Skip to Content

Dit is waarom je Stonehenge wilt zien tijdens de zomerzonnewende

Wanneer de zon opkomt op 21 juni, de langste dag van het jaar, verzamelen duizenden mensen zich bij Stonehenge om de zonnewende te vieren. 
Feestvierders komen bijeen om de zonsopgang op de midzomerdag te vieren Duizenden mensen komen elk jaar naar deze plek om de langste dag van het jaar op het noordelijk halfrond te verwelkomenpinterest icon
Tolga Akmen, Anadolu Agency/Getty Images
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Feestvierders komen bijeen om de zonsopgang op de midzomerdag te vieren Duizenden mensen komen elk jaar naar deze plek om de langste dag van het jaar op het noordelijk halfrond te verwelkomen
Tolga Akmen, Anadolu Agency/Getty Images
Feestvierders komen bijeen om de zonsopgang op de midzomerdag te vieren. Duizenden mensen komen elk jaar naar deze plek om de langste dag van het jaar op het noordelijk halfrond te verwelkomen.
2
Zonlicht valt door een van de trilieten van Stonehenge dat is gelegen op de Salisbury Plain in Engeland Het monument werd aangelegd op een aarden platform en bestaat uit blokken van blauwe hardsteen die over een afstand van 240 kilometer werden aangevoerd Daarna werden nog grotere blokken van sarsensteen aangevoerd vanuit de Marlborough Downs ruim dertig kilometer verderop
Steve Vidler, Estock Photo
Zonlicht valt door een van de trilieten van Stonehenge, dat is gelegen op de Salisbury Plain in Engeland. Het monument werd aangelegd op een aarden platform en bestaat uit blokken van blauwe hardsteen die over een afstand van 240 kilometer werden aangevoerd. Daarna werden nog grotere blokken van sarsensteen aangevoerd vanuit de Marlborough Downs, ruim dertig kilometer verderop.
3
Experts en wetenschappers zoeken al lange tijd naar de precieze functie van Stonehenge waarover talloze theorien de ronde doen Omdat de ruimten tussen de staande stenen van de concentrische steencirkels op n lijn liggen met bepaalde zonnestanden bij zonsopgang op midzomerochtend en bij zonsondergang op midwinteravond menen sommigen dat het monument voornamelijk een astronomisch doel diende
MacDuff Everton, Nat Geo Image Collection
Experts en wetenschappers zoeken al lange tijd naar de precieze functie van Stonehenge, waarover talloze theorieën de ronde doen. Omdat de ruimten tussen de staande stenen van de concentrische steencirkels op één lijn liggen met bepaalde zonnestanden (bij zonsopgang op midzomerochtend en bij zonsondergang op midwinteravond), menen sommigen dat het monument voornamelijk een astronomisch doel diende.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
In 1986 werd Stonehenge samen met de steencirkel van Avebury  de grootste ter wereld  en andere neolithische plekken in de omgeving opgenomen in de Werelderfgoedlijst Op de foto grazen schapen op de vlakte rond de grafheuvel
Marco Cristofori, Alamy Stock Photo
In 1986 werd Stonehenge samen met de steencirkel van Avebury – de grootste ter wereld – en andere neolithische plekken in de omgeving opgenomen in de Werelderfgoedlijst. Op de foto grazen schapen op de vlakte rond de grafheuvel.
5
Henges worden omschreven als cirkelvormige aardwallen met een aangrenzende interne greppel Stonehenge zelf is heel strikt gesproken geen henge want de positie van de aardwal en greppel is daar omgekeerd
Robert Harding Picture Library Ltd, Alamy Stock Photo
‘Henges’ worden omschreven als cirkelvormige aardwallen met een aangrenzende, interne greppel. Stonehenge zelf is (heel strikt gesproken) geen henge, want de positie van de aardwal en greppel is daar omgekeerd.
6
In 2014 maakten wetenschappers bekend dat uit geavanceerde opnamen met behulp van grondradar was gebleken dat onder het landschap rond Stonehenge al duizenden jaren een verbluffend complex van oeroude monumenten gebouwen en grafheuvels lag verborgen
Joe Mcnally, Nat Geo Image Collection
In 2014 maakten wetenschappers bekend dat uit geavanceerde opnamen met behulp van grondradar was gebleken dat onder het landschap rond Stonehenge al duizenden jaren een verbluffend complex van oeroude monumenten, gebouwen en grafheuvels lag verborgen.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Tot de archeologisch belangrijke plekken rond Stonehenge behoren de Avenue de Cursus en de Durrington Walls De omgeving is ook het gebied met de hoogste dichtheid aan ronde grafheuvels in heel GrootBrittanni
Arcaid, Getty Images
Tot de archeologisch belangrijke plekken rond Stonehenge behoren de Avenue, de Cursus en de Durrington Walls. De omgeving is ook het gebied met de hoogste dichtheid aan ronde grafheuvels in heel Groot-Brittannië.

Reizen

voidokilia beach in griekenland

Wat zijn de mooiste stranden van Griekenland?

kunstenaar vhils neemt een foto in petra, jordanië

Zo beleefde kunstenaar Vhils zijn reis naar Petra

een paar reizigers beklimmen de mount everest

Tips voor het beklimmen van Mount Everest

This is an image

Chefchaouen: de blauwe stad

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder