Skip to Content

Vernuftige metaalbewerking en waterleiding op oud-Grieks eiland

Een gouden hoofdsieraad in de vorm van een ram uit Tilya Tepe in Afghanistanpinterest icon
Richard Barnes, National Geographic Creative
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Het gouden tien kilo zware dodenmasker van Toetanchamon is waarschijnlijk het mooiste voorwerp dat in de tombe van de farao werd gevonden De tombe werd in 1923 geopend maar het masker werd pas twee jaar later in de kist gevonden
Kenneth Garrett, National Geographic Creative
Het gouden, tien kilo zware dodenmasker van Toetanchamon is waarschijnlijk het mooiste voorwerp dat in de tombe van de farao werd gevonden. De tombe werd in 1923 geopend, maar het masker werd pas twee jaar later in de kist gevonden.
2
Dit Mocheornament werd ontdekt in een tombe bij Sipn in de buurt van het Peruaanse Chiclayo
Bill Ballenberg, National Geographic Creative
Dit Moche-ornament werd ontdekt in een tombe bij Sipán, in de buurt van het Peruaanse Chiclayo.
3
Een gouden hoofdsieraad in de vorm van een ram uit Tilya Tepe in Afghanistan
Richard Barnes, National Geographic Creative
Een gouden hoofdsieraad in de vorm van een ram uit Tilya Tepe in Afghanistan
Advertentie - Lees hieronder verder
4
De ontdekking van de tombe van de Egyptische farao Toetanchamon door Howard Carter in 1922 wordt gezien als een van de belangrijkste archeologische vondsten in de geschiedenis Deze 3300 jaar oude hanger van een valkfiguur stelt de god ReHorachte voor en is gemaakt van goud carneool chalcedoon en gekleurd glas
Kenneth Garrett, National Geographic Creative
De ontdekking van de tombe van de Egyptische farao Toetanchamon door Howard Carter in 1922 wordt gezien als een van de belangrijkste archeologische vondsten in de geschiedenis. Deze 3300 jaar oude hanger van een valkfiguur stelt de god Re-Horachte voor en is gemaakt van goud, carneool, chalcedoon en gekleurd glas.
5
Deze met turkoois versierde gesp van tweeduizend jaar oud is een van de voorwerpen in de Bactrische schat die in 1978 in Tillya Tepe in NoordAfghanistan werd opgegraven Het sieraad waarop een overkapte strijdwagen in Chinese stijl staat afgebeeld raakte samen met de overige voorwerpen ruim tien jaar vermist gedurende de conflicten in Afghanistan maar is inmiddels weer teruggevonden
Viktor Sarianidi, National Geographic Creative
Deze met turkoois versierde gesp van tweeduizend jaar oud is een van de voorwerpen in de Bactrische schat, die in 1978 in Tillya Tepe in Noord-Afghanistan werd opgegraven. Het sieraad, waarop een overkapte strijdwagen in Chinese stijl staat afgebeeld, raakte samen met de overige voorwerpen ruim tien jaar vermist gedurende de conflicten in Afghanistan, maar is inmiddels weer teruggevonden.
6
Dit gouden figuurtje heeft bekende trekken maar ook exotische Het stelt de Griekse godin van de liefde voor met een Indiase decoratie op haar voorhoofd Het beeldje komt uit de beroemde Bactrische schat een verzameling van duizenden tweeduizend jaar oude gouden voorwerpen die in 1978 werd opgegraven op begraafplaatsen van nomaden in Afghanistan Vermoed werd dat de schat was gestolen maar het grootste deel ervan werd in 2003 teruggevonden in een bankkluis in Kaboel
Viktor Sarianidi, National Geographic Creative
Dit gouden figuurtje heeft bekende trekken, maar ook exotische. Het stelt de Griekse godin van de liefde voor, met een Indiase decoratie op haar voorhoofd. Het beeldje komt uit de beroemde ‘Bactrische schat’, een verzameling van duizenden tweeduizend jaar oude gouden voorwerpen die in 1978 werd opgegraven op begraafplaatsen van nomaden in Afghanistan. Vermoed werd dat de schat was gestolen, maar het grootste deel ervan werd in 2003 teruggevonden in een bankkluis in Kaboel.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Ergens tussen 600 en 1600 nChr maakten de precolumbiaanse scheppers van de balsa muisca dit vlot en zijn opvarenden in goud Het is een van de belangrijkste kunstwerken die ooit werd gevonden en stelt de oorsprong voor van de El Doradomythe Het beeldje werd samen met verschillende andere gouden voorwerpen gevonden in 1856 in een grot ten zuiden van Bogot
Alex Treadway, National Geographic Creative
Ergens tussen 600 en 1600 n.Chr. maakten de precolumbiaanse scheppers van de 'balsa muisca’ dit vlot en zijn opvarenden in goud. Het is een van de belangrijkste kunstwerken die ooit werd gevonden en stelt de oorsprong voor van de El Dorado-mythe. Het beeldje werd samen met verschillende andere gouden voorwerpen gevonden in 1856 in een grot ten zuiden van Bogotá.
8
Deze gouden vogel die op een stok of staf past is waarschijnlijk afkomstig uit de precolumbiaanse Zencultuur die meer dan duizend jaar geleden in het huidige Colombia te vinden was Gouden voorwerpen als deze vormden het begin van de El Doradolegende die een van de oorzaken was van de Spaanse verovering en kolonisatie van grote delen van Noord en ZuidAmerika
O. Louis Mazzatenta, National Geographic Creative
Deze gouden vogel, die op een stok of staf past, is waarschijnlijk afkomstig uit de precolumbiaanse Zenú-cultuur, die meer dan duizend jaar geleden in het huidige Colombia te vinden was. Gouden voorwerpen als deze vormden het begin van de El Dorado-legende, die een van de oorzaken was van de Spaanse verovering en kolonisatie van grote delen van Noord- en Zuid-Amerika.
9
Dit Scythische gouden diadeem sierde tweeduizend jaar geleden mogelijk het hoofd van een rijke nomade in wat nu Rusland is De Scythen begroeven hun hooggeplaatsten in rijkversierde en met goud gevulde graftombes waar in de negentiende eeuw onder de Russische keizers voor het eerst wetenschappelijke opgravingen naar werden gedaan
Sisse Brimberg, National Geographic Creative
Dit Scythische gouden diadeem sierde tweeduizend jaar geleden mogelijk het hoofd van een rijke nomade in wat nu Rusland is. De Scythen begroeven hun hooggeplaatsten in rijkversierde en met goud gevulde graftombes, waar in de negentiende eeuw onder de Russische keizers voor het eerst wetenschappelijke opgravingen naar werden gedaan.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Deze gouden hanger nog steeds bedekt door restanten van de stof die er ter bescherming omheen was gewikkeld bevatte ooit mogelijk een reliek van een heilige Hij maakte deel uit de van de schat van Galloway een enorme verzameling door de Vikingen buitgemaakte voorwerpen die rond de tiende eeuw nChr in Schotland werd begraven en in 2014 weer werd teruggevonden
Robert Clark&& National Geographic With Permission Of Historic Environment Scotland
Deze gouden hanger, nog steeds bedekt door restanten van de stof die er ter bescherming omheen was gewikkeld, bevatte ooit mogelijk een reliek van een heilige. Hij maakte deel uit de van de 'schat van Galloway’, een enorme verzameling door de Vikingen buitgemaakte voorwerpen die rond de tiende eeuw n.Chr. in Schotland werd begraven en in 2014 weer werd teruggevonden.
11
In de 1500 jaar oude tombe van een krijgerpriester van de Mochecultuur de heer van Sipan werd een grote verscheidenheid aan gouden voorwerpen gevonden waaronder een offermes en een schild versierd met de god van de onthoofding Archeologen waren met grafrovers in een wedloop verwikkeld om het graf dat in 1987 in Peru werd gevonden
Martha Cooper, National Geographic Creative
In de 1500 jaar oude tombe van een krijger-priester van de Moche-cultuur, de ‘heer van Sipan’, werd een grote verscheidenheid aan gouden voorwerpen gevonden, waaronder een offermes en een schild versierd met de god van de onthoofding. Archeologen waren met grafrovers in een wedloop verwikkeld om het graf, dat in 1987 in Peru werd gevonden.

Fotografie

in de noordindiase regio ladakh torent een enorme toren van ijs een zogenaamde ijsstoepa hoog boven een man uit terwijl het sneeuwpak in het hooggebergte steeds sneller afsmelt en gletsjers zich terugtrekken worden dit soort stoepas opgebouwd om water in bevroren vorm op te slaan met deze 335 meter hoge ijstoren bij het dorp shara phuktsey wonnen de dorpelingen de prijs voor de beste ijsstoepa het bouwwerk bevat zevenenhalf miljoen liter water waarmee akkers rond vier dorpen gerrigeerd kunnen worden

Van wanhoop tot hoop: de klimaatcrisis in beeld

Verveling is normaal in de tunnels aangezien er weinig te doen is naast het gebruiken van drugs Maar Catalina schreef ook graag

Catalina leefde in de tunnels onder Boekarest

This is an image

Zo zwaar is de Yukon Quest sledehondenrace

Verloren  Lost

Winnaars National Geographic Fotowedstrijd 2022

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder