Skip to Content

Bekijk de beste reisfoto’s van 2019

Verken de wereld in deze 35 adembenemende foto’s en reis met ons mee tijdens Travel Month. Natgeo.nl/travelmonth
SARDINI ITALI De Rocce Rosse de beroemde rotsen van rode porfier aan de Ogliastrakust van Sardini vormen een onweerstaanbare springplank voor ervaren rotsduikers Fotograaf Andrea Frazzetta beschrijft de rotsen als vurige architectonische details die door de tijd zijn ontworpenpinterest icon
Andrea Frazzetta, National Geographic
Advertentie - Lees hieronder verder
1
TITICACAMEER PERU De leden van het Urovolk die aan de oevers van het Titicacameer in Peru leven hebben hun dorpen in de loop van tijd op vaste grond gevestigd door hun boothuizen van riet met elkaar te verbinden en aarde van het vasteland te gebruiken om ketens van eilandjes met akkerland te creren
George Steinmetz
TITICACAMEER, PERU | De leden van het Uro-volk, die aan de oevers van het Titicacameer in Peru leven, hebben hun dorpen in de loop van tijd op vaste grond gevestigd door hun boothuizen van riet met elkaar te verbinden en aarde van het vasteland te gebruiken om ketens van eilandjes met akkerland te creëren.
2
NANYUKI KENIA Zacharia Mutai hoofdopziener van de Ol Pejeta Conservancy in Kenia begroet Najin een van de twee nog levende noordelijke witte neushoorns op aarde Embryos van Najin en Fatu die grazend op de achtergrond is te zien werden eerder bevrucht door mannetjes die zijn gestorven en zullen binnenkort door een draagmoeder tot ontwikkeling worden gebracht
Ami Vitale
NANYUKI, KENIA | Zacharia Mutai, hoofdopziener van de Ol Pejeta Conservancy in Kenia, begroet Najin, een van de twee nog levende noordelijke witte neushoorns op aarde. Embryo’s van Najin en Fatu (die grazend op de achtergrond is te zien) werden eerder bevrucht door mannetjes die zijn gestorven en zullen binnenkort door een draagmoeder tot ontwikkeling worden gebracht.
3
SARDINI ITALI De Rocce Rosse de beroemde rotsen van rode porfier aan de Ogliastrakust van Sardini vormen een onweerstaanbare springplank voor ervaren rotsduikers Fotograaf Andrea Frazzetta beschrijft de rotsen als vurige architectonische details die door de tijd zijn ontworpen
Andrea Frazzetta, National Geographic
SARDINIË, ITALIË | De Rocce Rosse, de beroemde rotsen van rode porfier aan de Ogliastra-kust van Sardinië, vormen een onweerstaanbare springplank voor ervaren rotsduikers. Fotograaf Andrea Frazzetta beschrijft de rotsen als “vurige architectonische details die door de tijd zijn ontworpen.”
Advertentie - Lees hieronder verder
4
ISTANBOEL TURKIJE Een stroom van bezoekers zet zichzelf op de foto in de zeventiendeeeuwse Blauwe Moskee van Istanboel Het weelderig gedecoreerde interieur van het gebouw staat bekend om zijn ruim 20000 glanzend blauwe tegels gebrandschilderde ramen enorme koepels en inlegwerk van parelmoer De moskee werd ontworpen door de architect en dichter Sedefkr Mehmed Aa wiens titel Sedefkr bewerker van parelmoer betekent
Dina Litovsky
ISTANBOEL, TURKIJE | Een stroom van bezoekers zet zichzelf op de foto in de zeventiende-eeuwse Blauwe Moskee van Istanboel. Het weelderig gedecoreerde interieur van het gebouw staat bekend om zijn ruim 20.000 glanzend blauwe tegels, gebrandschilderde ramen, enorme koepels en inlegwerk van parelmoer. De moskee werd ontworpen door de architect en dichter Sedefkâr Mehmed Ağa, wiens titel (Sedefkâr) ‘bewerker van parelmoer’ betekent.
5
NACHI JAPAN De Kumano Nachi Taisha een drie etages tellende pagode vormt het eindpunt van Japans beroemde Kumano Kodo een van slechts twee oude pelgrimsroutes die door de UNESCO zijn erkend De pagode staat te midden van oeroude bergbossen en naast de hoogste enkelvoudige waterval van Japan
Michael Clark
NACHI, JAPAN | De Kumano Nachi Taisha, een drie etages tellende pagode, vormt het eindpunt van Japans beroemde Kumano Kodo, een van slechts twee oude pelgrimsroutes die door de UNESCO zijn erkend. De pagode staat te midden van oeroude bergbossen en naast de hoogste enkelvoudige waterval van Japan.
6
RUTH GLACIER ALASKA Twee met touwen gezekerde skirs pauzeren op een gletsjer in het Ruth Amphitheater in het Denali National Park Het was volledig maar dan ook volledig stil schrijft fotografe Acacia Johnson
Acacia Johnson
RUTH GLACIER, ALASKA | Twee met touwen gezekerde skiërs pauzeren op een gletsjer in het Ruth Amphitheater, in het Denali National Park. “Het was volledig maar dan ook volledig stil,” schrijft fotografe Acacia Johnson.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
AGRA INDIA Rond vijf uur s ochtends zijn er slechts enkele rustige bezoekers afgekomen op de omheining van de Taj Mahal Indias beroemde zeventiendeeeuwse mausoleum van marmer dat grootmogol Shah Jahan liet bouwen als graftombe voor hem en zijn gemalin Mumtaz
Ed Kashi, Vii
AGRA, INDIA | Rond vijf uur ’s ochtends zijn er slechts enkele rustige bezoekers afgekomen op de omheining van de Taj Mahal, India’s beroemde zeventiende-eeuwse mausoleum van marmer dat grootmogol Shah Jahan liet bouwen als graftombe voor hem en zijn gemalin, Mumtaz.
8
MOAB UTAH VS Torens van zandsteen gloeien in de ondergaande zon in de woestijn rond Moab Utah even ten zuiden van de rivier de Colorado Het dorpje Moab een populaire uitvalsbasis voor klimmers en trekkers op weg naar de nationale parken van de Arches en Canyonlands ligt verborgen in de donkerste schaduwen van deze foto
Krystle Wright
MOAB, UTAH, VS | Torens van zandsteen gloeien in de ondergaande zon in de woestijn rond Moab, Utah, even ten zuiden van de rivier de Colorado. Het dorpje Moab, een populaire uitvalsbasis voor klimmers en trekkers op weg naar de nationale parken van de Arches en Canyonlands, ligt verborgen in de donkerste schaduwen van deze foto.
9
TEL AVIV ISRAL Badgasten spoelen zich af onder een trekdouche op het strand van Tel Aviv Isral Populaire strandactiviteiten in Isral zijn windsurfen volleybal surfen zeilen en paddleboarding
David Guttenfelder, National Geographic
TEL AVIV, ISRAËL | Badgasten spoelen zich af onder een trekdouche op het strand van Tel Aviv, Israël. Populaire strandactiviteiten in Israël zijn windsurfen, volleybal, surfen, zeilen en paddleboarding.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
OAHU HAWA Fotograaf Max Lowe beschrijft deze foto als eenvoudig in compositie maar complex in perspectief Het mistige tafereel werd in n opname vastgelegd vanuit de geopende deur van een helikopter die boven Oahus Sacred Falls hing
Max Lowe
OAHU, HAWAÏ | Fotograaf Max Lowe beschrijft deze foto als “eenvoudig in compositie, maar complex in perspectief.” Het mistige tafereel werd in één opname vastgelegd vanuit de geopende deur van een helikopter die boven Oahu’s Sacred Falls hing.
11
YELLOWSTONE NATIONAL PARK WYOMING VS Fotograaf Michael Clark en een vriend moesten een zware sneeuwstorm bevroren neusharen en de dreiging van wolven trotseren terwijl ze al langlaufend langs kuddes wilde bizons naar de warmwaterpoelen van Biscuit Basin trokken in het Yellowstone National Park
Michael Clark
YELLOWSTONE NATIONAL PARK, WYOMING, VS | Fotograaf Michael Clark en een vriend moesten een zware sneeuwstorm, bevroren neusharen en de dreiging van wolven trotseren terwijl ze al langlaufend langs kuddes wilde bizons naar de warmwaterpoelen van Biscuit Basin trokken, in het Yellowstone National Park.
12
HONOLULU HAWA In een zwembad aan zee bij Honolulu trotseren drie vrouwen de branding Oahu is het op twee na grootste en meest bezochte eiland van de Hawaarchipel De temperatuur van het zeewater schommelt hier het hele jaar door rond de 255 graden
Max Lowe
HONOLULU, HAWAÏ | In een zwembad aan zee bij Honolulu trotseren drie vrouwen de branding. Oahu is het op twee na grootste – en meest bezochte – eiland van de Hawaï-archipel. De temperatuur van het zeewater schommelt hier het hele jaar door rond de 25,5 graden.
Advertentie - Lees hieronder verder
13
SARDINI ITALI Het strand van de Cala Sinzias aan de zuidoostkust van Sardini is bezaaid met kleurrijke parasols Fotograaf Matthew Borowick die er familieleden bezocht vertelt dat de Middellandse Zee er z helder was dat je niet kon zeggen hoe diep het was
Matthew Borowick
SARDINIË, ITALIË | Het strand van de Cala Sinzias aan de zuidoostkust van Sardinië is bezaaid met kleurrijke parasols. Fotograaf Matthew Borowick, die er familieleden bezocht, vertelt dat de Middellandse Zee er “zó helder was dat je niet kon zeggen hoe diep het was.”
14
KAAPSTAD ZUIDAFRIKA In de wijk BoKaap in Kaapstad vormen scherpe schaduwen en een jadekleurige muur een fraaie achtergrond voor trombone en trompetspelers Rudi Jacobs en Abdul Baasit leden van de plaatselijke brassband The Street Kings
Ami Vitale
KAAPSTAD, ZUID-AFRIKA | In de wijk Bo-Kaap in Kaapstad vormen scherpe schaduwen en een jadekleurige muur een fraaie achtergrond voor trombone- en trompetspelers Rudi Jacobs en Abdul Baasit, leden van de plaatselijke brassband The Street Kings.
15
KATES COVE CAVE GROENLAND Glinsterende stalagmieten en rijmkristallen worden beschenen door het licht van helmlampen van amateurspeleologen die doordringen in de Kates Cove Cave een grot van 104 meter lengte die onlangs door het Greenland Caves Project werd gedentificeerd als de langste onderzochte grot van Groenland
Robbie Shone
‘KATE’S COVE CAVE’, GROENLAND | Glinsterende stalagmieten en rijmkristallen worden beschenen door het licht van helmlampen van amateur-speleologen die doordringen in de ‘Kate’s Cove Cave’, een grot van 104 meter lengte die onlangs door het Greenland Caves Project werd geïdentificeerd als de langste onderzochte grot van Groenland.
Advertentie - Lees hieronder verder
16
WATERVALLEN VAN IGUAZ BRAZILI Een zwarte gier zweeft boven de watervallen van Iguaz op de grens tussen Brazili en Argentini De majestueuze watervallen zijn driemaal zo breed als die van Niagara en in het regenseizoen in de winter stort hier ruim 127 miljoen liter water per seconde over de rotsen naar beneden
Michael Melford
WATERVALLEN VAN IGUAZÚ, BRAZILIË | Een zwarte gier zweeft boven de watervallen van Iguazú op de grens tussen Brazilië en Argentinië. De majestueuze watervallen zijn driemaal zo breed als die van Niagara, en in het regenseizoen (in de winter) stort hier ruim 12,7 miljoen liter water per seconde over de rotsen naar beneden.
17
INNSBRUCK OOSTENRIJK Na een week van ononderbroken sneeuwval wachtte fotograaf Robbie Shone totdat de wolken rond de tandradbaan bij zijn huis in de bergen van de Inntalkette in Tirol waren opgetrokken Shone was verbluft door de helderheid van de foto die hij met zijn smartphone maakte Hij herinnert zich dat het tafereel nog kouder aanvoelde dan het feitelijk was
Robbie Shone
INNSBRUCK, OOSTENRIJK | Na een week van ononderbroken sneeuwval wachtte fotograaf Robbie Shone totdat de wolken rond de tandradbaan bij zijn huis in de bergen van de Inntalkette in Tirol waren opgetrokken. Shone was verbluft door de helderheid van de foto, die hij met zijn smartphone maakte. Hij herinnert zich dat het tafereel nog kouder aanvoelde dan het feitelijk was.
18
ELK MOUNTAINS COLORADO VS Met behulp van lange sluitertijden hoofdlampen een extreem hoge lichtgevoeligheid en drie vier verschillende frames kon fotograaf Pete McBride in de hoogzomer deze compositie van de Melkweg maken Ik wilde de magie van het fotograferen van de nachthemel in de vrije natuur uitleggen aan mijn nichtjes aan de volgende generatie legt hij uit Het is verbazingwekkend wat je in je achtertuin kunt zien als je de tijd neemt om naar boven te kijken
Pete McBride
ELK MOUNTAINS, COLORADO, VS | Met behulp van lange sluitertijden, hoofdlampen, een extreem hoge lichtgevoeligheid en drie à vier verschillende frames kon fotograaf Pete McBride in de hoogzomer deze compositie van de Melkweg maken. “Ik wilde de magie van het fotograferen van de nachthemel in de vrije natuur uitleggen aan mijn nichtjes, aan de volgende generatie,” legt hij uit. “Het is verbazingwekkend wat je in je achtertuin kunt zien als je de tijd neemt om naar boven te kijken.”
Advertentie - Lees hieronder verder
19
QUEBEC CANADA Deze zadelrobwelp die bekendstaan om hun sneeuwwitte vacht werd geboren op het drijfijs bij de Magdalenaeilanden in de Saint Lawrencebaai
Jennifer Hayes
QUEBEC, CANADA | Deze zadelrobwelp, die bekendstaan om hun sneeuwwitte vacht, werd geboren op het drijfijs bij de Magdalena-eilanden in de Saint Lawrence-baai.
20
GRAND TETON NATIONAL PARK WYOMING VS Twee ruiters pauzeren bovenop een heuvelkam aan de westrand van het Grand Teton National Park De scherpe door breuklijnen en gletsjers gebeeldhouwde pieken van de Tetons die veelal tot boven de 3600 meter verrijzen vormen een adembenemend onderdeel van de Centrale Rocky Mountains
Taylor Glenn
GRAND TETON NATIONAL PARK, WYOMING, VS | Twee ruiters pauzeren bovenop een heuvelkam aan de westrand van het Grand Teton National Park. De scherpe, door breuklijnen en gletsjers gebeeldhouwde pieken van de Tetons, die veelal tot boven de 3600 meter verrijzen, vormen een adembenemend onderdeel van de Centrale Rocky Mountains.

Reizen

voidokilia beach in griekenland

Wat zijn de mooiste stranden van Griekenland?

kunstenaar vhils neemt een foto in petra, jordanië

Zo beleefde kunstenaar Vhils zijn reis naar Petra

een paar reizigers beklimmen de mount everest

Tips voor het beklimmen van Mount Everest

This is an image

Chefchaouen: de blauwe stad

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder