Skip to Content

20x De mooiste stranden ter wereld

Neem een duik, bouw een zandkasteel en slenter langs de branding op een van deze twintig topstranden in de wereld.
ZAKYNTHOS GRIEKENLANDBoottoeristen gaan voor anker bij het Griekse eiland Zakynthos om het wrak van de MV Panagiotis te bekijken een schip dat in oktober 1980 strandde op het Navagiostrand Schipbreukstrand Volgens de bewoners vervoerde de Panagiotis smokkelwaar toen de Griekse marine daar lucht van kreeg en het schip begon te volgen dat daarna in een storm op de kust liep en door de bemanning werd verlatenpinterest icon
Srdjan Vujmilovic, National Geographic Your Shot
Advertentie - Lees hieronder verder
1
ZAKYNTHOS GRIEKENLANDBoottoeristen gaan voor anker bij het Griekse eiland Zakynthos om het wrak van de MV Panagiotis te bekijken een schip dat in oktober 1980 strandde op het Navagiostrand Schipbreukstrand Volgens de bewoners vervoerde de Panagiotis smokkelwaar toen de Griekse marine daar lucht van kreeg en het schip begon te volgen dat daarna in een storm op de kust liep en door de bemanning werd verlaten
Srdjan Vujmilovic, National Geographic Your Shot
ZAKYNTHOS, GRIEKENLAND Boottoeristen gaan voor anker bij het Griekse eiland Zakynthos om het wrak van de MV Panagiotis te bekijken, een schip dat in oktober 1980 strandde op het Navagio-strand (‘Schipbreuk’-strand). Volgens de bewoners vervoerde de Panagiotis smokkelwaar toen de Griekse marine daar lucht van kreeg en het schip begon te volgen, dat daarna in een storm op de kust liep en door de bemanning werd verlaten.
2
MILOS GRIEKENLANDEen rotsduiker bereidt zich voor op een stevige plons in het turkooizen water van de Egesche Zee Het maanlandschap van het Sarakinikostrand is gevormd door decennia van opgezweepte golven die het vulkanische gesteente van het eiland in buitenaardse vormen hebben uitgesleten
Marios Merkouris, National Geographic Your Shot
MILOS, GRIEKENLAND Een rotsduiker bereidt zich voor op een stevige plons in het turkooizen water van de Egeïsche Zee. Het ‘maanlandschap’ van het Sarakinikostrand is gevormd door decennia van opgezweepte golven, die het vulkanische gesteente van het eiland in buitenaardse vormen hebben uitgesleten.
3
MUARA SIBERUT WESTSUMATRA INDONESITerwijl een surfer over het wateroppervlak glijdt verandert de zon de oceaan in een visioen van gebrandschilderd glas
John Barton, National Geographic Your Shot
MUARA SIBERUT, WEST-SUMATRA, INDONESIË Terwijl een surfer over het wateroppervlak glijdt, verandert de zon de oceaan in een visioen van gebrandschilderd glas.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
CEFAL ITALIEen moeder en haar kinderen spelen op het gouden strand bij Cefal Gelegen aan de noordkust van Sicili is Cefal een badplaatsje op ongeveer een uur rijden van de Siciliaanse hoofdstad Palermo
Filippo Drudi, National Geographic Your Shot
CEFALÙ, ITALIË Een moeder en haar kinderen spelen op het gouden strand bij Cefalù. Gelegen aan de noordkust van Sicilië, is Cefalù een badplaatsje op ongeveer een uur rijden van de Siciliaanse hoofdstad Palermo.
5
JACKSONVILLE BEACH FLORIDATwee plaatselijke surfers maken gebruik van de golven die als gevolg van hurricane Florence komen aanrollen Hoewel de storm schade aanrichtte in North en South Carolina werd Florida niet direct getroffen
Hal Padgett, National Geographic Your Shot
JACKSONVILLE BEACH, FLORIDA Twee plaatselijke surfers maken gebruik van de golven die als gevolg van hurricane Florence komen aanrollen. Hoewel de storm schade aanrichtte in North en South Carolina, werd Florida niet direct getroffen.
6
MAUMERE FLORES INDONESIBijna 95 procent van de Indonesische koraalriffen en zeegrasweiden zijn aangetast door bleking van land gespoeld slib en natuurrampen Organisaties als Biorock Indonesia en de Global Coral Reef Alliance werken aan het herstel van de riffen
Agnieszka Maruszczyk, National Geographic Your Shot
MAUMERE, FLORES, INDONESIË Bijna 95 procent van de Indonesische koraalriffen en zeegrasweiden zijn aangetast door bleking, van land gespoeld slib en natuurrampen. Organisaties als Biorock Indonesia en de Global Coral Reef Alliance werken aan het herstel van de riffen.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
NAZAR PORTUGALHet populaire strand van Nazar is omgetoverd in een caleidoscopisch tableau van parasols en badhanddoeken Het stadje was ooit een bekende vissersplaats maar is nu een van de meest geliefde badplaatsen van Portugal
Patrick Merminod, National Geographic Your Shot
NAZARÉ, PORTUGAL Het populaire strand van Nazaré is omgetoverd in een caleidoscopisch tableau van parasols en badhanddoeken. Het stadje was ooit een bekende vissersplaats maar is nu een van de meest geliefde badplaatsen van Portugal.
8
CDIZ SPANJETwee boekenwurmen baden in de Spaanse zon terwijl ze bij de zuidwestelijke havenstad Cdiz van hun favoriete leesvoer genieten
Jeffrey De Keyser, National Geographic Your Shot
CÁDIZ, SPANJE Twee boekenwurmen baden in de Spaanse zon terwijl ze bij de zuidwestelijke havenstad Cádiz van hun favoriete leesvoer genieten.
9
TIJUANA MEXICOAan het uiterste uiteinde van de grens van Mexico met de VS op Playa de Tijuana verkoopt een strandventer elotes maskolven met limoensap room kaas en kruiden aan hongerige badgasten
Seth Berry, National Geographic Your Shot
TIJUANA, MEXICO Aan het uiterste uiteinde van de grens van Mexico met de VS, op Playa de Tijuana, verkoopt een strandventer elotes (maïskolven met limoensap, room, kaas en kruiden) aan hongerige badgasten.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
DENPASAR BALI INDONESISurfers gaan vroeg op pad om een paar golven mee te pikken voordat de drukte op het Sanoerstrand aanzwelt
Carsten Schertzer, National Geographic Your Shot
DENPASAR, BALI, INDONESIË Surfers gaan vroeg op pad om een paar golven mee te pikken voordat de drukte op het Sanoerstrand aanzwelt.
11
TEL AVIV ISRALDrie vrouwen maken selfies terwijl ze op het strand het islamitische Offerfeest vieren een belangrijke feestdag waarop wordt gevierd dat Abraham bereid was zijn zoon aan god te offeren
Luke Tress, National Geographic Your Shot
TEL AVIV, ISRAËL Drie vrouwen maken selfies terwijl ze op het strand het islamitische Offerfeest vieren, een belangrijke feestdag waarop wordt gevierd dat Abraham bereid was zijn zoon aan god te offeren.
12
BRIGHTON VERENIGD KONINKRIJKEen lid van de Brighton Swimming Club hapt naar lucht terwijl hij rondjes zwemt om de Brighton Palace Pier De in 1860 opgerichte club is een van de oudste zwemverenigingen van GrootBrittanni
Kevin Meredith, National Geographic Your Shot
BRIGHTON, VERENIGD KONINKRIJK Een lid van de Brighton Swimming Club hapt naar lucht terwijl hij rondjes zwemt om de Brighton Palace Pier. De in 1860 opgerichte club is een van de oudste zwemverenigingen van Groot-Brittannië.
Advertentie - Lees hieronder verder
13
HUNTINGTON BEACH CALIFORNIEen regenboog vormt zich boven de golven die op Huntington City Beach breken Surfers trekken massaal naar Surf City USA om er deel te nemen aan de meer dan vijftig surfwedstrijden en om de branding langs het ruim 15 kilometer lange strand af te speuren naar de perfecte golf
Hannah Overeem, National Geographic Your Shot
HUNTINGTON BEACH, CALIFORNIË Een regenboog vormt zich boven de golven die op Huntington City Beach breken. Surfers trekken massaal naar ‘Surf City, USA’ om er deel te nemen aan de meer dan vijftig surfwedstrijden en om de branding langs het ruim 15 kilometer lange strand af te speuren naar de perfecte golf.
14
GALVESTON TEXASVeelkleurige strandhuizen met uitzicht op zee staan aan het strand van Galveston
Richard Molnar, National Geographic Your Shot
GALVESTON, TEXAS Veelkleurige strandhuizen met uitzicht op zee staan aan het strand van Galveston.
15
BRETAGNE FRANKRIJKOp de Plage de la Baie des Trpasss duiken surfers bij eb op uit zee De plek staat bekend als de Baai des Doods omdat overleden druden vanuit deze baai naar hun laatste rustplaats werden gevaren het le de Sein of Feeneiland In dit gebied speelt de lokale folklore nog altijd een grote rol wat ook blijkt uit de naam van de baai die verwijst naar zeelieden die op de riffen van Raz de Sein schipbreuk leden en omkwamen
Giovanna Graf, National Geographic Your Shot
BRETAGNE, FRANKRIJK Op de Plage de la Baie des Trépassés duiken surfers bij eb op uit zee. De plek staat bekend als de Baai des Doods omdat overleden druïden vanuit deze baai naar hun laatste rustplaats werden gevaren: het Île de Sein of ‘Feeëneiland’. In dit gebied speelt de lokale folklore nog altijd een grote rol, wat ook blijkt uit de naam van de baai, die verwijst naar zeelieden die op de riffen van Raz de Sein schipbreuk leden en omkwamen.
Advertentie - Lees hieronder verder
16
BIARRITZ FRANKRIJKBiarritz werd de surfhoofdstad van Frankrijk nadat Hollywoodscenarist en verwoed surfer Peter Viertel hier in 1956 tijdens opnamen voor de film The Sun Also Rises de golven bereed
Rita Thompson, National Geographic Your Shot
BIARRITZ, FRANKRIJK Biarritz werd de surfhoofdstad van Frankrijk nadat Hollywood-scenarist en verwoed surfer Peter Viertel hier in 1956 tijdens opnamen voor de film The Sun Also Rises de golven bereed.
17
PHILLIP ISLAND AUSTRALIGelegen ten zuiden van Melbourne zie je verspreid over Phillip Island grote borden met de tekst VOGELS NIET VOEREN op de stranden staan Dit beleid wordt gehandhaafd door plaatselijke parkopzieners
Rodrigo Oliveira, National Geographic Your Shot
PHILLIP ISLAND, AUSTRALIË Gelegen ten zuiden van Melbourne, zie je verspreid over Phillip Island grote borden met de tekst ‘VOGELS NIET VOEREN’ op de stranden staan. Dit beleid wordt gehandhaafd door plaatselijke parkopzieners.
18
GLENELG AUSTRALIOp de grens van stad en zee het Glenelgstrand aan de zuidkust van Australi is een van de populairste badgelegenheden bij de stad Adelaide Na een dag van zee en zonnebaden kun je in de stad de plaatselijke keuken uitproberen
Paul-Vlad Epure, National Geographic Your Shot
GLENELG, AUSTRALIË Op de grens van stad en zee: het Glenelgstrand aan de zuidkust van Australië is een van de populairste badgelegenheden bij de stad Adelaide. Na een dag van zee en zonnebaden kun je in de stad de plaatselijke keuken uitproberen.
Advertentie - Lees hieronder verder
19
SANTA MONICA CALIFORNITerwijl op het strand van Santa Monica de avond valt waden badgasten door het koele water van de Stille Oceaan
Marco Tagliarino, National Geographic Your Shot
SANTA MONICA, CALIFORNIË Terwijl op het strand van Santa Monica de avond valt, waden badgasten door het koele water van de Stille Oceaan.
20
SANTA MONICA CALIFORNIBij de Santa Monica Pier zwiert een man op een schommel hoog de lucht in terwijl de zon achter de horizon verdwijnt De pier en het bijbehorende amusementspark  een van de herkenningstekens van Californi  bieden nog altijd vertier voor alle leeftijden en hebben de tand des tijds goed doorstaan
Chelsea Audibert, National Geographic Your Shot
SANTA MONICA, CALIFORNIË Bij de Santa Monica Pier zwiert een man op een schommel hoog de lucht in terwijl de zon achter de horizon verdwijnt. De pier en het bijbehorende amusementspark – een van de herkenningstekens van Californië – bieden nog altijd vertier voor alle leeftijden en hebben de tand des tijds goed doorstaan.

Reizen

kunstenaar vhils neemt een foto in petra, jordanië

Zo beleefde kunstenaar Vhils zijn reis naar Petra

een paar reizigers beklimmen de mount everest

Tips voor het beklimmen van Mount Everest

This is an image

Chefchaouen: de blauwe stad

vlak onder het aardoppervlak in het geothermische gebied námaskarð gaan ontzagwekkende krachten schuil
Gepresenteerd door Buro Scanbrit

Ontdek de hoogtepunten van IJsland met de auto

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder