Skip to Content

Rotsstructuren van over de hele wereld

Met zijn rijk bewerkte faade van 45 meter hoogte verrijst het rotsklooster van Petra in het Jordaanse deel van de Nafoedwoestijn vermoedelijk was Het Klooster oorspronkelijk een tempel uit de 1e eeuw vChrpinterest icon
Michael Melford, National Geographic Creative
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Met zijn rijk bewerkte faade van 45 meter hoogte verrijst het rotsklooster van Petra in het Jordaanse deel van de Nafoedwoestijn vermoedelijk was Het Klooster oorspronkelijk een tempel uit de 1e eeuw vChr
Michael Melford, National Geographic Creative
Met zijn rijk bewerkte façade van 45 meter hoogte verrijst het rotsklooster van Petra in het Jordaanse deel van de Nafoed-woestijn; vermoedelijk was 'Het Klooster' oorspronkelijk een tempel uit de 1e eeuw v.Chr.
2
Het Werelderfgoed van Lalibela in Ethiopi is beroemd om zijn verbazingwekkende rotskerken die hier zon achthonderd jaar geleden in de bergen werden uitgehouwen
George Steinmetz, National Geographic Creative
Het Werelderfgoed van Lalibela in Ethiopië is beroemd om zijn verbazingwekkende rotskerken, die hier zo'n achthonderd jaar geleden in de bergen werden uitgehouwen.
3
In deze grillige rotsformaties die aardpijlers worden genoemd werden in de eerste eeuwen van onze jaartelling bij Greme in Turkije talloze cellen voor monniken uitgehouwen
Lynn Johnson, National Geographic Creative
In deze grillige rotsformaties, die aardpijlers worden genoemd, werden in de eerste eeuwen van onze jaartelling bij Göreme in Turkije talloze cellen voor monniken uitgehouwen.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
De kolossale 3200 jaar oude tempel van Ramses II werd op last van deze farao uit een rotswand gehouwen De zittende figuren van Ramses II zijn ruim 21 meter hoog
Michael Poliza, National Geographic Creative
De kolossale, 3200 jaar oude tempel van Ramses II werd op last van deze farao uit een rotswand gehouwen. De zittende figuren van Ramses II zijn ruim 21 meter hoog.
5
Steenhouwers hadden tientallen jaren nodig om de rijk bewerkte Kailasatempel van Ellora in India uit te houwen De tempel uit de achtste eeuw nChr behoort tot de grootste bouwwerken die ooit uit n stuk rots zijn gehouwen
Bruce Dale, National Geographic Creative
Steenhouwers hadden tientallen jaren nodig om de rijk bewerkte Kailasa-tempel van Ellora in India uit te houwen. De tempel uit de achtste eeuw n.Chr. behoort tot de grootste bouwwerken die ooit uit één stuk rots zijn gehouwen.
6
De rotstomben van Madain Saleh werden rond tweeduizend jaar geleden uit rotsen van zandsteen in de Arabische Woestijn gehouwen Ze werden gebouwd door de Nabateers een handelsvolk dat ook de verbluffende rotsmonumenten van Petra in Jordani creerde
John Stanmeyer, National Geographic Creative
De rotstomben van Madain Saleh werden rond tweeduizend jaar geleden uit rotsen van zandsteen in de Arabische Woestijn gehouwen. Ze werden gebouwd door de Nabateeërs, een handelsvolk dat ook de verbluffende rotsmonumenten van Petra in Jordanië creëerde.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Bedoeld als rijk ingerichte woningen voor het hiernamaals werden deze graftomben in de necropolis van Myra uitgehouwen door de Lycirs een oud volk dat duizenden jaren geleden onder invloed van zowel de oude Grieken als MiddenOosterse culturen stond
Pete Ryan, National Geographic Creative
Bedoeld als rijk ingerichte woningen voor het hiernamaals, werden deze graftomben in de necropolis van Myra uitgehouwen door de Lyciërs, een oud volk dat duizenden jaren geleden onder invloed van zowel de oude Grieken als Midden-Oosterse culturen stond.
8
De monumenten van het Pancha Rathascomplex in zuidelijk India werden 1300 jaar geleden uit enorme granietplaten gehouwen Deze bouwwerken  stenen uitvoeringen van eerdere houten tempels  werden nooit ingewijd
Kelley Miller, National Geographic Creative
De monumenten van het Pancha Rathas-complex in zuidelijk India werden 1300 jaar geleden uit enorme granietplaten gehouwen. Deze bouwwerken - stenen uitvoeringen van eerdere houten tempels - werden nooit ingewijd.

Fotografie

in de noordindiase regio ladakh torent een enorme toren van ijs een zogenaamde ijsstoepa hoog boven een man uit terwijl het sneeuwpak in het hooggebergte steeds sneller afsmelt en gletsjers zich terugtrekken worden dit soort stoepas opgebouwd om water in bevroren vorm op te slaan met deze 335 meter hoge ijstoren bij het dorp shara phuktsey wonnen de dorpelingen de prijs voor de beste ijsstoepa het bouwwerk bevat zevenenhalf miljoen liter water waarmee akkers rond vier dorpen gerrigeerd kunnen worden

Van wanhoop tot hoop: de klimaatcrisis in beeld

Verveling is normaal in de tunnels aangezien er weinig te doen is naast het gebruiken van drugs Maar Catalina schreef ook graag

Catalina leefde in de tunnels onder Boekarest

This is an image

Zo zwaar is de Yukon Quest sledehondenrace

Verloren  Lost

Winnaars National Geographic Fotowedstrijd 2022

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder