Skip to Content

Stap in de futuristische steden die rond luchthavens worden ontworpen

Ruim 15000 mensen werken op Changi Airport in Singapore waarmee ze jaarlijks meer dan 45 miljard dollar aan de economie bijdragen Deze grote broeikas in de Gardens by the Bay die het Cloud Forest Wolkenwoud wordt genoemd en op een kleine twintig kilometer van de luchthaven ligt behoort tot meerdere visionaire groenruimten in de stadpinterest icon
Foto: Giulio Di Sturco
1
Ruim 15000 mensen werken op Changi Airport in Singapore waarmee ze jaarlijks meer dan 45 miljard dollar aan de economie bijdragen Deze grote broeikas in de Gardens by the Bay die het Cloud Forest Wolkenwoud wordt genoemd en op een kleine twintig kilometer van de luchthaven ligt behoort tot meerdere visionaire groenruimten in de stad
Foto: Giulio Di Sturco
Ruim 15.000 mensen werken op Changi Airport in Singapore, waarmee ze jaarlijks meer dan 4,5 miljard dollar aan de economie bijdragen. Deze grote broeikas in de Gardens by the Bay, die het Cloud Forest (‘Wolkenwoud’) wordt genoemd en op een kleine twintig kilometer van de luchthaven ligt, behoort tot meerdere visionaire groenruimten in de stad.
2
Wanneer Changi Airport bij Singapore eenmaal voltooid is zal de luchthaven jaarlijks 64 miljoen passagiers kunnen verwerken zestienmaal zo veel als de bevolking van de stad De luchthaven omvat supermarkten een hotel met 350 kamers bioscopen saunas een zwembad en een daktuin met cactussen
Foto: Giulio Di Sturco
Wanneer Changi Airport bij Singapore eenmaal voltooid is, zal de luchthaven jaarlijks 64 miljoen passagiers kunnen verwerken, zestienmaal zo veel als de bevolking van de stad. De luchthaven omvat supermarkten, een hotel met 350 kamers, bioscopen, sauna’s, een zwembad en een daktuin met cactussen.
3
Reizigers lopen langs uithangborden in Terminal 21 een winkelcentrum in het centrum van Bangkok De luchthaven Suvarnabhumi bij Bangkok kan bogen op s werelds hoogste vrijstaande verkeerstoren en de op drie na grootste vrijstaande luchthaventerminal ter wereld
Foto: Giulio Di Sturco
Reizigers lopen langs uithangborden in Terminal 21, een winkelcentrum in het centrum van Bangkok. De luchthaven Suvarnabhumi bij Bangkok kan bogen op ’s werelds hoogste vrijstaande verkeerstoren en de op drie na grootste vrijstaande luchthaventerminal ter wereld.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Mannen staan in een rookruimte in New Songdo ZuidKorea
Foto: Giulio Di Sturco
Mannen staan in een rookruimte in New Songdo, Zuid-Korea.
5
New Songdo ZuidKorea
Foto: Giulio Di Sturco
New Songdo, Zuid-Korea
6
Het New Songdo International Business District in ZuidKorea is een airotropolis die strategisch is gelegen op minder dan twaalf kilometer van Incheon International Airport
Foto: Giulio Di Sturco INSTITUTE
Het New Songdo International Business District in Zuid-Korea is een ‘airotropolis’ die strategisch is gelegen, op minder dan twaalf kilometer van Incheon International Airport.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
New Songdo ZuidKorea
Foto: Giulio Di Sturco
New Songdo, Zuid-Korea
8
Bangkok International Suvarnabhumi Airport is de toegangspoort naar ZuidoostAzi De luchthaven beschikt over s werelds hoogste vrijstaande verkeerstoren en de op drie na grootste vrijstaande luchthaventerminal ter wereld
Foto: Giulio Di Sturco
Bangkok International Suvarnabhumi Airport is de toegangspoort naar Zuidoost-Azië. De luchthaven beschikt over ’s werelds hoogste vrijstaande verkeerstoren en de op drie na grootste vrijstaande luchthaventerminal ter wereld.
9
Interieur van een appartement in New Songdo ZuidKorea
Foto: Giulio Di Sturco
Interieur van een appartement in New Songdo, Zuid-Korea
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Buiten Cathay City in Hongkong staat een afgelegen en ogenschijnlijk rustige kantoortoren Maar wie het pand betreedt wordt meteen overweldigd door de energie van een bedrijf dat hogerop wil  de lucht in Stewardessen in rode gesteven broekpakken passeren je kordaat bureaumedewerkers halen snel een reep uit de winkel in het atrium voordat ze verdergaan met het bijschaven van een ontwerp voor een servet bij vliegtuigmaaltijden en piloten nemen na de vlucht een biertje in de kroeg
Foto: Giulio Di Sturco
Buiten Cathay City in Hongkong staat een afgelegen en ogenschijnlijk rustige kantoortoren. Maar wie het pand betreedt, wordt meteen overweldigd door de energie van een bedrijf dat hogerop wil – de lucht in. Stewardessen in rode gesteven broekpakken passeren je kordaat, bureaumedewerkers halen snel een reep uit de winkel in het atrium voordat ze verdergaan met het bijschaven van een ontwerp voor een servet bij vliegtuigmaaltijden, en piloten nemen na de vlucht een biertje in de kroeg.
11
Stewardessen poseren voor selfies in New Songdo ZuidKorea
Foto: Giulio Di Sturco INSTITUTE
Stewardessen poseren voor selfies in New Songdo, Zuid-Korea.
12
Toeristen uit China bezoeken nieuwe projectontwikkelingen in het centrum van Bangkok Dit twee verdiepingen tellende warenhuis biedt een breed scala van luxeproducten horloges lederwaren huidverzorgingsproducten cosmetica elektrische apparaten en sieraden
Foto: Giulio Di Sturco
Toeristen uit China bezoeken nieuwe projectontwikkelingen in het centrum van Bangkok. Dit twee verdiepingen tellende warenhuis biedt een breed scala van luxeproducten, horloges, lederwaren, huidverzorgingsproducten, cosmetica, elektrische apparaten en sieraden.
Advertentie - Lees hieronder verder
13
New Songdo ZuidKorea
Foto: Giulio Di Sturco INSTITUTE
New Songdo, Zuid-Korea
14
In Bangkok rusten reizigers uit in slaapstoelen
Foto: Giulio Di Sturco INSTITUTE
In Bangkok rusten reizigers uit in slaapstoelen.
15
Een speeltuin in New Songdo ZuidKorea
Foto: Giulio Di Sturco INSTITUTE
Een speeltuin in New Songdo, Zuid-Korea
Advertentie - Lees hieronder verder
16
Beeldhouwwerken in New Songdo ZuidKorea
Foto: Giulio Di Sturco INSTITUTE
Beeldhouwwerken in New Songdo, Zuid-Korea

Fotografie

een foto uit de serie van jelle krings over de oekraiense spoorwegen

Het Oekraïense spoor: een wapen tegen de Russen

afbeelding in het zuidoosten van turkije, waar tientallen dorpen onder water verdwijnen door de aanleg van een stuwdam

Stuwmeren in Turkije slokken tientallen dorpen op

in de noordindiase regio ladakh torent een enorme toren van ijs een zogenaamde ijsstoepa hoog boven een man uit terwijl het sneeuwpak in het hooggebergte steeds sneller afsmelt en gletsjers zich terugtrekken worden dit soort stoepas opgebouwd om water in bevroren vorm op te slaan met deze 335 meter hoge ijstoren bij het dorp shara phuktsey wonnen de dorpelingen de prijs voor de beste ijsstoepa het bouwwerk bevat zevenenhalf miljoen liter water waarmee akkers rond vier dorpen gerrigeerd kunnen worden

Van wanhoop tot hoop: de klimaatcrisis in beeld

Verveling is normaal in de tunnels aangezien er weinig te doen is naast het gebruiken van drugs Maar Catalina schreef ook graag

Catalina leefde in de tunnels onder Boekarest

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder