Buiten een ziekenhuis in het Belgische La Louvire is de beschermende uitrusting van een arts op de grond gegooid De arts deed de kleding snel uit om te voorkomen dat hij mensen zou besmetten toen hij een patint vanuit een ambulance naar de spoedeisende hulp begeleiddeUitFotoverslag Belgi tijdens de eerste coronagolf
Buiten een ziekenhuis in het Belgische La Louvière is de beschermende uitrusting van een arts op de grond gegooid. De arts deed de kleding snel uit om te voorkomen dat hij mensen zou besmetten toen hij een patiënt vanuit een ambulance naar de spoedeisende hulp begeleidde.   (Uit: Fotoverslag: België tijdens de eerste coronagolf.)
Cédric Gerbehaye
De coronaviruspandemie dwingt mensen ook om hun geloof op een andere manier te belijden In het Russische Tver komen kerkgangers bijeen voor een aangepaste viering van het OostersOrthodoxe paasfeest in Rusland het belangrijkste religieuze feest van het jaarUitSurrealistische beelden van Ruslands strijd tegen COVID19
De coronavirus-pandemie dwingt mensen ook om hun geloof op een andere manier te belijden. In het Russische Tver komen kerkgangers bijeen voor een aangepaste viering van het Oosters-Orthodoxe paasfeest, in Rusland het belangrijkste religieuze feest van het jaar.   (Uit: Surrealistische beelden van Ruslands strijd tegen COVID-19.)
Nanna Heitmann
Hoewel de eerste gevallen van COVID19 wezen op een verhoogd risico voor ouderen kan het virus ook voor jonge mensen gevaarlijk zijn In de coronaafdeling van het Moskouse Hospitaal Nr 52 maken zorgmedewerkers zich op om een jonge patint met ademhalingsproblemen te intuberen
Hoewel de eerste gevallen van COVID-19 wezen op een verhoogd risico voor ouderen, kan het virus ook voor jonge mensen gevaarlijk zijn. In de corona-afdeling van het Moskouse Hospitaal Nr. 52 maken zorgmedewerkers zich op om een jonge patiënt met ademhalingsproblemen te intuberen.
Nanna Heitmann
In het Nationaal Instituut voor Infectieziekten Spallanzani in Rome ontdoet een verpleegster zich van haar beschermende kleding nadat ze een COVID19patint heeft bezocht
In het Nationaal Instituut voor Infectieziekten Spallanzani in Rome ontdoet een verpleegster zich van haar beschermende kleding nadat ze een COVID-19-patiënt heeft bezocht.
Massimo Berruti, National Geographic Itália
Nadat de Keniaanse president Uhuru Kenyatta in april een uitgaansverbod van s ochtends vroeg tot s avonds laat had afgekondigd lagen de snelwegen van het land zoals deze in de wijk Kitisuru in Nairobi er verlaten bijUitIn Nairobi is quarantaine een luxe die maar weinigen zich kunnen veroorloven
Nadat de Keniaanse president Uhuru Kenyatta in april een uitgaansverbod van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat had afgekondigd, lagen de snelwegen van het land, zoals deze in de wijk Kitisuru in Nairobi, er verlaten bij.   (Uit: In Nairobi is quarantaine een luxe die maar weinigen zich kunnen veroorloven.)
Nichole Sobecki
In Indonesi behoorde het sterftecijfer als gevolg van COVID19 tot de hoogste in Azi Eind april werd op de openbare begraafplaats van Pondok Ranggon in OostJakarta bos gerooid om ruimte te maken voor nieuwe slachtoffers van de pandemie
In Indonesië behoorde het sterftecijfer als gevolg van COVID-19 tot de hoogste in Azië. Eind april werd op de openbare begraafplaats van Pondok Ranggon in Oost-Jakarta bos gerooid om ruimte te maken voor nieuwe slachtoffers van de pandemie.
Muhammad Fadli
In een verpleeghuis in het Belgische La Louvire houdt een verpleegster een bewoner stevig vast zodat haar collega speeksel voor een COVID19test bij de man kan afnemen Verpleeghuizen behoren tot de plekken die het zwaarst door de pandemie zijn getroffen
In een verpleeghuis in het Belgische La Louvière houdt een verpleegster een bewoner stevig vast zodat haar collega speeksel voor een COVID-19-test bij de man kan afnemen. Verpleeghuizen behoren tot de plekken die het zwaarst door de pandemie zijn getroffen.
Cédric Gerbehaye
Rouwenden bewijzen de laatste eer aan Esther Iyabode Akinsanya die COVID19 opliep terwijl ze als zorgmedewerkster in het Queen Elizabeth Hospital in Londen werkteUitIn GrootBrittanni weten familieleden van de doden nog steeds of het om COVID19 ging
Rouwenden bewijzen de laatste eer aan Esther Iyabode Akinsanya, die COVID-19 opliep terwijl ze als zorgmedewerkster in het Queen Elizabeth Hospital in Londen werkte.   (Uit: In Groot-Brittannië weten familieleden van de doden nog steeds of het om COVID-19 ging.)
Lynsey Addario
Tijdens lockdown laat een jonge Jordanees op een dak in Amman zijn vlieger op Bedrijven in de stad hebben vliegers uitgedeeld omdat vliegeren een tijdverdrijf is dat veilig en in afzondering beoefend kan worden
Tijdens lockdown laat een jonge Jordanees op een dak in Amman zijn vlieger op. Bedrijven in de stad hebben vliegers uitgedeeld, omdat vliegeren een tijdverdrijf is dat veilig en in afzondering beoefend kan worden.
Moises Saman
Californi werd in 2020 getroffen door het zwaarste bosbrandseizoen in zijn geschiedenis Op de foto is te zien hoe een brandweerman door het Sierra National Forest loopt dat op dat moment nog door het Creek Fire werd geteisterd Het vuur brak begin september uit ontwikkelde zich tot de grootste afzonderlijke natuurbrand in de geschiedenis van de staat en heeft ruim 150000 hectare natuurgebied in de as gelegd Brandweerlieden hopen de brand tegen het einde van het jaar onder controle te krijgenUitBekijk de recordbranden in Californi door de ogen van brandweerlieden in de frontlinie
Californië werd in 2020 getroffen door het zwaarste bosbrandseizoen in zijn geschiedenis. Op de foto is te zien hoe een brandweerman door het Sierra National Forest loopt, dat op dat moment nog door het ‘Creek Fire’ werd geteisterd. Het vuur brak begin september uit, ontwikkelde zich tot de grootste afzonderlijke natuurbrand in de geschiedenis van de staat en heeft ruim 150.000 hectare natuurgebied in de as gelegd. Brandweerlieden hopen de brand tegen het einde van het jaar onder controle te krijgen.   (Uit: Bekijk de recordbranden in Californië door de ogen van brandweerlieden in de frontlinie.)
Stuart Palley
Bangladesh en het oosten van India werden werd in mei getroffen door een verwoestende supercycloon waarbij tientallen doden vielen en duizenden mensen dakloos raakten In India dragen Sudhangshu Bera en zijn gezin hun bezittingen naar een naburige school nadat hun huis onder water is komen te staanCycloon Amphan was de zwaarste storm die deze eeuw in de Golf van Bengalen huishield
Bangladesh en het oosten van India werden werd in mei getroffen door een verwoestende supercycloon, waarbij tientallen doden vielen en duizenden mensen dakloos raakten. In India dragen Sudhangshu Bera en zijn gezin hun bezittingen naar een naburige school, nadat hun huis onder water is komen te staan. Cycloon Amphan was de zwaarste storm die deze eeuw in de Golf van Bengalen huishield.
Ronny Sen
De St Eugene Catholic Church in Grand Chenier Louisiana ligt vol moerasriet en modder nadat het stadje is getroffen door hurricane Laura een van de zwaarste orkanen die de VS ooit hebben getroffenUitWetlands van Louisiana verdwijnen steeds sneller door zware hurricanes
De St. Eugene Catholic Church in Grand Chenier, Louisiana, ligt vol moerasriet en modder nadat het stadje is getroffen door hurricane Laura, een van de zwaarste orkanen die de VS ooit hebben getroffen. (Uit: Wetlands van Louisiana verdwijnen steeds sneller door zware hurricanes.)
Kathy Anderson
Voetgangers lopen langs een deels ingestort gebouw in de wijk Mar Mikhael in Beiroet De stad werd zwaar getroffen door de explosie van een opslagloods in de haven die was gevuld met ammoniumnitraat Volgens een rapport van de UNESCO raakten minstens zeshonderd historische gebouwen die op de monumentenlijst staan zwaar beschadigdUitWaarom elke generatie Libanezen te maken krijgt met chaos en geweld
Voetgangers lopen langs een deels ingestort gebouw in de wijk Mar Mikhael in Beiroet. De stad werd zwaar getroffen door de explosie van een opslagloods in de haven die was gevuld met ammoniumnitraat. Volgens een rapport van de UNESCO raakten minstens zeshonderd historische gebouwen die op de monumentenlijst staan, zwaar beschadigd.   (Uit: Waarom elke generatie Libanezen te maken krijgt met chaos en geweld.)
Rena Effendi
Een dag nadat China een nieuwe veiligheidswet afkondigde waarmee het land de demonstraties in Hongkong de facto onwettig heeft verklaard werd de jaarlijks mars voor de democratie in de stad door de politie verboden Op de foto duiken journalisten in gele hesjes weg voor een straal uit een waterkanon waarmee de politie demonstranten en omstanders probeert te verjagenUitHongkongers rouwen om de beindiging van hun levenswijze nadat China demonstraties heeft verboden
Een dag nadat China een nieuwe veiligheidswet afkondigde waarmee het land de demonstraties in Hongkong de facto onwettig heeft verklaard, werd de jaarlijks mars voor de democratie in de stad door de politie verboden. Op de foto duiken journalisten in gele hesjes weg voor een straal uit een waterkanon waarmee de politie demonstranten en omstanders probeert te verjagen.   (Uit: Hongkongers rouwen om de beëindiging van hun levenswijze nadat China demonstraties heeft verboden.)
Laurel Chor
Bij een gemproviseerd gedenkteken in Hongkong herdenkt een vrouw de demonstrant Marcus Leung die in 2019 tijdens protesten tegen de Chinese uitleveringswet omkwam
Bij een geïmproviseerd gedenkteken in Hongkong herdenkt een vrouw de demonstrant Marcus Leung, die in 2019 tijdens protesten tegen de Chinese uitleveringswet omkwam.
Laurel Chor
Zorgmedewerkers van het Republikeins Medisch Centrum van Stepanakert verzorgen een gewonde soldaat die in het conflict tussen Armeni en Azerbeidzjan in NagornoKarabach aan Armeense zijde vechtLees meer over de geschiedenis van het conflict in NagornoKarabach
Zorgmedewerkers van het Republikeins Medisch Centrum van Stepanakert verzorgen een gewonde soldaat die in het conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan in Nagorno-Karabach aan Armeense zijde vecht.   (Lees meer over de geschiedenis van het conflict in Nagorno-Karabach.)
Anastasia Taylor-Lind, National Geographic Society Covid-19 Emergency Fund
Op Overwinningsdag vliegen militaire vliegtuigen over het Rode Plein in Moskou om de overgave van Duitsland in de Tweede Wereldoorlog te vieren Door de pandemie en het advies om thuis te blijven werd de ceremonie veel minder druk bezocht dan normaal
Op Overwinningsdag vliegen militaire vliegtuigen over het Rode Plein in Moskou om de overgave van Duitsland in de Tweede Wereldoorlog te vieren. Door de pandemie en het advies om thuis te blijven werd de ceremonie veel minder druk bezocht dan normaal.
Nanna Heitmann
Een dag na de staatsbegrafenis van Ruth Bader Ginsburg in september staan Lauren Stocker en haar dochters in de National Portrait Gallery in Washington DC stil bij de portretten van de vier vrouwelijke opperrechters die in het Amerikaanse Hooggerechtshof hebben gediendUitBekijk hoe de Amerikanen in Washington de laatste eer bewijzen aan opperrechter Bader Ginsburg
Een dag na de staatsbegrafenis van Ruth Bader Ginsburg in september staan Lauren Stocker en haar dochters in de National Portrait Gallery in Washington DC stil bij de portretten van de vier vrouwelijke opperrechters die in het Amerikaanse Hooggerechtshof hebben gediend.   (Uit: Bekijk hoe de Amerikanen in Washington de laatste eer bewijzen aan opperrechter Bader Ginsburg.)
Maddie Mcgarvey
Dit jaar werd Matilda McCrear gedentificeerd als de laatst bekende overlevende van het laatst bekende slaventransport Ze werd in 1860 als tweejarig meisje aan boord van het slavenschip Clotilda naar de VS vervoerd en ligt vermoedelijke begraven in een anoniem graf op het Martin Station Cemetery bij Safford AlabamaUitLaatste overlevende van slavenschip en haar nakomelingen gedentificeerd
Dit jaar werd Matilda McCrear geïdentificeerd als de laatst bekende overlevende van het laatst bekende slaventransport. Ze werd in 1860 als tweejarig meisje aan boord van het slavenschip Clotilda naar de VS vervoerd en ligt vermoedelijke begraven in een anoniem graf op het Martin Station Cemetery bij Safford, Alabama.   (Uit: Laatste overlevende van slavenschip en haar nakomelingen geïdentificeerd.)
Elias Williams
Demonstranten van de Black Lives Mattersbeweging verzamelen zich voor het Barclays Center in New York vanwaar ze in een protestmars over de Brooklyn Bridge zullen lopenUitInstitutioneel racisme en het coronavirus doodt veel zwarte mensen Demonstreren is niet genoeg
Demonstranten van de ‘Black Lives Matters’-beweging verzamelen zich voor het Barclays Center in New York, vanwaar ze in een protestmars over de Brooklyn Bridge zullen lopen.   (Uit: Institutioneel racisme en het coronavirus doodt veel zwarte mensen. Demonstreren is niet genoeg.)
Ruddy Roye
Tijdens een Black Lives Mattermars in Brooklyn New York protesteren demonstranten tegen politiegeweld
Tijdens een Black Lives Matter-mars in Brooklyn, New York, protesteren demonstranten tegen politiegeweld.
Ruddy Roye
Op de avond vr de Commitment March naar Washington DC staat een voetganger stil voor een muurschildering van de 26jarige Breonna Taylor die in Louisville Kentucky door agenten werd doodgeschoten Haar dood leidde in de hele VS tot demonstraties
Op de avond vóór de Commitment March naar Washington DC staat een voetganger stil voor een muurschildering van de 26-jarige Breonna Taylor, die in Louisville, Kentucky, door agenten werd doodgeschoten. Haar dood leidde in de hele VS tot demonstraties.
Joshua Rashaad Mcfadden
The Tuskegee Confederate Monument was erected in 1906 by the United Daughters of the Confederacy After the monument was vandalized in June it was covered with blue tarp by the city of Tuskegee which is looking for ways to remove the monument completely
The Tuskegee Confederate Monument was erected in 1906 by the United Daughters of the Confederacy. After the monument was vandalized in June, it was covered with blue tarp by the city of Tuskegee, which is looking for ways to remove the monument completely.
Kris Graves
Dominee Robert Turner bidt voor opgravingen op het Oaklawn Cemetery in Oklahoma waar wetenschappers naar slachtoffers van het racistische bloedbad van Tulsa in 1921 hebben gezocht De lichamen zijn nog niet gedentificeerdUitIn de lopende speurtocht naar slachtoffers van het racistische bloedbad van Tulsa zijn doodskisten opgegraven
Dominee Robert Turner bidt voor opgravingen op het Oaklawn Cemetery in Oklahoma, waar wetenschappers naar slachtoffers van het racistische bloedbad van Tulsa in 1921 hebben gezocht. De lichamen zijn nog niet geïdentificeerd.  (Uit: In de lopende speurtocht naar slachtoffers van het racistische bloedbad van Tulsa zijn doodskisten opgegraven.)
Bethany Mollenkof
Voor een bazaar in Havana Cuba staan Karla Gonzlez en haar moeder Mirelis Toro in de rij om spullen te kopen voor Karlas quinceaera de traditionele viering van de vijftiende verjaardag in LatijnsAmerika De Cubaanse economie is zwaar getroffen door de teruggang in het toerisme naar het eiland en de afname van de hoeveelheid geld die vanuit het buitenland naar Cuba wordt overgemaakt wat tot ernstige voedseltekorten heeft geleid
Voor een bazaar in Havana, Cuba, staan Karla González en haar moeder Mirelis Toro in de rij om spullen te kopen voor Karla’s quinceañera, de traditionele viering van de vijftiende verjaardag in Latijns-Amerika. De Cubaanse economie is zwaar getroffen door de teruggang in het toerisme naar het eiland en de afname van de hoeveelheid geld die vanuit het buitenland naar Cuba wordt overgemaakt, wat tot ernstige voedseltekorten heeft geleid.
Eliana Aponte
In Queens New York kunnen mensen dankzij een buurtkoelkast voedsel doneren of afhalen De stadswijk was een van de eerste epicentra van de COVID19pandemie en wordt nu geplaagd door hoge werkloosheid en voedselonzekerheidUitQueens een van de eerste epicentra van de COVID19pandemie krijgt nu te maken met honger
In Queens, New York, kunnen mensen dankzij een ‘buurtkoelkast’ voedsel doneren of afhalen. De stadswijk was een van de eerste epicentra van de COVID-19-pandemie en wordt nu geplaagd door hoge werkloosheid en voedselonzekerheid. (Uit: Queens, een van de eerste epicentra van de COVID-19-pandemie, krijgt nu te maken met honger.)
Natalie Keyssar
Terwijl ze in Atlanta in het hoofdkwartier van de Republikeinse Partij in Georgia wachten op de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen wonen aanhangers van Donald Trump een persconferentie van diens zoon Donald Trump jr bij
Terwijl ze in Atlanta in het hoofdkwartier van de Republikeinse Partij in Georgia wachten op de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, wonen aanhangers van Donald Trump een persconferentie van diens zoon Donald Trump jr. bij.
Christopher Gregory Rivera
Tijdens een Tel de stemmenbijeenkomst in Philadelphia op verkiezingsdag viert een menigte de vrijwel zekere overwinning van Joe Biden op Donald TrumpUitDe verkiezingen zijn voorbij bekijk fotos van de verdeelde reacties in de VS
Tijdens een ‘Tel de stemmen’-bijeenkomst in Philadelphia op verkiezingsdag viert een menigte de vrijwel zekere overwinning van Joe Biden op Donald Trump. (Uit: De verkiezingen zijn voorbij: bekijk foto’s van de verdeelde reacties in de VS.)
Natalie Keyssar
Nadat de uitslag van de presidentsverkiezingen bekend is gemaakt gaan aanhangers van Trump en Biden de confrontatie met elkaar aan op de trappen van het Capitool van de staat Michigan in Lansing
Nadat de uitslag van de presidentsverkiezingen bekend is gemaakt, gaan aanhangers van Trump en Biden de confrontatie met elkaar aan op de trappen van het Capitool van de staat Michigan in Lansing.
David Guttenfelder
Na de overwinning van Joe Biden bij de presidentsverkiezingen geven Cooper Sherwin en Joan Taylor elkaar een kus terwijl ze een ingelijst exemplaar van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring vasthouden Sherwin en Taylor voerden in Pennsylvania campagne voor de aanstaande president
Na de overwinning van Joe Biden bij de presidentsverkiezingen geven Cooper Sherwin en Joan Taylor elkaar een kus terwijl ze een ingelijst exemplaar van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring vasthouden. Sherwin en Taylor voerden in Pennsylvania campagne voor de aanstaande president.
Natalie Keyssar
Samen met zijn gezin viert Ali uit Pakistan de overwinning van Joe Biden en diens running mate Kamala Harris op Times Square De verkiezing van Kamala Harris tot vicepresident in november betekende een reeks primeurs want ze is niet alleen de eerste vrouw maar ook de eerste zwarte Amerikaan en de eerste persoon van ZuidAziatische herkomst die deze post zal bekleden
Samen met zijn gezin viert Ali uit Pakistan de overwinning van Joe Biden en diens ‘running mate’ Kamala Harris op Times Square. De verkiezing van Kamala Harris tot vicepresident in november betekende een reeks primeurs, want ze is niet alleen de eerste vrouw, maar ook de eerste zwarte Amerikaan en de eerste persoon van Zuid-Aziatische herkomst die deze post zal bekleden.
Ismail Ferdous
In deze opname die met lange sluitertijd is gemaakt is te zien hoe de Crew Dragon van SpaceX in november opstijgt vanaf het Kennedy Space Center De lancering was een belangrijke mijlpaal in de commercile ruimtevaartUitLancering SpaceX markeert begin van commercieel ruimteveer
In deze opname die met lange sluitertijd is gemaakt, is te zien hoe de Crew Dragon van SpaceX in november opstijgt vanaf het Kennedy Space Center. De lancering was een belangrijke mijlpaal in de commerciële ruimtevaart. (Uit: Lancering SpaceX markeert begin van commercieel ruimteveer.)
Michael Seeley