Skip to Content

Bekijk de beste wildlife foto’s van 2019

Een zeldzaam expressieve foto van een vos die een marmot aanvalt, heeft de Chinese fotograaf Yongqing Bao de titel ‘Wildlife Photographer of the Year’ opgeleverd. Ook Nederlandse fotograaf Jasper Doest viel in de prijzen.
De Noorse fotograaf Audun Rikardson won in de categorie vogelgedrag met deze foto van een steenarend die de omgeving afspeurt De foto werd gemaakt met een cameraval en het duurde drie jaar voordat de arend gewend was geraakt aan de aanwezigheid van het apparaatpinterest icon
Audun Rikardsen, Wildlife Photographer of the Year
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Deze zeldzame opname van een Tibetaanse zandvos en een marmot op het moment van een aanval leverde de Chinese fotograaf Yongqing Bao de hoofdprijs in de competitie Wildlife Photographer of the Year op
Yongqing Bao, Wildlife Photographer of the Year
Deze zeldzame opname van een Tibetaanse zandvos en een marmot op het moment van een aanval leverde de Chinese fotograaf Yongqing Bao de hoofdprijs in de competitie ‘Wildlife Photographer of the Year’ op.
2
De 14jarige Cruz Erdmann won de hoofdprijs van de Young Wildlife Photographer of the Yearprijsvraag met een foto van een iriserende pijlinktvis die hij tijdens een nachtelijke duik maakte
Cruz Erdmann, Wildlife Photographer of the Year
De 14-jarige Cruz Erdmann won de hoofdprijs van de ‘Young Wildlife Photographer of the Year’-prijsvraag met een foto van een iriserende pijlinktvis die hij tijdens een nachtelijke duik maakte.
3
Shangzhen Fan won in de categorie dieren en hun milieu met deze luchtfoto van een kudde Tibetaanse antilopen of chiroes op een besneeuwde helling in het Kumkolbekken in het westen van China Op de dieren wordt gejaagd vanwege hun zachte waardevolle vacht
Shangzhen Fan, Wildlife Photographer of the Year
Shangzhen Fan won in de categorie ‘dieren en hun milieu’, met deze luchtfoto van een kudde Tibetaanse antilopen of chiroes op een besneeuwde helling in het Kumkol-bekken in het westen van China. Op de dieren wordt gejaagd vanwege hun zachte, waardevolle vacht.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Deze dromerige foto van migrerende kikkers in ZuidItali werd gemaakt door Manuel Plaickner en won de hoofdprijs in de categorie gedrag van amfibien en reptielen
Manuel Plaickner, Wildlife Photographer of the Year
Deze dromerige foto van migrerende kikkers in Zuid-Italië werd gemaakt door Manuel Plaickner en won de hoofdprijs in de categorie ‘gedrag van amfibieën en reptielen’.
5
De Noorse fotograaf Audun Rikardson won in de categorie vogelgedrag met deze foto van een steenarend die de omgeving afspeurt De foto werd gemaakt met een cameraval en het duurde drie jaar voordat de arend gewend was geraakt aan de aanwezigheid van het apparaat
Audun Rikardsen, Wildlife Photographer of the Year
De Noorse fotograaf Audun Rikardson won in de categorie ‘vogelgedrag’, met deze foto van een steenarend die de omgeving afspeurt. De foto werd gemaakt met een cameraval en het duurde drie jaar voordat de arend gewend was geraakt aan de aanwezigheid van het apparaat.
6
Fotograaf Daniel Kronauer volgde een kolonie trekmieren op oorlogspad door de jungle van Costa Rica waarbij hij vastlegde hoe ze jaagden en hun nederzetting bouwden De foto van de kolonie die zich in de vorm van een kroon over twee bladeren uitstrekt leverde hem de hoofdprijs in de categorie insectengedrag op
Daniel Kronauer, Wildlife Photographer of the Year
Fotograaf Daniel Kronauer volgde een kolonie trekmieren op oorlogspad door de jungle van Costa Rica, waarbij hij vastlegde hoe ze jaagden en hun nederzetting bouwden. De foto van de kolonie, die zich in de vorm van een kroon over twee bladeren uitstrekt, leverde hem de hoofdprijs in de categorie ‘insectengedrag’ op.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Voor zijn foto van een poema die in Patagoni een guanaco tegen de grond probeert te werken deelde Ingo Arndt de hoofdprijs in de categorie zoogdiergedrag met Yongqing Bao De foto werd gemaakt voor een verhaal in het vorige decembernummer van National Geographic Niemand had tot nu toe deze jacht vastgelegd zegt Arndt
Ingo Arndt, Wildlife Photographer of the Year
Voor zijn foto van een poema die in Patagonië een guanaco tegen de grond probeert te werken, deelde Ingo Arndt de hoofdprijs in de categorie ‘zoogdiergedrag’ met Yongqing Bao. De foto werd gemaakt voor een verhaal in het vorige decembernummer van National Geographic. Niemand had tot nu toe deze jacht vastgelegd, zegt Arndt.
8
Zorica Kovacevic won in de categorie planten en schimmels voor een foto die zij in het Point Lobos State Natural Reserve in Californi maakte takken van een Montereycipres die zijn bedekt met oranjekleurige algen en grijze korstmossen
Zorica Kovacevic, Wildlife Photographer of the Year
Zorica Kovacevic won in de categorie ‘planten en schimmels’, voor een foto die zij in het Point Lobos State Natural Reserve in Californië maakte: takken van een Monterey-cipres die zijn bedekt met oranjekleurige algen en grijze korstmossen.
9
National Geographicfotograaf David Doubilet won in de categorie onder water voor deze foto van een diepzeekolonie van schuwe buisalen De alen steken verticaal uit hun holletjes in de zeebodem en zijn lastig te fotograferen Doubilet plaatste zijn camera in het midden van een veld van holletjes en verschool zich daarna achter een scheepswrak Toen de alen opdoken activeerde hij zijn camera op afstand
David Doubilet, Wildlife Photographer of the Year
National Geographic-fotograaf David Doubilet won in de categorie ‘onder water’ voor deze foto van een diepzeekolonie van schuwe buisalen. De alen steken verticaal uit hun holletjes in de zeebodem en zijn lastig te fotograferen. Doubilet plaatste zijn camera in het midden van een veld van holletjes en verschool zich daarna achter een scheepswrak. Toen de alen opdoken, activeerde hij zijn camera op afstand.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Charlie Hamilton James won in de categorie stedelijk wild met zijn intieme fotos van ratten in de straten van New York Bij deze foto die hij maakte voor een verhaal over de taaie knaagdieren in de National Geographic van april 2019 gebruikte Hamilton James een belichting die samenviel met het schijnsel van de straatlantaarns en activeerde zijn camera op afstand
Charlie Hamilton James, Wildlife Photographer of the Year
Charlie Hamilton James won in de categorie ‘stedelijk wild’, met zijn intieme foto’s van ratten in de straten van New York. Bij deze foto, die hij maakte voor een verhaal over de taaie knaagdieren in de National Geographic van april 2019, gebruikte Hamilton James een belichting die samenviel met het schijnsel van de straatlantaarns en activeerde zijn camera op afstand.
11
Deze foto van een eenzame bizon tijdens een sneeuwstorm in het Yellowstone National Park leverde Max Waugh de hoofdprijs op in de categorie zwartwit Hij verlengde zijn sluitertijd voor een vervagend effect van de sneeuwvlokken en gebruikte zwartwitfotografie om de grimmige eenvoud van het tafereel te benadrukken
Max Waugh, Wildlife Photographer of the Year
Deze foto van een eenzame bizon tijdens een sneeuwstorm in het Yellowstone National Park leverde Max Waugh de hoofdprijs op in de categorie ‘zwart-wit’. Hij verlengde zijn sluitertijd voor een vervagend effect van de sneeuwvlokken en gebruikte zwart-witfotografie om de grimmige eenvoud van het tafereel te benadrukken.
12
De Mexicaanse fotojournalist Alejandro Prieto won de hoofdprijs in de categorie fotojournalistiek voor de beste losstaande foto Hij volgde deze Mexicaanse jaguar twee jaar lang aan beide zijden van de AmerikaansMexicaanse grens Daarna projecteerde hij een foto van het dier op een afbeelding van de grensmuur om te laten zien hoe de beoogde uitbreiding van de muur bewegingsruimte van wilde dieren in deze belangrijke habitat zou benvloeden
Alejandro Prieto, Wildlife Photographer of the Year
De Mexicaanse fotojournalist Alejandro Prieto won de hoofdprijs in de categorie ‘fotojournalistiek’ voor de beste losstaande foto. Hij volgde deze Mexicaanse jaguar twee jaar lang aan beide zijden van de Amerikaans-Mexicaanse grens. Daarna projecteerde hij een foto van het dier op een afbeelding van de grensmuur, om te laten zien hoe de beoogde uitbreiding van de muur bewegingsruimte van wilde dieren in deze belangrijke habitat zou beïnvloeden.
Advertentie - Lees hieronder verder
13
Jasper Doest won de hoofdprijs in de categorie fotojournalistiek voor zijn reportageserie over de ooit aanbeden Japanse makaken ten behoeve van een verhaal in National Geographic Deze makaak Riku genaamd in een theater in Tokio voerde in de afgelopen zeventien jaar driemaal per dag een komisch bedoeld nummer op voor plaatselijke inwoners en toeristen
Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Jasper Doest won de hoofdprijs in de categorie ‘fotojournalistiek’ voor zijn reportageserie over de ooit aanbeden Japanse makaken, ten behoeve van een verhaal in National Geographic. Deze makaak (Riku genaamd) in een theater in Tokio voerde in de afgelopen zeventien jaar driemaal per dag een komisch bedoeld nummer op voor plaatselijke inwoners en toeristen.
14
Met deze foto van een krabspin die zich voordoet als mier won de Indiase fotograaf Ripan Biswas de hoofdprijs in de categorie dierportretten Het piepkleine insect verraste Biswas want hij was bezig een mierenkolonie vast te leggen toen hij de indringer opmerkte Het spinnetje is vermomd als mier om de kolonie ongemerkt binnen te kunnen sluipen
Ripan Biswas, Wildlife Photographer of the Year
Met deze foto van een krabspin die zich voordoet als mier, won de Indiase fotograaf Ripan Biswas de hoofdprijs in de categorie ‘dierportretten’. Het piepkleine insect verraste Biswas, want hij was bezig een mierenkolonie vast te leggen toen hij de indringer opmerkte. Het spinnetje is vermomd als mier om de kolonie ongemerkt binnen te kunnen sluipen.
15
Stefan Christmann won de hoogste onderscheiding in de categorie portfolio voor zijn werk op het ijsplateau Ekstrm in Antarctica Deze opname van ruim vijfduizend keizerpinguns maakte hij op een ijskoude dag tijdens een kort moment van schemering
Stefan Christmann, Wildlife Photographer of the Year
Stefan Christmann won de hoogste onderscheiding in de categorie ‘portfolio’, voor zijn werk op het ijsplateau Ekström in Antarctica. Deze opname van ruim vijfduizend keizerpinguïns maakte hij op een ijskoude dag tijdens een kort moment van schemering.

Fotografie

Verveling is normaal in de tunnels aangezien er weinig te doen is naast het gebruiken van drugs Maar Catalina schreef ook graag

Catalina leefde in de tunnels onder Boekarest

This is an image

Zo zwaar is de Yukon Quest sledehondenrace

Verloren  Lost

Winnaars National Geographic Fotowedstrijd 2022

Gedeelde nummer 1 in de categorie dier CIRCLE OF LIFEBeschrijving door de fotograaf De reden waarom ik voor deze foto kies Het is een vloeiend geheel door de weerspiegeling de eekhoorn zijn houding lijkt door de reflectie in een cirkelvorm te zijn waardoor je een uniek beeld krijgt De kleuren en compositie zitten heel goed en de foto straalt enorm veel kracht en dynamiek uit

Winnaars National Geographic Fotowedstrijd 2022: publieksprijs

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder