Skip to Content

15 foto's van traditionele kleding over de hele wereld

Meisje poseert op het vliegveld van Don Muang voor vliegeniers die Thailand bezochten voor het verhaal uit 1921 van National Geographic From London to Australia by Aeroplane Een persoonlijk verslag van de eerste luchtreis om de halve wereldpinterest icon
Theodore Macklin, National Geographic
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Meisje poseert op het vliegveld van Don Muang voor vliegeniers die Thailand bezochten voor het verhaal uit 1921 van National Geographic From London to Australia by Aeroplane Een persoonlijk verslag van de eerste luchtreis om de halve wereld
Theodore Macklin, National Geographic
Meisje poseert op het vliegveld van Don Muang voor vliegeniers die Thailand bezochten voor het verhaal uit 1921 van National Geographic, “From London to Australia by Aëroplane: Een persoonlijk verslag van de eerste luchtreis om de halve wereld.”
2
Onaardige beschrijvingen van vrouwen kwamen in de eerste tientallen jaren van het tijdschrift nog weleens voor In 1913 schreef National Geographic dat deze drie Georgische dames zelf in hun nationale kleding onmogelijk als aantrekkelijk beschreven konden worden
George Kennan, National Geographic
Onaardige beschrijvingen van vrouwen kwamen in de eerste tientallen jaren van het tijdschrift nog weleens voor. In 1913 schreef National Geographic dat “deze drie Georgische dames, zelf in hun nationale kleding, onmogelijk als aantrekkelijk beschreven konden worden.”
3
Een meisje poseert in feestelijke kleding in Mezokovesd Hongarije rond 1930 De fotograaf nam hem met autochrome de eerste levensvatbare methode voor kleurenfotografie met een ongebruikelijk ingredint  aardappelzetmeel
Hans Hildenbrand, National Geographic
Een meisje poseert in feestelijke kleding in Mezokovesd, Hongarije, rond 1930. De fotograaf nam hem met autochrome, de eerste levensvatbare methode voor kleurenfotografie, met een ongebruikelijk ingrediënt - aardappelzetmeel.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Mensen zijn verkleed als koninklijke nar voor het Jeanne d Arc festival in Compiegne Frankrijk op deze foto uit een 1932 editie van National Geographic
Jules Gervais Courtellemo, National Geographic
Mensen zijn verkleed als koninklijke nar voor het Jeanne 'd Arc festival in Compiegne, Frankrijk, op deze foto uit een 1932 editie van National Geographic.
5
Acteurs trekken oude formele kleding aan op deze foto uit een editie van 1934 van National Geographic over de kuststeden van China
W. Robert Moore, National Geographic
Acteurs trekken oude formele kleding aan op deze foto uit een editie van 1934 van National Geographic over de kuststeden van China.
6
Een stel danst de Tamborito de nationale volksdans van Panama op een foto uit 1941 van het tijdschrift National Geographic Ze dragen allebei de traditionele kleding die geassocieerd wordt met de verleidingsdans die vaak op festivals vertoond wordt
Luis Marden, National Geographic
Een stel danst de Tamborito, de nationale volksdans van Panama op een foto uit 1941 van het tijdschrift National Geographic. Ze dragen allebei de traditionele kleding die geassocieerd wordt met de verleidingsdans die vaak op festivals vertoond wordt.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Mannen poseren in traditionele Albanese kleding op deze autochrome uit 1930 genomen in de hoofdstad Tirana
Luigi Pellerano
Mannen poseren in traditionele Albanese kleding op deze autochrome uit 1930 genomen in de hoofdstad Tirana.
8
Een rodeoclown zit tussen twee als cowboy geklede mannen in Wyoming in de vroege jaren 1970 Rodeoclowns dienen tussendoor als entertainment bij stierenberijdshows in de Verenigde Staten
William Albert Allard, National Geographic
Een rodeoclown zit tussen twee als cowboy geklede mannen in Wyoming in de vroege jaren 1970. Rodeoclowns dienen tussendoor als entertainment bij stieren-berijdshows in de Verenigde Staten.
9
Het Fu Shing operagezelschap treedt op op het dorpsplein van ErLong Taiwan in de vroege jaren 1990
Jodi Cobb, National Geographic Creative
Het Fu Shing operagezelschap treedt op, op het dorpsplein van Er-Long, Taiwan, in de vroege jaren 1990.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Mensen dragen ouderwetse kostuums voor het carnaval in Veneti in de jaren 1990 Het jaarlijkse prelentefeest kent vooral kostuums maskers en optochten
Sam Abell, National Geographic Creative
Mensen dragen ouderwetse kostuums voor het carnaval in Venetië in de jaren 1990. Het jaarlijkse pre-lentefeest kent vooral kostuums, maskers en optochten.
11
Leden van de traditionele Khmer dansgroep wachten tot ze op mogen treden voor de toeristen In 2000 rapporteerde National Geographic dat sommige Cambodjanen hun cultuur heroverden jaren nadat de Rode Khmer het ze met geweld had afgenomen
Steve McCurry, National Geographic
Leden van de traditionele Khmer dansgroep wachten tot ze op mogen treden voor de toeristen. In 2000 rapporteerde National Geographic dat sommige Cambodjanen hun cultuur heroverden jaren nadat de Rode Khmer het ze met geweld had afgenomen.
12
Een Huli pruikenman showt zijn pruik van mensenhaar voordat hij een singsing opvoert een ceremonile welkomstdans in Papoea NieuwGuinea in de jaren 1990 De uitbundige aankleding bij de dans is genspireerd op vogels
Jodi Cobb, National Geographic Creative
Een Huli pruikenman showt zijn pruik van mensenhaar voordat hij een sing-sing opvoert, een ceremoniële welkomstdans in Papoea Nieuw-Guinea in de jaren 1990. De uitbundige aankleding bij de dans is geïnspireerd op vogels.
Advertentie - Lees hieronder verder
13
Tarahumara mensen verkleden zich als Phariseers voor een prepaasritueel in de Mexicaanse gemeenschap van Choguita Het optreden eindigt met de verbranding van de beeltenis van Judas schreef het artikel in de National Geographic van 2008 waar deze foto bijhoorde
Robb Kendrick, National Geographic Creative
Tarahumara mensen verkleden zich als Phariseers voor een pre-paasritueel in de Mexicaanse gemeenschap van Choguita. Het optreden eindigt met de verbranding van de beeltenis van Judas, schreef het artikel in de National Geographic van 2008 waar deze foto bijhoorde.
14
Dansers laten zich gaan tijdens de carnavalsoptocht in Salvador Brazili in de vroege jaren 2000 Carnaval is een prelenteviering vergelijkbaar met Mardi Gras
David Alan Harvey, National Geographic
Dansers laten zich gaan tijdens de carnavalsoptocht in Salvador, Brazilië in de vroege jaren 2000. Carnaval is een pre-lenteviering vergelijkbaar met Mardi Gras.
15
Een man verkleedt zich als een hert op nieuwjaarsdag voor een rituele opvoering van de jacht in Roemeni De foto stond bij Wildemannen van Europa een National Geographic artikel uit 2013 over mannen die uitgebreide kostuums dragen om oude tradities te vieren
Charles Feger, National Geographic
Een man verkleedt zich als een hert op nieuwjaarsdag voor een rituele opvoering van de jacht in Roemenië. De foto stond bij “Wildemannen van Europa,” een National Geographic artikel uit 2013 over mannen die uitgebreide kostuums dragen om oude tradities te vieren.

Fotografie

in de noordindiase regio ladakh torent een enorme toren van ijs een zogenaamde ijsstoepa hoog boven een man uit terwijl het sneeuwpak in het hooggebergte steeds sneller afsmelt en gletsjers zich terugtrekken worden dit soort stoepas opgebouwd om water in bevroren vorm op te slaan met deze 335 meter hoge ijstoren bij het dorp shara phuktsey wonnen de dorpelingen de prijs voor de beste ijsstoepa het bouwwerk bevat zevenenhalf miljoen liter water waarmee akkers rond vier dorpen gerrigeerd kunnen worden

Van wanhoop tot hoop: de klimaatcrisis in beeld

Verveling is normaal in de tunnels aangezien er weinig te doen is naast het gebruiken van drugs Maar Catalina schreef ook graag

Catalina leefde in de tunnels onder Boekarest

This is an image

Zo zwaar is de Yukon Quest sledehondenrace

Verloren  Lost

Winnaars National Geographic Fotowedstrijd 2022

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder