Skip to Content

Fotografen richten tijdens de pandemie de lens op hun huisdieren

Van papegaaien tot kippen en honden – deze dieren nemen iets van de stress en verveling weg die gepaard gaan met het leven in quarantaine.
door Carrie Arnold
In de stad Saint Augustine Florida houdt Stephen P Northrup zijn bijna drie meter lange ruitpython genaamd Leisure Vrijetijd vast Northrup is onlangs aan een voet geopereerd en brengt veel tijd alleen door in zijn huis terwijl de andere gezinsleden aan het werk of naar school zijn Hij zorgt voor acht slangen Ze houden me heel fijn gezelschap want verder is er niemand om mee rond te hangen zegt hijpinterest icon
Karine Aigner
1
In de stad Saint Augustine Florida houdt Stephen P Northrup zijn bijna drie meter lange ruitpython genaamd Leisure Vrijetijd vast Northrup is onlangs aan een voet geopereerd en brengt veel tijd alleen door in zijn huis terwijl de andere gezinsleden aan het werk of naar school zijn Hij zorgt voor acht slangen Ze houden me heel fijn gezelschap want verder is er niemand om mee rond te hangen zegt hij
Karine Aigner
In de stad Saint Augustine, Florida, houdt Stephen P. Northrup zijn bijna drie meter lange ruitpython genaamd ‘Leisure’ (‘Vrijetijd’) vast. Northrup is onlangs aan een voet geopereerd en brengt veel tijd alleen door in zijn huis, terwijl de andere gezinsleden aan het werk of naar school zijn. Hij zorgt voor acht slangen. “Ze houden me heel fijn gezelschap, want verder is er niemand om mee rond te hangen,” zegt hij.
2
In Massachusetts omarmt Dennis de schoonvader van fotografe Hannah Reyes Morales de huskys Casey en Mika april 2020 Uit onderzoek blijkt dat honden emoties hebben en aanvoelen wat hun baasjes voelen  vooral als hij of zij emotioneel van hen afhankelijk is
Hannah Reyes Morales
In Massachusetts omarmt Dennis, de schoonvader van fotografe Hannah Reyes Morales, de husky’s Casey en Mika (april 2020). Uit onderzoek blijkt dat honden emoties hebben en aanvoelen wat hun baasjes voelen – vooral als hij of zij emotioneel van hen afhankelijk is.
3
Suharmin probeert een paar van zijn katten ertoe te bewegen om van hun uitkijkposten naar beneden te komen Zijn zeven katten zijn z gehecht geraakt aan het gezin dat ze aan scheidingsangst leiden een van de katten KitKat verloor gewicht toen het gezin een uitstapje van een paar dagen maakte Gelukkig blijkt uit voorlopige studies dat dit soort gedragsveranderingen maar tijdelijk zijn Een van onze favoriete momenten is wanneer we s avonds relaxen en tv kijken en ze dan allemaal om ons heen komen zitten zegt Lukito
Joshua Irwandi
Suharmin probeert een paar van zijn katten ertoe te bewegen om van hun uitkijkposten naar beneden te komen. Zijn zeven katten zijn zó gehecht geraakt aan het gezin dat ze aan scheidingsangst leiden; een van de katten, KitKat, verloor gewicht toen het gezin een uitstapje van een paar dagen maakte. Gelukkig blijkt uit voorlopige studies dat dit soort gedragsveranderingen maar tijdelijk zijn. “Een van onze favoriete momenten is wanneer we ’s avonds relaxen en tv kijken en ze dan allemaal om ons heen komen zitten,” zegt Lukito.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Het twee weken oude kuiken Penguie Emppie zit bij Violetta 7 op de knie terwijl andere kuikentjes door een boerderij in Fayette Maine zwerven 3 april 2020 Fotograaf David Coventry kocht vr de pandemie 26 kippenkuikens die allemaal een naam hebben gekregen en volgens hem ook een eigen persoonlijkheid hebben In deze zware coronatijden genieten we er enorm van om deze kuikens te zien opgroeien zegt Coventry
David Coventry
Het twee weken oude kuiken Penguie Emppie zit bij Violetta (7) op de knie terwijl andere kuikentjes door een boerderij in Fayette, Maine, zwerven (3 april 2020). Fotograaf David Coventry kocht vóór de pandemie 26 kippenkuikens, die allemaal een naam hebben gekregen en volgens hem ook een eigen persoonlijkheid hebben. “In deze zware coronatijden genieten we er enorm van om deze kuikens te zien opgroeien,” zegt Coventry.
5
In de New Yorkse wijk East Village zit Ziggy een sphynxkat op een schouder van Alex Kneller terwijl Luna bij hem op schoot zit 5 februari De katten vinden het heerlijk dat we bijna het hele jaar door thuis zijn gebleven zegt Knellers vrouw fotografe Dina Litovsky Ze hebben ons gedurende de hele lockdown voortdurend gezelschap gehouden waardoor deze periode veel minder eenzaam aanvoelde
Dina Litovsky
In de New Yorkse wijk East Village zit Ziggy, een sphynx-kat, op een schouder van Alex Kneller, terwijl Luna bij hem op schoot zit (5 februari). “De katten vinden het heerlijk dat we bijna het hele jaar door thuis zijn gebleven,” zegt Knellers vrouw, fotografe Dina Litovsky. “Ze hebben ons gedurende de hele lockdown voortdurend gezelschap gehouden, waardoor deze periode veel minder eenzaam aanvoelde.”
6
In Tangerang Indonesi speelt Hugo Gan 15 een neef van fotograaf Joshua Irwandi met zijn vierjarige Duitse herder Zeus 7 februari Hugo redde Zeus als puppy van de straat en de twee zijn nu onafscheidelijk Sinds het begin van de pandemie volgt Gan zijn lessen online Omdat mijn ouders naar hun werk zijn is hij het enige gezelschap dat ik heb vertelde hij Irwandi
Joshua Irwandi
In Tangerang, Indonesië, speelt Hugo Gan (15), een neef van fotograaf Joshua Irwandi, met zijn vierjarige Duitse herder Zeus (7 februari). Hugo redde Zeus als puppy van de straat en de twee zijn nu onafscheidelijk. Sinds het begin van de pandemie volgt Gan zijn lessen online. “Omdat mijn ouders naar hun werk zijn, is hij het enige gezelschap dat ik heb,” vertelde hij Irwandi.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
In haar huis in Los Angeles zit fotografe Kendrick Brinson samen met haar honden Tux en Tia en haar katten Rex en Kudzu op de bank naar de tvserie Schitts Creek te kijken 11 april 2020 In 2019 hebben we voor ons werk veertien landen bereisd vertelt Brinsons man David Walter Banks In 2020 zijn we de VS niet uit geweest in bepaalde perioden kwamen we zelfs amper het huis uit Onze huisdieren groeiden uit tot therapeutische dieren Het waren de enige vrienden die we veilig konden knuffelen in een wereld die door een dodelijke pandemie was getroffen
David Walter Banks
In haar huis in Los Angeles zit fotografe Kendrick Brinson samen met haar honden Tux en Tia en haar katten Rex en Kudzu op de bank naar de tv-serie Schitt’s Creek te kijken (11 april 2020). “In 2019 hebben we voor ons werk veertien landen bereisd,” vertelt Brinsons man David Walter Banks. “In 2020 zijn we de VS niet uit geweest; in bepaalde perioden kwamen we zelfs amper het huis uit. “Onze huisdieren groeiden uit tot therapeutische dieren. Het waren de enige vrienden die we veilig konden knuffelen in een wereld die door een dodelijke pandemie was getroffen.”

Fotografie

bijenbal

De voortplanting van een honingloze bij

seizoenen op spitsbergen

Spitsbergen: de snelst opwarmende plek op aarde

2005 arbeiders met plastic overalls en ademhalingsmaskers ter bescherming houden kort pauze terwijl ze gaten boren voor steunstangen in de wankele betonnen sarcofaag een constructie die na de explosie in de haast werd gebouwd om het radioactieve afval van reactor 4 te isoleren hun werk is gevaarlijk de straling is binnen zo hoog dat ze continu hun geigertellers in de gaten moeten houden ze mogen slechts een dienst van 15 minuten per dag draaien

Binnen in de ontplofte reactor van Tsjernobyl

de wadden vanuit de lucht

Zo zag je de Wadden nog nooit

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder