Skip to Content

@natgeo: op zeeniveau

De internationale Instagram-account @natgeo heeft de afgelopen jaren bijna 20.000 foto’s gepost. Dit zijn de verhalen die iedereen ter wereld aanspraken.
De plaatselijke bevolking noemt hem Nio Spaans voor jongetje Met een lengte van rond de tweenhalve meter heeft deze krokodil geen gebrek aan zelfvertrouwen schrijft fotograaf Paul Nicklen Wanneer ik te dichtbij kwam opende hij zijn muil waarmee hij me vriendelijk te kennen gaf dat ik afstand moest houdenpinterest icon
Paul Nicklen @paulnicklen
Advertentie - Lees hieronder verder
1
De plaatselijke bevolking noemt hem Nio Spaans voor jongetje Met een lengte van rond de tweenhalve meter heeft deze krokodil geen gebrek aan zelfvertrouwen schrijft fotograaf Paul Nicklen Wanneer ik te dichtbij kwam opende hij zijn muil waarmee hij me vriendelijk te kennen gaf dat ik afstand moest houden
Paul Nicklen @paulnicklen
De plaatselijke bevolking noemt hem ‘Niño’, Spaans voor ‘jongetje’. “Met een lengte van rond de tweeënhalve meter heeft deze krokodil geen gebrek aan zelfvertrouwen,” schrijft fotograaf Paul Nicklen. “Wanneer ik te dichtbij kwam, opende hij zijn muil, waarmee hij me vriendelijk te kennen gaf dat ik afstand moest houden.”
2
Op het Great Barrier Reef voor de kust van Port Douglas in Queensland Australi onthult een oceaangolf de verborgen wereld van het gezonde en robuuste Opal Reef
David Doubilet @daviddoubilet, Nat Geo Image Collection
Op het Great Barrier Reef voor de kust van Port Douglas in Queensland, Australië, onthult een oceaangolf de verborgen wereld van het gezonde en robuuste Opal Reef.
3
In veel regios van de Stille Oceaan is het aantal soepschildpadden sterk teruggelopen maar de populaties voor de kust van de Galpagoseilanden zijn opmerkelijk stabiel gebleven
Thomas P. Peschak @thomaspeschak, National Geographic
In veel regio’s van de Stille Oceaan is het aantal soepschildpadden sterk teruggelopen, maar de populaties voor de kust van de Galápagoseilanden zijn opmerkelijk stabiel gebleven.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Een paddenstoelvormige ijsberg glinstert voor de kust van Ilulissat aan de westkust van Groenland Deze ijsberg ontstond in de Ilulissatijsfjord een Wereldnatuurerfgoed van de UNESCO en een van de meest actieve gletsjers op het noordelijk halfrond
Jennifer Hayes @jenniferhayesig
Een paddenstoelvormige ijsberg glinstert voor de kust van Ilulissat aan de westkust van Groenland. Deze ijsberg ontstond in de Ilulissat-ijsfjord, een Wereldnatuurerfgoed van de UNESCO en een van de meest actieve gletsjers op het noordelijk halfrond.
5
Een jonge keizeraalscholver komt zichzelf bekijken Waar ik ook heen zwom en wat ik ook wilde fotograferen overal werden deze jonge aalscholvers gedreven door nieuwsgierigheid schrijft Paul Nicklen
Paul Nicklen @paulnicklen, National Geographic
Een jonge keizeraalscholver komt zichzelf bekijken. “Waar ik ook heen zwom en wat ik ook wilde fotograferen, overal werden deze jonge aalscholvers gedreven door nieuwsgierigheid,” schrijft Paul Nicklen.

Fotografie

in de noordindiase regio ladakh torent een enorme toren van ijs een zogenaamde ijsstoepa hoog boven een man uit terwijl het sneeuwpak in het hooggebergte steeds sneller afsmelt en gletsjers zich terugtrekken worden dit soort stoepas opgebouwd om water in bevroren vorm op te slaan met deze 335 meter hoge ijstoren bij het dorp shara phuktsey wonnen de dorpelingen de prijs voor de beste ijsstoepa het bouwwerk bevat zevenenhalf miljoen liter water waarmee akkers rond vier dorpen gerrigeerd kunnen worden

Van wanhoop tot hoop: de klimaatcrisis in beeld

Verveling is normaal in de tunnels aangezien er weinig te doen is naast het gebruiken van drugs Maar Catalina schreef ook graag

Catalina leefde in de tunnels onder Boekarest

This is an image

Zo zwaar is de Yukon Quest sledehondenrace

Verloren  Lost

Winnaars National Geographic Fotowedstrijd 2022

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder