Skip to Content

10x de mooiste foto's van grote katachtigen

Het is Big Cat Month op National Geographic! De redactie heeft onze mooiste foto's van grote katten verzameld.
door National Geographic Redactie
De meeste grote katachtigen zijn solitaire dieren maar leeuwen leven in sociaal hechte troepen Het alfamannetje is de beschermer en welpen leren hoe het moet door het gedrag van hun vader af te kijkenpinterest icon
Suzi Eszterhas / Minden Pictures / Getty Images
1
Een zwemmende zwarte jaguar in Brazili De term zwarte panter is een verzamelnaam voor exemplaren van veertien soorten wilde katachtigen die melanisme hebben
Frans Lanting, Nat Geo Image Collection
Een zwemmende zwarte jaguar in Brazilië. De term ‘zwarte panter’ is een verzamelnaam voor exemplaren van veertien soorten wilde katachtigen die melanisme hebben.
2
Op een berg die uitkijkt over de Spitivallei in de Himalaya is met behulp van een cameraval een sneeuwluipaard vastgelegd Fotograaf Prasenjeet Yadav observeerde dit oude mannetje twee jaar lang voordat het in maart tijdens de jacht op een steenbok van een hoge klip stortteUit Spookkatten van de Himalaya komen eindelijk in beeld juli 2020
Prasenjeet Yadav, National Geographic
Op een berg die uitkijkt over de Spiti-vallei in de Himalaya is met behulp van een cameraval een sneeuwluipaard vastgelegd. Fotograaf  Prasenjeet Yadav observeerde dit oude mannetje twee jaar lang voordat het in maart tijdens de jacht op een steenbok van een hoge klip stortte. (Uit ‘‘Spookkatten’ van de Himalaya komen eindelijk in beeld,’ juli 2020.)
3
Een luipaardmannetje dat onlangs werd uitgezet in natuurreservaat Rogge Cloof bekijkt zijn nieuwe omgeving De pas verhuisde dieren worden in eerste instantie binnen een omheining gehouden zodat ze aan hun nieuwe leefgebied kunnen wennen
Kirsten Frost
Een luipaardmannetje dat onlangs werd uitgezet in natuurreservaat Rogge Cloof bekijkt zijn nieuwe omgeving. De pas verhuisde dieren worden in eerste instantie binnen een omheining gehouden, zodat ze aan hun nieuwe leefgebied kunnen wennen.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
In het Masai Mara National Reserve in Kenia bewaakt een vrouwtjescheeta met de naam Malaika haar kroost Nadat een van haar welpjes door een leeuwin is gedood heeft ze er nog vijf over
Cheryl Henley, National Geographic Your Shot
In het Masai Mara National Reserve in Kenia bewaakt een vrouwtjescheeta met de naam Malaika haar kroost. Nadat een van haar welpjes door een leeuwin is gedood, heeft ze er nog vijf over.
5
Een leeuwenwelp in een cactusboom in Queen Elizabeth National Park Wetenschappers verrichtten vanaf 2017 een onderzoek op basis van SECR spatially explicit capturerecapture een relatief nieuwe methode voor het tellen van leeuwen om de omvang van de populatie te schatten Ze kwamen op 71 dieren in het gebied wat minder was dan eerdere schattingen
Alexander Braczkowski
Een leeuwenwelp in een cactusboom in Queen Elizabeth National Park. Wetenschappers verrichtten vanaf 2017 een onderzoek op basis van SECR (spatially explicit capture-recapture), een relatief nieuwe methode voor het tellen van leeuwen, om de omvang van de populatie te schatten. Ze kwamen op 71 dieren in het gebied, wat minder was dan eerdere schattingen.
6
De meeste grote katachtigen zijn solitaire dieren maar leeuwen leven in sociaal hechte troepen Het alfamannetje is de beschermer en welpen leren hoe het moet door het gedrag van hun vader af te kijken
Suzi Eszterhas / Minden Pictures / Getty Images
De meeste grote katachtigen zijn solitaire dieren, maar leeuwen leven in sociaal hechte troepen. Het alfamannetje is de beschermer, en welpen leren ‘hoe het moet’ door het gedrag van hun vader af te kijken.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Een vrouwtjescheeta rekt zich uit op een mierenhoop voordat ze zal wegsprinten om achter een Thomsongazelle in de verte aan te gaan
Ruth Burnet, National Geographic Your Shot
Een vrouwtjescheeta rekt zich uit op een mierenhoop voordat ze zal wegsprinten om achter een Thomson-gazelle in de verte aan te gaan.
8
Deze jaguarwelp Panthera onca is twee maanden oud en leeft in het Parque Zoologico Nacional in Santo Domingo Dominican Republic
Joël Sartore, National Geographic Photo Ark
Deze jaguarwelp, Panthera onca, is twee maanden oud en leeft in het Parque Zoologico Nacional in Santo Domingo, Dominican Republic.
9
In de Zoo Atlanta waakt een met uitsterving bedreigdeSumatraanse tijgerover haar speelse welpen
Joël Sartore, Nat Geo Image Collection
In de Zoo Atlanta waakt een met uitsterving bedreigde Sumatraanse tijger over haar speelse welpen.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Leeuwen zijn de enige katachtigen die in troepen leven Een troep wordt gedomineerd door vrouwtjes en oudere welpen worden gezamenlijk in een crche grootgebracht zoals hier in het Nationale Park Serengeti in Tanzania
Michael Nichols, Nat Geo Image Collection
Leeuwen zijn de enige katachtigen die in troepen leven. Een troep wordt gedomineerd door vrouwtjes, en oudere welpen worden gezamenlijk in een crèche grootgebracht, zoals hier in het Nationale Park Serengeti in Tanzania.

Fotografie

afbeelding in het zuidoosten van turkije, waar tientallen dorpen onder water verdwijnen door de aanleg van een stuwdam

Stuwmeren in Turkije slokken tientallen dorpen op

in de noordindiase regio ladakh torent een enorme toren van ijs een zogenaamde ijsstoepa hoog boven een man uit terwijl het sneeuwpak in het hooggebergte steeds sneller afsmelt en gletsjers zich terugtrekken worden dit soort stoepas opgebouwd om water in bevroren vorm op te slaan met deze 335 meter hoge ijstoren bij het dorp shara phuktsey wonnen de dorpelingen de prijs voor de beste ijsstoepa het bouwwerk bevat zevenenhalf miljoen liter water waarmee akkers rond vier dorpen gerrigeerd kunnen worden

Van wanhoop tot hoop: de klimaatcrisis in beeld

Verveling is normaal in de tunnels aangezien er weinig te doen is naast het gebruiken van drugs Maar Catalina schreef ook graag

Catalina leefde in de tunnels onder Boekarest

This is an image

Zo zwaar is de Yukon Quest sledehondenrace

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder