Skip to Content

13x schattige foto's van baby dieren

Waar we de koude winter langzaam achter ons gaan laten, maakt het dierenrijk zich op voor de lente.
door National Geographic Redactie
Kuikens bakkeleienop de poten van hun ouders Nadat de moeders zijn teruggekeerd naar het broedgebied wisselen ouders het oppassen op de kuikens af zodat ze om beurten op vis kunnen jagen Achterblijvende ouders staan vaak bij elkaar zodat de kuikens met elkaar kunnen communicerenpinterest icon
Stefan Christmann
1
Kleine klauwtjes een oog en een klompje vochtige veren komen tevoorschijn wanneer eind juli een kuiken door zijn schaal breekt een proces dat uren kan duren In die tijd gluurt de vader her haaldelijk onder zijn gevederde broed buidel om te kijken hoe het ermee staat
Stefan Christmann
Kleine klauwtjes, een oog en een klompje vochtige veren komen tevoorschijn wanneer eind juli een kuiken door zijn schaal breekt, een proces dat uren kan duren. In die tijd gluurt de vader her- haaldelijk onder zijn gevederde broed- buidel om te kijken hoe het ermee staat.
2
Op een struisvogelboerderij in Duitsland verbergt een kuiken zich tussen de reusachtige poten van zijn ouder In de achttiende eeuw werden struisvogelveren in Europa z populair dat de dieren in een groot deel van hun verspreidingsgebied bijna werden uitgeroeid In de jaren zestig van de negentiende eeuw werden de vogels in ZuidAfrika gedomesticeerd Nu worden de dieren wereldwijd gehouden ten behoeve van hun veren vlees en leerUit Ze mogen er dan grappig uitzien maar met struisvogels valt niet te spotten augustus 2020
Klaus Nigge
Op een struisvogelboerderij in Duitsland verbergt een kuiken zich tussen de reusachtige poten van zijn ouder. In de achttiende eeuw werden struisvogelveren in Europa zó populair dat de dieren in een groot deel van hun verspreidingsgebied bijna werden uitgeroeid. In de jaren zestig van de negentiende eeuw werden de vogels in Zuid-Afrika gedomesticeerd. Nu worden de dieren wereldwijd gehouden ten behoeve van hun veren, vlees en leer. (Uit ‘Ze mogen er dan grappig uitzien, maar met struisvogels valt niet te spotten,’ augustus 2020.)
3
Landon en de zeven maanden oude Bronson slapen in een zelfgemaakte buidel in de flat van Small Net als alle buideldieren worden wombatbabys hulpeloos geboren in de buidel op de buik van hun moeder Daar blijven ze nog een halfjaar voordat ze zich in de buitenwereld wagen
Doug Gimesy
Landon en de zeven maanden oude Bronson slapen in een zelfgemaakte buidel in de flat van Small. Net als alle buideldieren worden wombat-baby’s hulpeloos geboren in de buidel op de buik van hun moeder. Daar blijven ze nog een halfjaar voordat ze zich in de buitenwereld wagen.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
In het Masai Mara National Reserve kijkt een welpje op naar zijn moeder die op een mierenhoop staat
Ken Dyball, National Geographic Your Shot
In het Masai Mara National Reserve kijkt een welpje op naar zijn moeder, die op een mierenhoop staat.
5
Kuikens bakkeleienop de poten van hun ouders Nadat de moeders zijn teruggekeerd naar het broedgebied wisselen ouders het oppassen op de kuikens af zodat ze om beurten op vis kunnen jagen Achterblijvende ouders staan vaak bij elkaar zodat de kuikens met elkaar kunnen communiceren
Stefan Christmann
Kuikens bakkeleien op de poten van hun ouders. Nadat de moeders zijn teruggekeerd naar het broedgebied, wisselen ouders het oppassen op de kuikens af, zodat ze om beurten op vis kunnen jagen. Achterblijvende ouders staan vaak bij elkaar, zodat de kuikens met elkaar kunnen communiceren.
6
Reuzenpandas worden zonder de herkenbare zwartwitte tekening geboren maar dat maken ze snel goed zoals is te zien aan dit zes weken oude welpje dat op 21 augustus 2020 werd geboren in de National Zoo in Washington DC onderdeel van het Smithsonian Institution Met behulp van een genetische test is vastgesteld dat het welpje dat nog geen naam heeft gekregen een jongetje is
Roshan Patel, Smithsonian’s National Zoo
Reuzenpanda’s worden zonder de herkenbare zwart-witte tekening geboren, maar dat maken ze snel goed, zoals is te zien aan dit zes weken oude welpje, dat op 21 augustus 2020 werd geboren in de National Zoo in Washington DC, onderdeel van het Smithsonian Institution. Met behulp van een genetische test is vastgesteld dat het welpje, dat nog geen naam heeft gekregen, een jongetje is.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
In n worp kunnen soms wel dertien welpjes een vossenhol bevolken hoewel het gemiddelde vossengezin vijf welpen telt
© Fi Rust
In één worp kunnen soms wel dertien welpjes een vossenhol bevolken, hoewel het gemiddelde vossengezin vijf welpen telt.
8
Olifantenmoeders gebruiken hun slurf om kalveren onderweg in de juiste richting te sturen de kleintjes weer op hun poten te zetten als ze struikelen en hun kalfjes tijdens het baden met water te besproeien
Duncan Noakes, Dreamstime
Olifantenmoeders gebruiken hun slurf om kalveren onderweg in de juiste richting te sturen, de kleintjes weer op hun poten te zetten als ze struikelen en hun kalfjes tijdens het baden met water te besproeien.
9
Een leeuwin stoeit met haar jonge welpjes De eerste weken verbergt de moeder haar kleintjes op een veilige plek want dan kunnen ze de concurrentie met de grotere welpen in de troep nog niet aan en vormen ze een te makkelijke prooi voor roofdieren
Micheal Nichols
Een leeuwin stoeit met haar jonge welpjes. De eerste weken verbergt de moeder haar kleintjes op een veilige plek, want dan kunnen ze de concurrentie met de grotere welpen in de troep nog niet aan en vormen ze een te makkelijke prooi voor roofdieren.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Your Shotfotograaf Shane Kalyn volgt al jaren de moedervos links Door het vertrouwen dat we in de loop van de jaren hebben opgebouwd is de afstand tussen ons kleiner geworden zegt ze en nu komt het vaak voor dat ze zichzelf en haar kleintjes heel dichtbij brengt waardoor ik de mogelijkheid heb om deze prachtige interacties vast te leggen
Shane Kalyn
Your Shot-fotograaf Shane Kalyn volgt al jaren de moedervos (links). "Door het vertrouwen dat we in de loop van de jaren hebben opgebouwd, is de afstand tussen ons kleiner geworden," zegt ze, "en nu komt het vaak voor dat ze zichzelf en haar kleintjes heel dichtbij brengt, waardoor ik de mogelijkheid heb om deze prachtige interacties vast te leggen."
11
Het kleintje keek naar de andere jonge apen terwijl het grote mannetje in slaap viel schrijft Your Shotfotograaf Marsel van Oosten Het mooiste deel is voor mij hoe het aapje zich vasthoudt aan zijn vader
Marsel van Oosten
"Het kleintje keek naar de andere jonge apen terwijl het grote mannetje in slaap viel", schrijft Your Shot-fotograaf Marsel van Oosten. "Het mooiste deel is voor mij hoe het aapje zich vasthoudt aan zijn vader."
12
Your Shotfotograaf Martha Tully zag dit kalfje toen ze s morgens voor haar kippen ging zorgen Ze lag stil en roerloos voor me terwijl ik een stukje verderop bleef staan vertelt ze Het enige wat leek te bewegen waren haar mooie felblauwe ogen die mij in de gaten hielden
Martha Tully
Your Shot-fotograaf Martha Tully zag dit kalfje toen ze ‘s morgens voor haar kippen ging zorgen. “Ze lag stil en roerloos voor me, terwijl ik een stukje verderop bleef staan”, vertelt ze. “Het enige wat leek te bewegen waren haar mooie felblauwe ogen die mij in de gaten hielden.”
Advertentie - Lees hieronder verder
13
Fotograaf Fabrice Guerin zag dit bultrugkalf spelen terwijl zijn moeder het kalm bewaakte Plotseling besloot ze om in beweging te komen zegt hij Ze kwamen aan de oppervlakte weer bij elkaar en het kalf wreef zich tegen zijn moeder aan alsof hij haar omarmde
Fabrice Guérin, National Geographic Your Shot
Fotograaf Fabrice Guerin zag dit bultrugkalf spelen terwijl zijn moeder het kalm bewaakte. “Plotseling besloot ze om in beweging te komen,” zegt hij. “Ze kwamen aan de oppervlakte weer bij elkaar en het kalf wreef zich tegen zijn moeder aan, alsof hij haar omarmde.”

Fotografie

een foto uit de serie van jelle krings over de oekraiense spoorwegen

Het Oekraïense spoor: een wapen tegen de Russen

afbeelding in het zuidoosten van turkije, waar tientallen dorpen onder water verdwijnen door de aanleg van een stuwdam

Stuwmeren in Turkije slokken tientallen dorpen op

in de noordindiase regio ladakh torent een enorme toren van ijs een zogenaamde ijsstoepa hoog boven een man uit terwijl het sneeuwpak in het hooggebergte steeds sneller afsmelt en gletsjers zich terugtrekken worden dit soort stoepas opgebouwd om water in bevroren vorm op te slaan met deze 335 meter hoge ijstoren bij het dorp shara phuktsey wonnen de dorpelingen de prijs voor de beste ijsstoepa het bouwwerk bevat zevenenhalf miljoen liter water waarmee akkers rond vier dorpen gerrigeerd kunnen worden

Van wanhoop tot hoop: de klimaatcrisis in beeld

Verveling is normaal in de tunnels aangezien er weinig te doen is naast het gebruiken van drugs Maar Catalina schreef ook graag

Catalina leefde in de tunnels onder Boekarest

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder