Skip to Content

Werelderfgoed: 6x de Victoriawatervallen

Over de volle breedte van de rivier de Zambezi – ruim 1,7 kilometer – stortten de Victoriawatervallen zich over de rand van een klip in de diepte. Hun plaatselijke naam, Mosi-oa-Toenja, kan worden vertaald als ‘de rook die dondert’.
DUIVELSBAD  Hoewel het lijkt alsof deze toeristen hun leven wagen op de rand van de Victoriawatervallen is het zwemmen in de Duivelspoel minder gevaarlijk dan het lijkt met dank aan een natuurlijke opstaande richel die net onder het wateroppervlak loopt De poel is alleen vanaf de Zambiaanse kant van het plateau en in het droge seizoen toegankelijk van augustus tot januaripinterest icon
Michael R Baynes, Getty Images
1
DUIVELSBAD  Hoewel het lijkt alsof deze toeristen hun leven wagen op de rand van de Victoriawatervallen is het zwemmen in de Duivelspoel minder gevaarlijk dan het lijkt met dank aan een natuurlijke opstaande richel die net onder het wateroppervlak loopt De poel is alleen vanaf de Zambiaanse kant van het plateau en in het droge seizoen toegankelijk van augustus tot januari
Michael R Baynes, Getty Images
DUIVELSBAD | Hoewel het lijkt alsof deze toeristen hun leven wagen op de rand van de Victoriawatervallen, is het zwemmen in de ‘Duivelspoel’ minder gevaarlijk dan het lijkt, met dank aan een natuurlijke opstaande richel die net onder het wateroppervlak loopt. De poel is alleen vanaf de Zambiaanse kant van het plateau en in het droge seizoen toegankelijk, van augustus tot januari.
2
UITZICHT VAN ENGELEN  Landschappen z lieflijk dat zij door engelen in vogelvlucht moeten zijn aanschouwd mijmerde de Schotse ontdekkingsreiziger David Livingstone toen hij in 1855 als eerste westerling een blik op het natuurwonder wierp Hij vernoemde ze naar zijn koningin en in de buurt kijkt Livingstones standbeeld aan Zambiaanse zijde uit over de Victoriawatervallen
Joson, Getty Images
‘UITZICHT VAN ENGELEN’ | “Landschappen zó lieflijk dat zij door engelen in vogelvlucht moeten zijn aanschouwd,” mijmerde de Schotse ontdekkingsreiziger David Livingstone toen hij in 1855 als eerste westerling een blik op het natuurwonder wierp. Hij vernoemde ze naar zijn koningin, en in de buurt kijkt Livingstone’s standbeeld aan Zambiaanse zijde uit over de Victoriawatervallen.
3
DE ROOK DIE DONDERT  Over de volle breedte van de rivier de Zambezi  ruim 17 kilometer  stortten de Victoriawatervallen zich over de rand van een klip in de diepte Hun plaatselijke naam MosioaToenja kan worden vertaald als de rook die dondert een verwijzing naar de nevel van waterdruppeltjes die door het natuurgeweld opstijgt en van vijftien kilometer ver zichtbaar is
Dietmar Temps, Cologne, Getty Images
‘DE ROOK DIE DONDERT’ | Over de volle breedte van de rivier de Zambezi – ruim 1,7 kilometer – stortten de Victoriawatervallen zich over de rand van een klip in de diepte. Hun plaatselijke naam, Mosi-oa-Toenja, kan worden vertaald als ‘de rook die dondert’, een verwijzing naar de nevel van waterdruppeltjes die door het natuurgeweld opstijgt en van vijftien kilometer ver zichtbaar is.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
RIVIERVLOTTEN  Hoe lager het waterpeil van de Zambezi des te spannender een tocht op een vlot over de kolkende cataracten van de rivier Nu het waterpeil van augustus tot december steeds lager komt te staan en het water daardoor dichter boven de stenige rivierbedding stroomt ontstaan er bruisende stroomversnellingen
Kumar Sriskandan, Alamy Stock Photo
RIVIERVLOTTEN | Hoe lager het waterpeil van de Zambezi, des te spannender een tocht op een vlot over de kolkende cataracten van de rivier. Nu het waterpeil van augustus tot december steeds lager komt te staan en het water daardoor dichter boven de stenige rivierbedding stroomt, ontstaan er bruisende stroomversnellingen.
5
VANUIT DE LUCHT  De grens tussen Zimbabwe en Zambia verloopt door het midden van de rivier de Zambezi en ook het midden van de Victoriawatervallen Op de naburige klippen wordt een regenwoudachtig ecosysteem in stand gehouden door de nevel die de watervallen opwerpen
Xu Lingui, Corbis
VANUIT DE LUCHT | De grens tussen Zimbabwe en Zambia verloopt door het midden van de rivier de Zambezi en ook het midden van de Victoriawatervallen. Op de naburige klippen wordt een regenwoudachtig ecosysteem in stand gehouden door de nevel die de watervallen opwerpen.
6
SNACKBAR VOOR OLIFANTEN  Afrikaanse olifanten behoren tot de vele inheemse soorten in de nationale parken aan weerszijden van de Victoriawatervallen waar nijlpaarden en krokodillen in het water patrouilleren antilopen door leeuwen luipaarden en cheetas worden beslopen en ruim 35 soorten roofvogels het luchtruim beheersen
Marsel Oosten, Nat Geo Image Collection
SNACKBAR VOOR OLIFANTEN | Afrikaanse olifanten behoren tot de vele inheemse soorten in de nationale parken aan weerszijden van de Victoriawatervallen, waar nijlpaarden en krokodillen in het water patrouilleren, antilopen door leeuwen, luipaarden en cheeta’s worden beslopen en ruim 35 soorten roofvogels het luchtruim beheersen.
Meer van
 
preview for Natuur

Reizen

Image no longer available

De poort naar de hel vind je in Turkmenistan

vakantie in oostenrijk
National Geographic + Oostenrijks Toeristenburo

Brandnertal en Klostertal: twee dalen, één hart

lapland hoogtepunten boven de poolcirkel scandinavie
National Geographic + Buro Scanbrit

Lapland: 5 hoogtepunten boven de poolcirkel

het dorpje positano aan de amalfikust in italië

7 tips voor een roadtrip langs de Amalfikust

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder