Skip to Content

Foto’s laten ongelijkheid zien in steden vanuit de lucht

Op luchtfoto’s van wereldsteden is goed te zien hoe groot de verschillen in ontwikkeling tussen diverse stadswijken zijn.
Op een steile rotswand langs de rivier de Umgeni in Durban een stad aan de oostkust van ZuidAfrika is een dure woonwijk verrezen Vanuit hun appartementenflats kijken de bewoners uit over het voetbalstadion Moses Madiba de Durban Country Club en honderden sloppen die op de hellingen zijn gebouwdpinterest icon
Johnny Miller
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Op een steile rotswand langs de rivier de Umgeni in Durban een stad aan de oostkust van ZuidAfrika is een dure woonwijk verrezen Vanuit hun appartementenflats kijken de bewoners uit over het voetbalstadion Moses Madiba de Durban Country Club en honderden sloppen die op de hellingen zijn gebouwd
Johnny Miller
Op een steile rotswand langs de rivier de Umgeni in Durban, een stad aan de oostkust van Zuid-Afrika, is een dure woonwijk verrezen. Vanuit hun appartementenflats kijken de bewoners uit over het voetbalstadion Moses Madiba, de Durban Country Club en honderden sloppen die op de hellingen zijn gebouwd.
2
Een buurt met groene gazons en helderblauwe zwembaden grenst aan een township met huisjes van golfplaat in Boubosrand een township in het noordwesten van Johannesburg ZuidAfrika
Johnny Miller
Een buurt met groene gazons en helderblauwe zwembaden grenst aan een township met huisjes van golfplaat in Boubosrand, een township in het noordwesten van Johannesburg, Zuid-Afrika.
3
De township Imizamo Yethu ligt tussen twee rijke buurten in de vallei van Houtbaai zon vijftien kilometer ten zuiden van Kaapstad De dichtbevolkte wijk bestaat grotendeels uit sloppen en biedt onderdak aan ongeveer evenveel mensen als de rest van de vallei
Johnny Miller
De township Imizamo Yethu ligt tussen twee rijke buurten in de vallei van Houtbaai, zo’n vijftien kilometer ten zuiden van Kaapstad. De dichtbevolkte wijk bestaat grotendeels uit sloppen en biedt onderdak aan ongeveer evenveel mensen als de rest van de vallei.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
De begraafplaats van Mooifontein scheidt de township Vusimuzi van de welgestelder nieuwbouwwijk Tembisa In ZuidAfrika schommelt de levensverwachting rond de zestig jaar hoewel dat cijfer voor bewoners van townships vaak lager ligt
Johnny Miller
De begraafplaats van Mooifontein scheidt de township Vusimuzi van de welgestelder nieuwbouwwijk Tembisa. In Zuid-Afrika schommelt de levensverwachting rond de zestig jaar, hoewel dat cijfer voor bewoners van townships vaak lager ligt.
5
Aan de noordkust van Zanzibar verbruiken luxehotels naar verhouding veel van de natuurlijke hulpbronnen van het eiland
Johnny Miller
Aan de noordkust van Zanzibar verbruiken luxehotels naar verhouding veel van de natuurlijke hulpbronnen van het eiland.
6
Langs de rivier de Mithi nabij de National Stock Exchange of India in Mumbai is een sloppenwijk verrezen In deze stad vind je naast een privpaleis van twee miljard dollar en 27 verdiepingen ook de grootste sloppenwijk van Azi
Johnny Miller
Langs de rivier de Mithi nabij de National Stock Exchange of India in Mumbai is een sloppenwijk verrezen. In deze stad vind je naast een privépaleis van twee miljard dollar en 27 verdiepingen ook de grootste sloppenwijk van Azië.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
De wijk La Malinche in MexicoStad grenst aan een rijkere buurt
Johnny Miller
De wijk La Malinche in Mexico-Stad grenst aan een rijkere buurt.
8
Een kanaal scheidt de wijk Jefferson Chalmers in Detroit van de naburige wijk Grosse Pointe Park
Johnny Miller
Een kanaal scheidt de wijk Jefferson Chalmers in Detroit van de naburige wijk Grosse Pointe Park.

Fotografie

in de noordindiase regio ladakh torent een enorme toren van ijs een zogenaamde ijsstoepa hoog boven een man uit terwijl het sneeuwpak in het hooggebergte steeds sneller afsmelt en gletsjers zich terugtrekken worden dit soort stoepas opgebouwd om water in bevroren vorm op te slaan met deze 335 meter hoge ijstoren bij het dorp shara phuktsey wonnen de dorpelingen de prijs voor de beste ijsstoepa het bouwwerk bevat zevenenhalf miljoen liter water waarmee akkers rond vier dorpen gerrigeerd kunnen worden

Van wanhoop tot hoop: de klimaatcrisis in beeld

Verveling is normaal in de tunnels aangezien er weinig te doen is naast het gebruiken van drugs Maar Catalina schreef ook graag

Catalina leefde in de tunnels onder Boekarest

This is an image

Zo zwaar is de Yukon Quest sledehondenrace

Verloren  Lost

Winnaars National Geographic Fotowedstrijd 2022

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder