Skip to Content

@natgeo: nieuwsgierige dieren

De internationale Instagram-account @natgeo heeft de afgelopen jaren bijna 20.000 foto’s gepost. Dit zijn de verhalen die iedereen ter wereld aanspraken.
Mister Blue heeft het grootste deel van zijn leven binnen de grenzen van het Yellowstone National Park gewoond Een van de meest opmerkelijke aspecten van zijn karakter is zijn gave om zich goed met wolvenroedels te verstaanpinterest icon
Ronan Donovan @ronan_donovan, National Geographic
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Mister Blue heeft het grootste deel van zijn leven binnen de grenzen van het Yellowstone National Park gewoond Een van de meest opmerkelijke aspecten van zijn karakter is zijn gave om zich goed met wolvenroedels te verstaan
Ronan Donovan @ronan_donovan, National Geographic
‘Mister Blue’ heeft het grootste deel van zijn leven binnen de grenzen van het Yellowstone National Park gewoond. Een van de meest opmerkelijke aspecten van zijn karakter is zijn gave om zich goed met wolvenroedels te verstaan.
2
In Kaktovik een dorpje van de inheemse Inupiatstam in het Noordpoolgebied van Alaska onderzoekt een nieuwsgierige jonge ijsbeer de auto van de fotograaf
Katie Orlinsky @katieorlinsky, Nat Geo Image Collection
In Kaktovik, een dorpje van de inheemse Inupiat-stam in het Noordpoolgebied van Alaska, onderzoekt een nieuwsgierige jonge ijsbeer de auto van de fotograaf.
3
De 12jarige reuzenpanda Si Xue verkent haar omheinde verblijf in het Nationaal Natuurreservaat van Wolong in China Vanwege hun laagenergetische dieet moeten pandas te veel inspanning vermijden
Ami Vitale @amivitale, National Geographic
De 12-jarige reuzenpanda Si Xue verkent haar omheinde verblijf in het Nationaal Natuurreservaat van Wolong in China. Vanwege hun laag-energetische dieet moeten panda’s te veel inspanning vermijden.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
In Tasiilaq op Groenland genieten sledenhonden van een korte pauze in de zomerse warmte
Keith Ladzinski @ladzinski
In Tasiilaq op Groenland genieten sledenhonden van een korte pauze in de zomerse warmte.
5
Een ijsbeer zwemt naar ons bootje om een kijkje te nemen Er zijn momenten op deze woeste en prachtige planeet die je nooit meer zult vergeten schrijft fotograaf Andy Mann Dit was er een van
Andy Mann @andy_mann, Nat Geo Image Collection
Een ijsbeer zwemt naar ons bootje om een kijkje te nemen. “Er zijn momenten op deze woeste en prachtige planeet die je nooit meer zult vergeten,” schrijft fotograaf Andy Mann. “Dit was er een van.”
6
In de Golf van Maine een ecosysteem dat al tientallen jaren lang wordt bedreigd door vervuiling de verwoesting van habitats overbevissing en trawlervissers slaat een kegelrob zijn flippers over elkaar
Brian Skerry @BrianSkerry, Nat Geo Image Collection
In de Golf van Maine, een ecosysteem dat al tientallen jaren lang wordt bedreigd door vervuiling, de verwoesting van habitats, overbevissing en trawlervissers, slaat een kegelrob zijn flippers over elkaar.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Vanuit de tentakels van zijn anemoonhuis in de Kimbebaai in PapoeaNieuwGuinea tuurt een anemoonvisje de wereld in De riffen van de Kimbebaai vormen een belangrijk onderdeel van de Koraaldriehoek een regio in de Stille Oceaan die bekendstaat om zijn extreem hoge biodiversiteit
David Doubilet @DavidDoubilet, Nat Geo Image Collection
Vanuit de tentakels van zijn ‘anemoonhuis’ in de Kimbe-baai in Papoea-Nieuw-Guinea tuurt een anemoonvisje de wereld in. De riffen van de Kimbe-baai vormen een belangrijk onderdeel van de ‘Koraaldriehoek’, een regio in de Stille Oceaan die bekendstaat om zijn extreem hoge biodiversiteit.
8
In de ijzige wateren voor de kust van Nova Scotia Canada poseert een witte dolfijn voor een portretfoto
Brian Skerry @BrianSkerry, Nat Geo Image Collection
In de ijzige wateren voor de kust van Nova Scotia, Canada, poseert een witte dolfijn voor een portretfoto.
9
Toen fotografen David Doubilet en Jen Hayes op een afgelegen eilandje in de Filipijnen aankwamen om er te gaan duiken en naar plasticafval te zoeken doken er twee uitgemergelde honden op Ze waren zachtaardig vriendelijk en in een goed humeur  ondanks hun wanhopige situatie Update de honden werden van het eiland gered en door een dierenarts behandeld Hayes en Doubilet zoeken nu uit of ze de honden mee naar de VS kunnen nemen
Jennifer Hayes @jenniferhayesig, National Geographic
Toen fotografen David Doubilet en Jen Hayes op een afgelegen eilandje in de Filipijnen aankwamen om er te gaan duiken en naar plasticafval te zoeken, doken er twee uitgemergelde honden op. Ze waren zachtaardig, vriendelijk en in een goed humeur – ondanks hun wanhopige situatie. (Update: de honden werden van het eiland gered en door een dierenarts behandeld. Hayes en Doubilet zoeken nu uit of ze de honden mee naar de VS kunnen nemen.)

Fotografie

Verveling is normaal in de tunnels aangezien er weinig te doen is naast het gebruiken van drugs Maar Catalina schreef ook graag

Catalina leefde in de tunnels onder Boekarest

This is an image

Zo zwaar is de Yukon Quest sledehondenrace

Verloren  Lost

Winnaars National Geographic Fotowedstrijd 2022

Gedeelde nummer 1 in de categorie dier CIRCLE OF LIFEBeschrijving door de fotograaf De reden waarom ik voor deze foto kies Het is een vloeiend geheel door de weerspiegeling de eekhoorn zijn houding lijkt door de reflectie in een cirkelvorm te zijn waardoor je een uniek beeld krijgt De kleuren en compositie zitten heel goed en de foto straalt enorm veel kracht en dynamiek uit

Winnaars National Geographic Fotowedstrijd 2022: publieksprijs

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder