De surrealistische kunst van ‘onnatuurlijke belichting’

Door een natuurlijke omgeving met kunstlicht te verrijken opent de geest zich voor een andere manier van kijken, zegt fotograaf en dronepiloot Reuben Wu.

Waarom corona-stress zorgt voor meer rommel in huis – en hoe je ervan afkomt

Een onoverzichtelijke werkplek roept gevoelens van stress en bezorgdheid op, wat op zijn beurt tot meer rommeligheid leidt.

Er zijn tientallen COVID-19-vaccins in ontwikkeling. Dit zijn de belangrijkste om te volgen.

Deze zeven kandidaat-vaccins, die inmiddels in Fase 3-onderzoeken worden getest, lijken wereldwijd de meest veelbelovende.

Astronauten keren terug op aarde in SpaceX-capsule. Bekijk beelden van hun missie aan boord van het ruimtestation.

NASA-astronauten Doug Hurley en Bob Behnken, de eerste mensen die in een SpaceX Dragon-ruimtevaartuig vlogen, zijn in de Golf van Mexico geplonsd.

Niet alle sabeltanddieren waren vleeseters, blijkt uit fossielen

De reusachtige hoektanden dienden niet alleen voor het afslachten van prooidieren, maar ook als vertoon van fitheid tijdens de balts of om andere signalen af te geven – zelfs bij planteneters.

Oxford-vaccin tegen COVID-19 gaat laatste testfase in

“Het is mijn burgerplicht,” zegt een van de vrijwilligers over haar ervaring als nauwkeurig geteste proefpersoon in de Fase III-studie die momenteel in Brazilië wordt uitgevoerd.

Risico dat grootste ijskap ter wereld smelt groter dan gedacht

Zorgwekkende onderzoeksresultaten wijzen uit dat de laatste verdwijning van de Oost-Antarctische ijskap leidde tot een zeespiegelstijging van meer dan drie meter en dat dit waarschijnlijk opnieuw gaat gebeuren.

Wat COVID-19 met kinderen doet

Internationale experts buigen zich over de vraag waarom het virus minder vat heeft op jonge mensen en in hoeverre kinderen het virus op ouderen kunnen overdragen.

Hoeveelheid plastic dat in zee belandt zal in 2040 zijn verdrievoudigd

Een ambitieus onderzoeksproject waaraan twee jaar is gewerkt, kan de oplossing bieden.

Mars-missie van Emiraten moet nieuwe generatie wetenschappers inspireren

De orbiter ‘Hoop’ zal in februari 2021 in een omloopbaan rond de Rode Planeet worden gebracht en daar beginnen aan een twee jaar durende studie van het Martiaanse weer.

Ouderen hebben mogelijk het minst aan COVID-19-vaccin

Het is moeilijk om een oud immuunsysteem iets nieuws te leren, wat de zoektocht naar een nieuw vaccin tegen COVID-19 lastig maakt.

Waarom deze mutatie van het coronavirus geen reden tot alarm is

Er zijn geen sluitende bewijzen dat het coronavirus dodelijker of gemakkelijker overdraagbaar is geworden. Maar dit soort zorgen duiken bij elke epidemie op.

Een van de helderste kometen in tientallen jaren komt voorbij

Tot verrukking van astronomen en amateur-sterrenkijkers zal de komeet tot half augustus op het hele noordelijk halfrond aan de nachthemel te bewonderen zijn.

Stof uit de Sahara belast de longen, maar is goed voor de biosfeer

De huidige stofwolken in Noord-Amerika zijn extreem uitgestrekte versies van de met stof geladen lucht die permanent de Atlantische Oceaan oversteekt. De stofdeeltjes irriteren de longen, maar dienen ook als kunstmest voor planten en leven in de oceaan.

Bizarre nieuwe planeet is grootste rotsplaneet die ooit werd ontdekt

Het omvangrijke hemellichaam, mogelijk de kern van een mislukte gasreus, zet de kennis van astronomen over planeetvorming op losse schroeven.