Skip to Content

Legendarische foto's van historische National Geographic expedities

Kijk terug op de legendarische avonturen van National Geographic met deze oude en niet eerder gepubliceerde afbeeldingen.
Expeditieleden van het team van Robert Peary onder wie ontdekkingsreiziger Matthew Henson staan voor de vlag op de Noordpool tijdens de tocht in 1909 Pearys prestaties in de regio werden ontsierd door controverse Zijn bewering dat hij in 1906 het noordelijkste punt had bereikt dat ooit per schip was gehaald is nooit bewezen Ook had hij onenigheid met Frederick Albert Cook over wie als eerste de Noordpool had bereiktpinterest icon
Robert Peary, National Geographic
1
Leden van een Brits expeditieteam pauzeren voor een foto tijdens hun skitocht door Antarctica De groep begon in 1910 onder leiding van Royal Navyofficier Robert Falcon Scott aan hun tocht door de ijzige toendra Hoewel Scott en vier bemanningsleden in 1912 de Zuidpool bereikten overleden alle teamleden op de terugreis
Herbert G. Ponting, National Geographic
Leden van een Brits expeditieteam pauzeren voor een foto tijdens hun skitocht door Antarctica. De groep begon in 1910 onder leiding van Royal Navy-officier Robert Falcon Scott aan hun tocht door de ijzige toendra. Hoewel Scott en vier bemanningsleden in 1912 de Zuidpool bereikten, overleden alle teamleden op de terugreis.
2
Een man haalt drinkwater bij de opening van een sneeuwgrot in Katmai National Park and Preserve in Alaska De documentatie van het landschap in de regio tijdens expedities van de National Geographic Society betekende een belangrijke bijdrage voor de oprichting van het Katmai National Monument in 1918 dat later opging in het Katmai National Park and Preserve
Emery C. Kolb, National Geographic
Een man haalt drinkwater bij de opening van een sneeuwgrot in Katmai National Park and Preserve in Alaska. De documentatie van het landschap in de regio tijdens expedities van de National Geographic Society betekende een belangrijke bijdrage voor de oprichting van het Katmai National Monument in 1918, dat later opging in het Katmai National Park and Preserve.
3
De Endurance het schip waarmee Sir Ernest Shackleton in 1914 de Imperial TransAntarctic Expedition ondernam kwam vast te zitten en werd verpletterd door het ijs De bemanning verliet uiteindelijk het schip Samen met enkele andere bemanningsleden legde Shackleton meer dan achthonderd zeemijl af in een reddingsboot Daarna liepen ze 51 hachelijke kilometers door het bergachtige ZuidGeorgi om hulp voor de hele groep te halen
Underwood & Underwood, Getty Images
De Endurance, het schip waarmee Sir Ernest Shackleton in 1914 de Imperial Trans-Antarctic Expedition ondernam, kwam vast te zitten en werd verpletterd door het ijs. De bemanning verliet uiteindelijk het schip. Samen met enkele andere bemanningsleden legde Shackleton meer dan achthonderd zeemijl af in een reddingsboot. Daarna liepen ze 51 hachelijke kilometers door het bergachtige Zuid-Georgië om hulp voor de hele groep te halen.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Dr Leslie A Whetter en John Close verzamelen ijs voor drinkwater tijdens een sneeuwstorm op Cape Denison in de Commonwealth Bay op Antarctica in 1912 Nadat ze hun kamp hadden opgezet op de kaap trokken Whetter en zijn team verder naar het westen waar ze de eerste meteoriet vonden die op het continent werd ontdekt
Frank Hurley, National Geographic
Dr. Leslie A. Whetter en John Close verzamelen ijs voor drinkwater tijdens een sneeuwstorm op Cape Denison in de Commonwealth Bay op Antarctica in 1912. Nadat ze hun kamp hadden opgezet op de kaap, trokken Whetter en zijn team verder naar het westen waar ze de eerste meteoriet vonden die op het continent werd ontdekt.
5
Twee mannen bereiden een maaltijd in een koekenpan met lange steel boven een fumarole in Katmai National Park and Preserve in Alaska Een fumarole is een opening in de aardkorst vaak in de buurt van een vulkaan waar warme gassen of dampen uit vrijkomen
Emory Kolb, National Geographic
Twee mannen bereiden een maaltijd in een koekenpan met lange steel boven een fumarole in Katmai National Park and Preserve in Alaska. Een fumarole is een opening in de aardkorst, vaak in de buurt van een vulkaan, waar warme gassen of dampen uit vrijkomen.
6
Op 11 november 1935 laten wetenschappers de onderzoeksballon Explorer II opstijgen in Black Hills National Forest in South Dakota Nadat ze een recordhoogte van 22 kilometer hadden bereikt verzamelden kapitein Albert Stevens en kapitein Orvil Anderson vanuit de ballon gegevens van onderzoeken naar kosmische straling de ozonlaag en aeronomie Dit is de studie van de hogere lagen van de aardse atmosfeer
H. Lee Wells, National Geographic
Op 11 november 1935 laten wetenschappers de onderzoeksballon Explorer II opstijgen in Black Hills National Forest in South Dakota. Nadat ze een recordhoogte van 22 kilometer hadden bereikt, verzamelden kapitein Albert Stevens en kapitein Orvil Anderson vanuit de ballon gegevens van onderzoeken naar kosmische straling, de ozonlaag en aeronomie. Dit is de studie van de hogere lagen van de aardse atmosfeer.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Begin 1900 volgen leden van een onderzoeksexpeditie te paard de rivier Donjek in Yukon in Canada
W.R. Tuckerman, National Geographic
Begin 1900 volgen leden van een onderzoeksexpeditie te paard de rivier Donjek in Yukon in Canada.
8
Een expeditieteam van National Geographic zet zijn kamp op in de Valley of Ten Thousand Smokes in het Katmai National Park and Preserve in Alaska Fumarolen zijn er in overvloed in de regio Ze vormen ontsnappingsroutes voor de hete stoom waar de vallei haar naam aan dankt
R.F. Griggs, National Geographic
Een expeditieteam van National Geographic zet zijn kamp op in de Valley of Ten Thousand Smokes in het Katmai National Park and Preserve in Alaska. Fumarolen zijn er in overvloed in de regio. Ze vormen ontsnappingsroutes voor de hete stoom waar de vallei haar naam aan dankt.
9
Begin 1900 trekt een expeditie van glaciologen en National Geographic Explorers over Mount Saint Elias in Alaska Het grootste nationale park van de Verenigde Staten WrangellSt Elias National Park and Preserve bestaat nu uit ruim vijf miljoen hectare beschermd land
Fotograaf onbekend, National Geographic
Begin 1900 trekt een expeditie van glaciologen en National Geographic Explorers over Mount Saint Elias in Alaska. Het grootste nationale park van de Verenigde Staten, Wrangell-St. Elias National Park and Preserve, bestaat nu uit ruim vijf miljoen hectare beschermd land.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Het schip van Roald Amundsen ligt afgemeerd bij Koning Willemeiland in Nunavut in Canada tijdens zijn expeditie door de Noordwestelijke Doorvaart Na drie jaar en veel hulp van de lokale Inuitgemeenschappen heeft Amundsen de reis in 1906 met succes voltooid
Fotograaf onbekend, National Geographic
Het schip van Roald Amundsen ligt afgemeerd bij Koning Willemeiland in Nunavut in Canada tijdens zijn expeditie door de Noordwestelijke Doorvaart. Na drie jaar en veel hulp van de lokale Inuitgemeenschappen heeft Amundsen de reis in 1906 met succes voltooid.
11
Expeditieleden dragen goederen door de Valley of Ten Thousand Smokes in Alaska Na de uitbarsting van de Novarupta in 1912 was het gebied bedekt met vulkanische as en moesten veel bewoners hun huizen verlaten
R.F. Griggs, National Geographic
Expeditieleden dragen goederen door de Valley of Ten Thousand Smokes in Alaska. Na de uitbarsting van de Novarupta in 1912 was het gebied bedekt met vulkanische as en moesten veel bewoners hun huizen verlaten.
12
Twee ruiters stoppen bij een kleine vijver in de bergachtige Chinese provincie Sichuan Fotograaf Joseph Rock nam voor National Geographic deel aan meerdere expedities door China in de jaren 1920 en 1930
Joesph F. Rock, National Geographic
Twee ruiters stoppen bij een kleine vijver in de bergachtige Chinese provincie Sichuan. Fotograaf Joseph Rock nam voor National Geographic deel aan meerdere expedities door China in de jaren 1920 en 1930.
Advertentie - Lees hieronder verder
13
Expeditieleden van het team van Robert Peary onder wie ontdekkingsreiziger Matthew Henson staan voor de vlag op de Noordpool tijdens de tocht in 1909 Pearys prestaties in de regio werden ontsierd door controverse Zijn bewering dat hij in 1906 het noordelijkste punt had bereikt dat ooit per schip was gehaald is nooit bewezen Ook had hij onenigheid met Frederick Albert Cook over wie als eerste de Noordpool had bereikt
Robert Peary, National Geographic
Expeditieleden van het team van Robert Peary, onder wie ontdekkingsreiziger Matthew Henson, staan voor de vlag op de Noordpool tijdens de tocht in 1909. Pearys prestaties in de regio werden ontsierd door controverse. Zijn bewering dat hij in 1906 het noordelijkste punt had bereikt dat ooit per schip was gehaald, is nooit bewezen. Ook had hij onenigheid met Frederick Albert Cook over wie als eerste de Noordpool had bereikt.
14
Een lid van de Terra Novaexpeditie uit 1910 staat op een ijsberg voor Mount Erebus de op een na hoogste vulkaan van Antarctica Het laatste team van Robert Falcon Scott wist de Zuidpool te halen maar de vijf mannen kwamen allemaal om op de terugreis
Herbert G. Ponting, National Geographic
Een lid van de Terra Nova-expeditie uit 1910 staat op een ijsberg voor Mount Erebus, de op een na hoogste vulkaan van Antarctica. Het laatste team van Robert Falcon Scott wist de Zuidpool te halen, maar de vijf mannen kwamen allemaal om op de terugreis.
15
Klimmers poseren voor een portret tijdens hun historische en noodlottige poging in 1924 om de Mount Everest te beklimmen De groep ondernam drie pogingen maar slaagde er niet in de hoogste top te bereiken George Mallory en Andrew Irvine lieten het leven bij de poging
Royal Geographic Society, National Geographic
Klimmers poseren voor een portret tijdens hun historische en noodlottige poging in 1924 om de Mount Everest te beklimmen. De groep ondernam drie pogingen, maar slaagde er niet in de hoogste top te bereiken. George Mallory en Andrew Irvine lieten het leven bij de poging.
Advertentie - Lees hieronder verder
16
In het midden van de twintigste eeuw steken twee sherpas een verraderlijke kloof over op de Mount Everest
Royal Geographic Society, National Geographic
In het midden van de twintigste eeuw steken twee sherpa’s een verraderlijke kloof over op de Mount Everest.
17
Ontdekkingsreizigers van de door National Geographic ondersteunde Pueblo Bonitoexpeditie in 1921 reizen over het Kaiparowits Plateau in San Juan County in Utah Tijdens de onderzoeksreis leidde archeoloog Neil M Judd de opgravingen van omvangrijke prehistorische runes in het zuidwesten van de VS
Edwin L. Wisherd, National Geographic
Ontdekkingsreizigers van de door National Geographic ondersteunde Pueblo Bonito-expeditie in 1921 reizen over het Kaiparowits Plateau in San Juan County in Utah. Tijdens de onderzoeksreis leidde archeoloog Neil M. Judd de opgravingen van omvangrijke prehistorische ruïnes in het zuidwesten van de VS.
18
Natuurbeschermer filmmaker en National Geographic Explorer Jacques Yves Cousteau filmt een minionderzeer met jetaandrijving tijdens een oceaanexpeditie in het Caribisch gebied
Jacques Ertaud, National Geographic
Natuurbeschermer, filmmaker en National Geographic Explorer Jacques Yves Cousteau filmt een mini-onderzeeër met jetaandrijving tijdens een oceaanexpeditie in het Caribisch gebied.
Advertentie - Lees hieronder verder
19
Een expeditieteam van National Geographic poseert voor een foto aan de voet van een besneeuwde berg in de provincie Sichuan in China
Joseph F. Rock, National Geographic
Een expeditieteam van National Geographic poseert voor een foto aan de voet van een besneeuwde berg in de provincie Sichuan in China.
20
Het schip Terra Nova ligt op het ijs tijdens de expeditie van Robert Falcon Scott naar de Zuidpool
Herbert G. Ponting
Het schip Terra Nova ligt op het ijs tijdens de expeditie van Robert Falcon Scott naar de Zuidpool.
Meer van
 
preview for Natuur

Reizen

turkmenistan de hel van karakum

De poort naar de hel vind je in Turkmenistan

vakantie in oostenrijk
National Geographic + Oostenrijks Toeristenburo

Brandnertal en Klostertal: twee dalen, één hart

lapland hoogtepunten boven de poolcirkel scandinavie
National Geographic + Buro Scanbrit

Lapland: 5 hoogtepunten boven de poolcirkel

het dorpje positano aan de amalfikust in italië

7 tips voor een roadtrip langs de Amalfikust

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder