoon in de wateren bij Indonesië. Clownvissen maken van zeeanemonen hun thuis, en de soorten ook de anemoon profiteert op haar beurt van diens aanwezigheid. De stekende tentakels van de anemoon houden potentiële vijanden van de vis op afstand, in ruil daarvoor reinigt de clownvis de anemoon en laat hij voedingsstoffen achter.
18
Voor de kust van Lagoa Portugal staat een unieke grot genaamd Algar de Benagil Your Shotfotograaf Matilde Viegas maakte deze foto dit toen een lichtstraal door het oog van de grot stroomde en de mensen binnenin verlichtte
Matilde Viegas, National Geographic Your Shot
Voor de kust van Lagoa, Portugal, staat een unieke grot genaamd Algar de Benagil. Your Shot-fotograaf Matilde Viegas maakte deze foto dit toen een lichtstraal door het 'oog' van de grot stroomde en de mensen binnenin verlichtte.
Advertentie - Lees hieronder verder
19
Your Shotfotograaf Christian Aslund maakte dit beeld van Renny Bijoux een jeugdambassadeur uit de Seychellen tijdens een expeditie naar de noordpool Aslund De meeste expeditieleden waren onervaren Ze lieten een meetinstrument ruim vier kilometer diep in de zee zakken met als doel aandacht te vragen voor het beschermen van het noordpoolgebied
Christian Åslund, National Geographic Your Shot
Your Shot-fotograaf Christian Aslund maakte dit beeld van Renny Bijoux, een jeugdambassadeur uit de Seychellen, tijdens een expeditie naar de noordpool. Aslund: “De meeste expeditieleden waren onervaren. Ze lieten een meetinstrument ruim vier kilometer diep in de zee zakken, met als doel aandacht te vragen voor het beschermen van het noordpoolgebied.”
20
In Neuschonau Duitsland benadert een lynx Your Shotfotograaf Angiolo Manetti voorzichtig  Collegafotografen prezen de foto voor het intense oogcontact van de wilde kat
Angiolo Manetti, National Geographic Your Shot
In Neuschonau, Duitsland, benadert een lynx Your Shot-fotograaf Angiolo Manetti voorzichtig . Collegafotografen prezen de foto voor het intense oogcontact van de wilde kat.

Fotografie

een foto uit de serie van jelle krings over de oekraiense spoorwegen

Het Oekraïense spoor: een wapen tegen de Russen

afbeelding in het zuidoosten van turkije, waar tientallen dorpen onder water verdwijnen door de aanleg van een stuwdam

Stuwmeren in Turkije slokken tientallen dorpen op

in de noordindiase regio ladakh torent een enorme toren van ijs een zogenaamde ijsstoepa hoog boven een man uit terwijl het sneeuwpak in het hooggebergte steeds sneller afsmelt en gletsjers zich terugtrekken worden dit soort stoepas opgebouwd om water in bevroren vorm op te slaan met deze 335 meter hoge ijstoren bij het dorp shara phuktsey wonnen de dorpelingen de prijs voor de beste ijsstoepa het bouwwerk bevat zevenenhalf miljoen liter water waarmee akkers rond vier dorpen gerrigeerd kunnen worden

Van wanhoop tot hoop: de klimaatcrisis in beeld

Verveling is normaal in de tunnels aangezien er weinig te doen is naast het gebruiken van drugs Maar Catalina schreef ook graag

Catalina leefde in de tunnels onder Boekarest

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder