In de eerste aflevering van Buiten het kader duikt de redactie van National Geographic in de verhalen achter de nieuwste productie: Kustwacht Caribisch Nederland.

In de reality-serie Kustwacht Caribisch Nederland gaan we mee op missie met de Kustwacht van Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten. Dagelijks voeren zij indrukwekkende operaties uit, van het redden van toeristen in nood tot het onderscheppen van drugstransporten op zee en het opvangen van ongedocumenteerde immigranten. Dit belangrijke en ook gevaarlijke werk wordt gedaan door een team van betrokken professionals, die met behulp van schepen en helikopters garant staan voor de veiligheid in de Caribische zee. Ze worden ondersteund door de Koninklijke Marine.

In deze aflevering van Buiten het kader vertelt presentator Tim Beudel over hoe deze productie tot stand is gekomen en geeft hij ons een kijkje in de verhalen achter de schermen van het programma. Zo spreekt hij onder anderen de producent van de serie en een aantal crewleden van de Kustwacht in het Caribisch gebied.

Kom hier meer te weten over het programma.