Skip to Content

13x de beste nieuwe groene hotels ter wereld

Van het planten van bomen tot ‘upcycling’, de aandacht voor duurzaamheid maakt een verblijf in deze eco-vriendelijke accommodaties over de hele wereld nog aangenamer.
SHINTA MANI WILD CAMBODJA Ontwerper Bill Bensley bouwde Shinta Mani Wild aan de rand van het Southern Cardamom National Park in het westen van Cambodja om zo bij te dragen aan de bescherming van de omringende 344 hectare oerwoud Het complex een National Geographic Unique Lodge of the World bestaat uit vijftien luxe tenten elk met een eigen themawaaronder National Geographicen een hottub Gasten kunnen via een tokkelbaan naar het resort komen en tijdens hun verblijf picknicken wandelen en bewakers helpen bij het controleren van wildcameras die stroperij moeten tegengaan Sommige van de 120 medewerkers waren in het verleden stroper of houthakkerpinterest icon
Bensley Collection, Shinta Mani Wild
1
SHINTA MANI WILD CAMBODJA Ontwerper Bill Bensley bouwde Shinta Mani Wild aan de rand van het Southern Cardamom National Park in het westen van Cambodja om zo bij te dragen aan de bescherming van de omringende 344 hectare oerwoud Het complex een National Geographic Unique Lodge of the World bestaat uit vijftien luxe tenten elk met een eigen themawaaronder National Geographicen een hottub Gasten kunnen via een tokkelbaan naar het resort komen en tijdens hun verblijf picknicken wandelen en bewakers helpen bij het controleren van wildcameras die stroperij moeten tegengaan Sommige van de 120 medewerkers waren in het verleden stroper of houthakker
Bensley Collection, Shinta Mani Wild
SHINTA MANI WILD, CAMBODJA | Ontwerper Bill Bensley bouwde Shinta Mani Wild aan de rand van het Southern Cardamom National Park in het westen van Cambodja om zo bij te dragen aan de bescherming van de omringende 344 hectare oerwoud. Het complex, een National Geographic Unique Lodge of the World, bestaat uit vijftien luxe tenten, elk met een eigen thema—waaronder National Geographic—en een hottub. Gasten kunnen via een tokkelbaan naar het resort komen en tijdens hun verblijf picknicken, wandelen en bewakers helpen bij het controleren van wildcamera's die stroperij moeten tegengaan. Sommige van de 120 medewerkers waren in het verleden stroper of houthakker.
2
MAGASHI CAMP RWANDA Samen met partners African Parks en de Development Board van Rwanda wil Magashi Camp van Wilderness Safaris ervoor zorgen dat het honderdduizend hectare grote Akagera National Park zichzelf economisch kan bedruipen Vanuit de zes tenten die gebruikmaken van zonneenergie hebben gasten uitzicht op het meer de savanne en wilde dieren
Wilderness Safaris
MAGASHI CAMP, RWANDA | Samen met partners African Parks en de Development Board van Rwanda wil Magashi Camp van Wilderness Safaris ervoor zorgen dat het honderdduizend hectare grote Akagera National Park zichzelf economisch kan bedruipen. Vanuit de zes tenten, die gebruikmaken van zonne-energie, hebben gasten uitzicht op het meer, de savanne en wilde dieren.
3
BAWAH RESERVE INDONESI In het Bawah Reserve gelegen tussen zes van de Anambaseilanden in Indonesi staan 35 waterbungalows en bamboesuites waar gasten kunnen verblijven Er zijn een tiental stranden te ontdekken en er zijn duikmogelijkheden naar de riffen in het omringende zeereservaat Een ambitieus permacultuurproject voor landbouw en landschap is een van de maatregelen die moet bijdragen aan de zelfvoorzienendheid
Bawah Reserve
BAWAH RESERVE, INDONESIË | In het Bawah Reserve, gelegen tussen zes van de Anambaseilanden in Indonesië, staan 35 waterbungalows en bamboesuites waar gasten kunnen verblijven. Er zijn een tiental stranden te ontdekken en er zijn duikmogelijkheden naar de riffen in het omringende zeereservaat. Een ambitieus permacultuur-project voor landbouw en landschap is een van de maatregelen die moet bijdragen aan de zelfvoorzienendheid.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
VALSANA HOTEL APPARTEMENTS ZWITSERLAND Wat is het verwarmingssysteem van Valsana Hotel Appartements in het Zwitserse bergdorp Arosa Een ijsbatterij waarin aardwarmte wordt opgeslagen Vanuit het deels met gerecyclede materialen gebouwde hotel kun je eropuit om te skin te wandelen of te zwemmen in het meer
Tschuggen Hotel Group
VALSANA HOTEL & APPARTEMENTS, ZWITSERLAND | Wat is het verwarmingssysteem van Valsana Hotel & Appartements in het Zwitserse bergdorp Arosa? Een ‘ijsbatterij’ waarin aardwarmte wordt opgeslagen. Vanuit het deels met gerecyclede materialen gebouwde hotel kun je eropuit om te skiën, te wandelen of te zwemmen in het meer.
5
1 HOTEL BROOKLYN BRIDGE NEW YORK Vanuit het 1 Hotel Brooklyn Bridge in New York kijk je naar Manhattan vanaf de voet van de beroemde brug waarnaar het hotel is vernoemd In het ontwerp van het hotel is er ruimte voor de natuur met een groene muur in de hal en mosplanten in de kamers Achter de schermen werkt een efficint temperatuurregelsysteem en wordt regenwater opgevangen
1 Hotel Brooklyn Bridge
1 HOTEL BROOKLYN BRIDGE, NEW YORK | Vanuit het 1 Hotel Brooklyn Bridge in New York kijk je naar Manhattan vanaf de voet van de beroemde brug waarnaar het hotel is vernoemd. In het ontwerp van het hotel is er ruimte voor de natuur, met een groene muur in de hal en mosplanten in de kamers. Achter de schermen werkt een efficiënt temperatuurregelsysteem en wordt regenwater opgevangen.
6
ISLA PALENQUE PANAMA Op het Panamese Isla Palenque een 160 hectare groot priveilandresort in de Golfo de Chiriqu in de Grote Oceaan staan slechts acht strandhuizen en n villa Elke gast van dit duurzaam gebouwde National Geographic Unique Lodge of the World waar lokale bewoners werken wordt uitgenodigd om een boom te planten
National Geographic Unique Lodges of the World
ISLA PALENQUE, PANAMA | Op het Panamese Isla Palenque, een 160 hectare groot privé-eilandresort in de Golfo de Chiriquí in de Grote Oceaan, staan slechts acht strandhuizen en één villa. Elke gast van dit duurzaam gebouwde National Geographic Unique Lodge of the World, waar lokale bewoners werken, wordt uitgenodigd om een boom te planten.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
CANNA COLOMBIA Canna is opgetrokken van bamboe en lokaal geproduceerde aardewerken blokken en in de keuken wordt gewerkt met producten uit de biologische tuinen Het resort met zijn achttien kamers beschikt over een terrein van ruim tien hectare waarvan bijna negen beschermd woud is in Antioquia in Colombia een gebied met een grote biodiversiteit Breng een bezoek aan koffieplantages wandel over oude paden en spot wilde papegaaien
Cannúa
CANNÚA, COLOMBIA | Cannúa is opgetrokken van bamboe en lokaal geproduceerde aardewerken blokken en in de keuken wordt gewerkt met producten uit de biologische tuinen. Het resort met zijn achttien kamers beschikt over een terrein van ruim tien hectare (waarvan bijna negen beschermd woud is) in Antioquia in Colombia, een gebied met een grote biodiversiteit. Breng een bezoek aan koffieplantages, wandel over oude paden en spot wilde papegaaien.
8
OCEAN HOUSE CANADA In het Ocean House op het ongerepte eiland Haida Gwaii dat bij de Canadese provincie British Columbia hoort kunnen gasten genieten van de natuur en van de cultuur van het inheemse Haidavolk tevens de eigenaren van het huis Tijdens de pakketreizen van enkele nachten gaan ook vaak kunstenaars mee en kun je verder uitstapjes maken naar traditionele dorpen en op kajakexcursie
Ocean House
OCEAN HOUSE, CANADA | In het Ocean House op het ongerepte eiland Haida Gwaii, dat bij de Canadese provincie British Columbia hoort, kunnen gasten genieten van de natuur en van de cultuur van het inheemse Haida-volk, tevens de eigenaren van het huis. Tijdens de pakketreizen van enkele nachten gaan ook vaak kunstenaars mee, en kun je verder uitstapjes maken naar traditionele dorpen en op kajakexcursie.
9
HOTEL CERRO CALIFORNI Hotel Cerro in San Luis Obispo in de Amerikaanse staat Californi mikt op een LEED Silvercertificering In het hotel wordt geen wegwerpplastic gebruikt en zijn hervulbare waterflesjes en vulstations beschikbaar Gasten mogen zelf plukken uit de Edible Gardens eetbare tuinen van het hotel waar de biologische groenten voor Brasserie SLO worden geteeldp
Brad Daane
HOTEL CERRO, CALIFORNIË | Hotel Cerro in San Luis Obispo in de Amerikaanse staat Californië mikt op een LEED Silver-certificering. In het hotel wordt geen wegwerpplastic gebruikt en zijn hervulbare waterflesjes en vulstations beschikbaar. Gasten mogen zelf plukken uit de Edible Gardens (eetbare tuinen) van het hotel, waar de biologische groenten voor Brasserie SLO worden geteeld.p>
Advertentie - Lees hieronder verder
10
BABAI RIVER CAMP NEPAL Het Babai River Camp wordt op aanvraag opgebouwd Daardoor ontstaat een overnachtingsmogelijkheid in het Bardia National Park in Nepal waar nijlpaarden olifanten en de bedreigde Bengaalse tijger 56 bij de laatste telling leven Gasten kunnen helpen om waterfilters te leveren aan lokale bewoners die het park beschermen
Babai River Camp
BABAI RIVER CAMP, NEPAL | Het Babai River Camp wordt op aanvraag opgebouwd. Daardoor ontstaat een overnachtingsmogelijkheid in het Bardia National Park in Nepal, waar nijlpaarden, olifanten en de bedreigde Bengaalse tijger (56 bij de laatste telling) leven. Gasten kunnen helpen om waterfilters te leveren aan lokale bewoners die het park beschermen.
11
SUNDY PRAIA SAO TOM EN PRINCIPE De 15 tentvillas van Sundy Praia liggen op het eiland Principe een UNESCO biosfeergebied Ontdek regenwouden en riffen vanuit deze National Geographic Unique Lodge of the World waar gasten glas kunnen recyclen door er sieraden van te maken en tochten kunnen maken in pirogues de traditionele kanos van de plaatselijke bevolking
Géraldine Bruneel
SUNDY PRAIA, SAO TOMÉ EN PRINCIPE | De 15 tentvilla's van Sundy Praia liggen op het eiland Principe, een UNESCO biosfeergebied. Ontdek regenwouden en riffen vanuit deze National Geographic Unique Lodge of the World waar gasten glas kunnen recyclen door er sieraden van te maken en tochten kunnen maken in pirogues, de traditionele kano's van de plaatselijke bevolking.
12
INHABIT ENGELAND Zes herenhuizen in de wijk Paddington in Londen zijn omgebouwd tot het 89 kamers tellende Inhabit Tegen een achtergrond van Scandinavisch minimalisme geniet je hier van de wellnessmogelijkheden denk aan spinnen en meditatie veganistische gerechten en het speciaal door een sociale onderneming gemaakte meubilair
Inhabit Hotels
INHABIT, ENGELAND | Zes herenhuizen in de wijk Paddington in Londen zijn omgebouwd tot het 89 kamers tellende Inhabit. Tegen een achtergrond van Scandinavisch minimalisme geniet je hier van de wellness-mogelijkheden (denk aan spinnen en meditatie), veganistische gerechten en het speciaal door een sociale onderneming gemaakte meubilair.
Advertentie - Lees hieronder verder
13
DISCOVERY ROTTNEST ISLAND AUSTRALIA Duikers en surfers komen af op de 63 stranden en de riffen voor de kust van het autovrije Australische Rottnesteiland Het Discovery Rottnest Island resort heeft hier 83 ecotenten die met elkaar verbonden zijn via loopplanken om erosie tegen te gaan en de inheemse quokka een wallaby ter grootte van een kat te beschermen
Greg Snell Photography
DISCOVERY ROTTNEST ISLAND, AUSTRALIA | Duikers en surfers komen af op de 63 stranden en de riffen voor de kust van het autovrije, Australische Rottnesteiland. Het Discovery Rottnest Island resort heeft hier 83 ‘eco-tenten’ die met elkaar verbonden zijn via loopplanken om erosie tegen te gaan en de inheemse quokka, een wallaby ter grootte van een kat, te beschermen.

Reizen

een vrouw staat voor de piramide van kukulcán in chichén itzá

Tips voor een bezoek aan Chichén Itzá in Mexico

de trein van kandy naar ella in sri lanka slingert door weelderig groene jungles

Eerste klas: 9 x de mooiste treinreizen ter wereld

voidokilia beach in griekenland

Wat zijn de mooiste stranden van Griekenland?

kunstenaar vhils neemt een foto in petra, jordanië

Zo beleefde kunstenaar Vhils zijn reis naar Petra

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder