Skip to Content

@natgeo: de menselijke ervaring

De internationale Instagram-account @natgeo heeft de afgelopen jaren bijna 20.000 foto’s gepost. Dit zijn de verhalen die iedereen ter wereld aanspraken.
Op de intensive careafdeling van de Cleveland Clinic heeft Katie Stubblefield een moment voor haarzelf Drie weken na haar 31 uur durende gezichtstransplantatie zijn de hechtingen nog te zien en is haar gezicht nog altijd opgezwollenpinterest icon
Maggie Steber @maggiesteber, Nat Geo Image Collection
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Op de intensive careafdeling van de Cleveland Clinic heeft Katie Stubblefield een moment voor haarzelf Drie weken na haar 31 uur durende gezichtstransplantatie zijn de hechtingen nog te zien en is haar gezicht nog altijd opgezwollen
Maggie Steber @maggiesteber, Nat Geo Image Collection
Op de intensive care-afdeling van de Cleveland Clinic heeft Katie Stubblefield een moment voor haarzelf. Drie weken na haar 31 uur durende gezichtstransplantatie zijn de hechtingen nog te zien en is haar gezicht nog altijd opgezwollen.
2
Shannan en haar zonen Joseph 9 en Oliver 7 hebben beiden baat bij cannabis Voor Shannan is het een hulpmiddel in zijn strijd tegen kanker en pijn Voor Joseph die autistisch is en met zware angstaanvallen kampt is het een kalmerend middel Ook helpt het om Olivers convulsies onder controle te houden en de vele kwaadaardige tumoren die daardoor bij hem ontstaan in omvang terug te brengen
Lynn Johnson @ljohnphoto, Nat Geo Image Collection
Shannan en haar zonen Joseph (9) en Oliver (7) hebben beiden baat bij cannabis. Voor Shannan is het een hulpmiddel in zijn strijd tegen kanker en pijn. Voor Joseph, die autistisch is en met zware angstaanvallen kampt, is het een kalmerend middel. Ook helpt het om Olivers convulsies onder controle te houden en de vele kwaadaardige tumoren die daardoor bij hem ontstaan, in omvang terug te brengen.
3
Als voormalige globetrotter en kersverse vader begint de betekenis van woorden als thuis gezin en liefde een diepere betekenis te krijgen schrijft fotograaf Michael Christopher Brown
Michael Christopher Brown @michaelchristopherbrown
Als voormalige globetrotter en kersverse vader begint de betekenis van woorden als “thuis”, “gezin” en “liefde” een diepere betekenis te krijgen, schrijft fotograaf Michael Christopher Brown.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
In Los Angeles vieren Laura Sermeo en haar pasgeboren jongetje het einde van de cuarentena of quarantaine Volgens de traditie die in LatijnsAmerika wijdverbreid is moeten nieuwe moeders na de geboorte van hun kind zon veertig dagen onder de hoede van familieleden uitrusten De periode wordt afgesloten met een kruidenbad voor moeder en kind en een massage
Karla Gachet @kchete77, Nat Geo Image Collection
In Los Angeles vieren Laura Sermeño en haar pasgeboren jongetje het einde van de cuarentena of ‘quarantaine’. Volgens de traditie, die in Latijns-Amerika wijdverbreid is, moeten nieuwe moeders na de geboorte van hun kind zo’n veertig dagen onder de hoede van familieleden uitrusten. De periode wordt afgesloten met een kruidenbad voor moeder en kind en een massage.
5
Toen Avelino zijn familie vertelde dat hij homo was was zijn vader woedend Maar dat is veranderd De hele familie kwam bijeen  en iedereen broers neven iedereen stond op tegen mijn vader Ik word nog altijd emotioneel wanneer ik eraan terugdenk hoe mijn vader bij ons kwam zitten zich verontschuldigde en Neston vroeg om bij ons te komen wonen zegt Avelino
Robin Hammond @Hammond_Robin
Toen Avelino zijn familie vertelde dat hij homo was, was zijn vader woedend. Maar dat is veranderd. “De hele familie kwam bijeen (...) en iedereen, broers, neven, iedereen, stond op tegen mijn vader. Ik word nog altijd emotioneel wanneer ik eraan terugdenk hoe mijn vader bij ons kwam zitten, zich verontschuldigde en [Neston] vroeg om bij ons te komen wonen,” zegt Avelino.
6
Na een paar moeilijke jaren geniet dit gezin van een reisje naar de Kaspische Zee Noot van de redactie de baby landde veilig in de handen van zijn vader
Newsha Tavakolian @NewshaTavakolian, Magnum
Na een paar moeilijke jaren geniet dit gezin van een reisje naar de Kaspische Zee. (Noot van de redactie: de baby landde veilig in de handen van zijn vader.)
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Songl 12 en haar zuster poseren voor de foto in het dorpje Kozluca bij Kars in Turkije De hartelijkheid van het gezin en de vriendelijkheid in haar ogen benadrukten de warmte die ik me tot op de dag vandaag herinner schrijft fotograaf John Stanmeyer
John Stanmeyer @johnstanmeyer, National Geographic
Songül (12) en haar zuster poseren voor de foto in het dorpje Kozluca, bij Kars in Turkije. “De hartelijkheid van het gezin en de vriendelijkheid in haar ogen benadrukten de warmte die ik me tot op de dag vandaag herinner,” schrijft fotograaf John Stanmeyer.

Fotografie

afbeelding in het zuidoosten van turkije, waar tientallen dorpen onder water verdwijnen door de aanleg van een stuwdam

Stuwmeren in Turkije slokken tientallen dorpen op

in de noordindiase regio ladakh torent een enorme toren van ijs een zogenaamde ijsstoepa hoog boven een man uit terwijl het sneeuwpak in het hooggebergte steeds sneller afsmelt en gletsjers zich terugtrekken worden dit soort stoepas opgebouwd om water in bevroren vorm op te slaan met deze 335 meter hoge ijstoren bij het dorp shara phuktsey wonnen de dorpelingen de prijs voor de beste ijsstoepa het bouwwerk bevat zevenenhalf miljoen liter water waarmee akkers rond vier dorpen gerrigeerd kunnen worden

Van wanhoop tot hoop: de klimaatcrisis in beeld

Verveling is normaal in de tunnels aangezien er weinig te doen is naast het gebruiken van drugs Maar Catalina schreef ook graag

Catalina leefde in de tunnels onder Boekarest

This is an image

Zo zwaar is de Yukon Quest sledehondenrace

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder