Skip to Content

Fotoverslag: België tijdens de eerste coronagolf

De zorgverleners die zich over coronapatiënten ontfermen, horen ook hun grootste angsten aan. ‘Als ik het niet doe, wie doet het dan?’
door Cynthia Gorney
In Bergen Mons in Henegouwen nemen twee verpleegkundigen even pauze Net als elders op de wereld konden ook de Belgische ziekenhuizen de eerste stroom patinten met het nieuwe agressievevirus niet aan Deze verpleegkundigen werden van hun vaste werk gehaald om bij te springen in de coronazorg als versterking in de lange uitputtende strijd tegen COVID19pinterest icon
Cédric Gerbehaye
Advertentie - Lees hieronder verder
1
In La Louvire wordt een kankerpatint bestraald Net als in andere landen werd er ook in Belgi tijdens de eerste golf een opnamestop voor nieturgente patinten afgekondigd wat een stijgingin de risicos en complicaties voor patinten met andere aandoeningen betekende Deze vrouw hoorde dat ze niet alleen kanker had maar ook COVID19
Cédric Gerbehaye
In La Louvière wordt een kankerpatiënt bestraald. Net als in andere landen werd er ook in België tijdens de eerste golf een opnamestop voor niet­urgente patiënten afgekondigd, wat een stijging in de risico’s en complicaties voor patiënten met andere aandoeningen betekende. Deze vrouw hoorde dat ze niet alleen kanker had, maar ook COVID­19.
2
Na uren werken met een masker op heeft Yves Bouckaert hoofd van de intensive care van het CHU Tivoli in La Louvire de afdruk op zijn gezicht staan
Cédric Gerbehaye
Na uren werken met een masker op heeft Yves Bouckaert, hoofd van de intensive care van het CHU Tivoli in La Louvière, de afdruk op zijn gezicht staan.
3
Een SEHarts op huisbezoek in La Louvire vermoedt dat deze vrouw COVID19 heeft en laat haar met een ambulance naar het ziekenhuis brengen
Cédric Gerbehaye
Een SEH­arts op huisbezoek in  La Louvière vermoedt dat deze vrouw COVID­19 heeft en  laat haar met een ambulance naar het ziekenhuis brengen.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Deze uitgeputte begrafenisondernemer heeft een coronaslachtoffer van het ziekenhuis overgebracht naar een lijkwagen Hier wordt hij door een collega bespoten met een desinfecterendmiddel waarna ze aan de volgende klus beginnen Om hun oudere kwetsbaardere collegas te beschermen werkten deze jongere begrafenisondernemers de klok rond
Cédric Gerbehaye
Deze uitgeputte begrafenisondernemer heeft een coronaslachtoffer van het ziekenhuis overgebracht naar een lijkwagen. Hier wordt hij door een collega bespoten met een desinfecterend middel, waarna ze aan de volgende klus beginnen. Om hun oudere, kwetsbaardere collega’s te beschermen  werkten deze jongere begrafenisondernemers de klok rond.
5
In Bergen Mons in Henegouwen nemen twee verpleegkundigen even pauze Net als elders op de wereld konden ook de Belgische ziekenhuizen de eerste stroom patinten met het nieuwe agressievevirus niet aan Deze verpleegkundigen werden van hun vaste werk gehaald om bij te springen in de coronazorg als versterking in de lange uitputtende strijd tegen COVID19
Cédric Gerbehaye
In Bergen (Mons) in Henegouwen nemen twee verpleegkundigen even pauze. Net als elders op de wereld konden ook de Belgische ziekenhuizen de eerste stroom patiënten met het nieuwe, agressieve virus niet aan. Deze verpleegkundigen werden van hun vaste werk gehaald om bij te springen in de coronazorg, als versterking in de lange, uitputtende strijd tegen COVID­-19.
6
Toen het CHU Tivoli in La Louvire moeite kreeg de groeiende patintenstroom bij te benen werd de spoedeisende hulp voor kinderen met vrolijke tekenfilmfiguren op de muur in gebruik genomenvoor coronapatinten Deze begrafenisondernemers treffen voorbereidingen om iemand die aan het virus is overleden mee te nemen
Cédric Gerbehaye
Toen het CHU Tivoli in La Louvière moeite kreeg de groeiende patiëntenstroom bij te benen, werd de spoedeisende hulp voor kinderen, met vrolijke tekenfilmfiguren op de muur, in gebruik genomen voor coronapatiënten. Deze begrafenisondernemers treffen voorbereidingen om iemand die aan het virus is overleden mee te nemen.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Deze verpleegkundige ontsmet haar uitrusting Net als in Nederland was er ook in Belgi een tekort aan be schermings middelen voor mensen in de zorg
Cédric Gerbehaye
Deze verpleegkundige ontsmet haar uitrusting. Net als in Nederland  was er ook in België een tekort aan be schermings middelen voor mensen in de zorg.
8
Bij een ziekenhuis in La Louvire Henegouwen heeft een arts zich tijdens zijn wisseling van de ambulance naar de spoedeisende hulp ontdaan van zijn beschermingsmiddelen een stethoscoop een masker en een overall om zo nieuwe besmettingen te voorkomen
Cédric Gerbehaye
Bij een ziekenhuis in La Louvière (Henegouwen) heeft een arts zich tijdens zijn wisseling van de ambulance naar de spoedeisende hulp ontdaan van zijn beschermingsmiddelen (een stethoscoop, een masker en een overall), om zo nieuwe besmettingen te voorkomen.
9
Een verpleegkundige houdt een inwoner van een bejaardenhuis in La Louvire met tegenzin vast voor een verplichte coronatest Een reden voor het hoge sterftecijfer in Belgi kan zijn dat veel ouderen die zonder formele diagnose of behandeling voor COVID19 overleden toch als coronaslachtoffer zijn meegeteld
Cédric Gerbehaye
Een verpleegkundige houdt een inwoner van een bejaardenhuis in La Louvière met tegenzin vast voor een verplichte coronatest. Een reden voor het hoge sterftecijfer in België kan zijn dat veel ouderen die zonder formele diagnose of behandeling voor COVID­19 overleden, toch als coronaslachtoffer zijn meegeteld.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
In een ziekenhuis in La Louvire bereidt een zichtbaar vermoeide laborant een patint voor op een CTscan Eind mei had Belgi per hoofd van de bevolking het hoogste aantal coronaslachtoffers terwereld negenduizend doden op een bevolking van 115 miljoen mensen De verspreiding werd een halt toegeroepen maar halverwege de zomer nam het aantal besmettingen weer toe
Cédric Gerbehaye
In een ziekenhuis in La Louvière bereidt een zichtbaar vermoeide laborant een patiënt voor op een CT­scan. Eind mei had België per hoofd van de bevolking het hoogste aantal coronaslachtoffers ter wereld: negenduizend doden op een bevolking van 11,5 miljoen mensen. De verspreiding werd een halt toegeroepen, maar halverwege de zomer nam het aantal besmettingen weer toe.

Fotografie

Verveling is normaal in de tunnels aangezien er weinig te doen is naast het gebruiken van drugs Maar Catalina schreef ook graag

Catalina leefde in de tunnels onder Boekarest

This is an image

Zo zwaar is de Yukon Quest sledehondenrace

Verloren  Lost

Winnaars National Geographic Fotowedstrijd 2022

Gedeelde nummer 1 in de categorie dier CIRCLE OF LIFEBeschrijving door de fotograaf De reden waarom ik voor deze foto kies Het is een vloeiend geheel door de weerspiegeling de eekhoorn zijn houding lijkt door de reflectie in een cirkelvorm te zijn waardoor je een uniek beeld krijgt De kleuren en compositie zitten heel goed en de foto straalt enorm veel kracht en dynamiek uit

Winnaars National Geographic Fotowedstrijd 2022: publieksprijs

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder