Skip to Content

20x prachtige foto's in de sneeuw

Het lijkt erop dat het echt koude winterweer ons land in de komende dagen bereikt. Droom alvast een beetje weg bij deze mooie winterse landschappen.
door National Geographic Redactie
Een poolvos zit onder een volle maan in februari in Manitoba Canada De vacht van het dier verandert van bruin in de zomer naar wit in de winter waardoor deze in het besneeuwde landschap pastpinterest icon
Norbert Rosing, Nat Geo Image Collection
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Een ijsbeer en haar welp slapen in de sneeuw De beren wachten tot de Hudson Bay is bevroren zodat ze in de winter op zeehonden kunnen jagen op het ijs
María Stenzel, Nat Geo Image Collection
Een ijsbeer en haar welp slapen in de sneeuw. De beren wachten tot de Hudson Bay is bevroren, zodat ze in de winter op zeehonden kunnen jagen op het ijs.
2
Een poolvos zit onder een volle maan in februari in Manitoba Canada De vacht van het dier verandert van bruin in de zomer naar wit in de winter waardoor deze in het besneeuwde landschap past
Norbert Rosing, Nat Geo Image Collection
Een poolvos zit onder een volle maan in februari in Manitoba, Canada. De vacht van het dier verandert van bruin in de zomer naar wit in de winter, waardoor deze in het besneeuwde landschap past.
3
Twee jonge Japanse makaken of sneeuwapen spelen in de sneeuw in Jigokudani Nagano Prefecture Japan Sneeuwapen kunnen ongeveer 30 jaar oud worden
Tim Lamán, Nat Geo Image Collection
Twee jonge Japanse makaken, of sneeuwapen, spelen in de sneeuw in Jigokudani, Nagano Prefecture, Japan. Sneeuwapen kunnen ongeveer 30 jaar oud worden.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
In het Bosque del Apache National Wildlife Refuge in New Mexico strijken Canadese ganzen neer op een meertje in de sneeuw
Jack Dykinga, Nature Picture Library
In het Bosque del Apache National Wildlife Refuge in New Mexico strijken Canadese ganzen neer op een meertje in de sneeuw.
5
In het nummer van januari 1958 stond een verhaal over een zeven weken durend winterfestival dat vorig jaar in Quebec City Canada werd gehouden Een van de attracties was deze 1400 meter hoge rodelbaan
Kathleen Revis, Nat Geo Image Collection
In het nummer van januari 1958 stond een verhaal over een zeven weken durend winterfestival dat vorig jaar in Quebec City, Canada werd gehouden. Een van de attracties was deze 1.400 meter hoge rodelbaan.
6
op deze foto uit de editie van mei 1996 bestuderen wetenschappers het winterijs van Antarctica op zoek naar levensvormen Bepaalde organismen zoals algen en mijten komen alleen voor op het bevroren continent dus elke expeditie levert waardevolle informatie op
María Stenzel, Nat Geo Image Collection
op deze foto uit de editie van mei 1996 bestuderen wetenschappers het winterijs van Antarctica, op zoek naar levensvormen. Bepaalde organismen zoals algen en mijten komen alleen voor op het bevroren continent, dus elke expeditie levert waardevolle informatie op.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Op Deception Island onderdeel van de South Shetland Islands voor de noordkust van het Antarctisch Schiereiland waggelen stormbandpinguns naar hun broedplaats in Baily Head de caldera van een actieve vulkaan In het broedseizoen pendelen de vogels elke dag naar zee om er op vis te jagen Onderweg kleuren ze de sneeuw met hun uitwerpselen roze omdat hun vogelpoep vol zit met verteerde garnaaltjes krill De omvang van deze kolonie is sterk geslonken omdat de krillpopulatie zich naar het zuiden heeft verplaatst
George Steinmetz
Op Deception Island, onderdeel van de South Shetland Islands voor de noordkust van het Antarctisch Schiereiland, waggelen stormbandpinguïns naar hun broedplaats in Baily Head, de caldera van een actieve vulkaan. In het broedseizoen pendelen de vogels elke dag naar zee om er op vis te jagen. Onderweg kleuren ze de sneeuw met hun uitwerpselen roze, omdat hun vogelpoep vol zit met verteerde garnaaltjes (krill). De omvang van deze kolonie is sterk geslonken omdat de krillpopulatie zich naar het zuiden heeft verplaatst.
8
Wanneer een kudde schapen zich door de verse sneeuw verplaatst wordt er meestal een pad gevormd door de eerste dieren waarna de rest het gemakkelijkere spoor gewoon kan volgen op zoek naar vers gras onder de sneeuw
Frederik Buyckx
Wanneer een kudde schapen zich door de verse sneeuw verplaatst, wordt er meestal een pad gevormd door de eerste dieren, waarna de rest het gemakkelijkere spoor gewoon kan volgen, op zoek naar vers gras onder de sneeuw.
9
Het noorderlicht kleurt de sneeuw onder twee motorrijders in Yellowknife Canada  ruim 300 kilometer van de poolcirkel
Chase Teron, National Geograpic Yourshot
Het noorderlicht kleurt de sneeuw onder twee motorrijders in Yellowknife, Canada - ruim 300 kilometer van de poolcirkel.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
QUEBEC CANADA  Deze zadelrobwelp die bekendstaan om hun sneeuwwitte vacht werd geboren op het drijfijs bij de Magdalenaeilanden in de Saint Lawrencebaai
Jennifer Hayes
QUEBEC, CANADA | Deze zadelrobwelp, die bekendstaan om hun sneeuwwitte vacht, werd geboren op het drijfijs bij de Magdalena-eilanden in de Saint Lawrence-baai.
11
INNSBRUCK OOSTENRIJK  Na een week van ononderbroken sneeuwval wachtte fotograaf Robbie Shone totdat de wolken rond de tandradbaan bij zijn huis in de bergen van de Inntalkette in Tirol waren opgetrokken Shone was verbluft door de helderheid van de foto die hij met zijn smartphone maakte Hij herinnert zich dat het tafereel nog kouder aanvoelde dan het feitelijk was
Robbie Shone
INNSBRUCK, OOSTENRIJK | Na een week van ononderbroken sneeuwval wachtte fotograaf Robbie Shone totdat de wolken rond de tandradbaan bij zijn huis in de bergen van de Inntalkette in Tirol waren opgetrokken. Shone was verbluft door de helderheid van de foto, die hij met zijn smartphone maakte. Hij herinnert zich dat het tafereel nog kouder aanvoelde dan het feitelijk was.
12
Het is niet ongebruikelijk om een schip traag door wateren vol ijsbergen te zien varen Zonder wegenstelsel of spoorwegennet reizen de meeste inwoners van Groenland per boot vliegtuig sneeuwscooter of hondenslee
Keith Ladzinski
Het is niet ongebruikelijk om een schip traag door wateren vol ijsbergen te zien varen. Zonder wegenstelsel of spoorwegennet reizen de meeste inwoners van Groenland per boot, vliegtuig, sneeuwscooter of hondenslee.
Advertentie - Lees hieronder verder
13
Eind februari graven de wijfjes een diep hol in de sneeuw waarin ze n tot drie jongen baren Door stijgende temperaturen en de steeds dunnere sneeuwlaag in de lente slinkt hun leefgebied mogelijk verder
Eind februari graven de wijfjes een diep hol in de sneeuw, waarin ze één tot drie jongen baren. Door stijgende temperaturen en de steeds dunnere sneeuwlaag in de lente slinkt hun leefgebied mogelijk verder.
14
Upernavik is een vissersdorp op een klein eiland in het westen van Groenland Historisch gezien werden de Groenlandse gebouwen in verschillende kleuren geverfd om verschillende functies aan te duiden van rode winkelpuien tot blauwe vissershuizen  een handig onderscheid wanneer het landschap bedekt is met sneeuw Deze foto nam ik tijdens mijn drie maanden durende persoonlijke fotoproject om het leven in Groenland vast te leggen
Foto en bijschrift: Weimin Chu
"Upernavik is een vissersdorp op een klein eiland in het westen van Groenland. Historisch gezien werden de Groenlandse gebouwen in verschillende kleuren geverfd om verschillende functies aan te duiden, van rode winkelpuien tot blauwe vissershuizen - een handig onderscheid wanneer het landschap bedekt is met sneeuw. Deze foto nam ik tijdens mijn drie maanden durende persoonlijke fotoproject om het leven in Groenland vast te leggen. "
15
IJsstoepas worden in de winter gebouwd door water uit een bergbeek in een verticale buis te leiden De zwaartekracht stuwt het water naar een sproeikop aan de bovenkant waarna een ijskegel rond de pijp ontstaat Deze 24 meter hoge stoepa staat in Gangles bij Leh
Ciril Jazbec
IJsstoepa’s worden in de winter gebouwd door water uit een bergbeek in een verticale buis te leiden. De zwaartekracht stuwt het water naar een sproeikop aan de bovenkant, waarna een ijskegel rond de pijp ontstaat. Deze 24 meter hoge stoepa staat in Gangles, bij Leh.
Advertentie - Lees hieronder verder
16
Terwijl een lentestorm opsteekt verkennen de kuikens voor het eerst het ijs Over twee maanden hebben de jongen waterdichte veren en zwemmen ze weg Na vijf jaar komen ze terug om zelf nakomelingen op te voeden  als de Atkabaai dan tenminste nog dichtvriest in de winter
Stefan Christmann
Terwijl een lentestorm opsteekt, verkennen de kuikens voor het eerst het ijs. Over twee maanden hebben de jongen waterdichte veren en zwemmen ze weg. Na vijf jaar komen ze terug om zelf nakomelingen op te voeden – als de Atkabaai dan tenminste nog dichtvriest in de winter.
17
Een hermelijn in zijn winterkleed Wanneer de winter invalt maakt de bruine vacht van het zoogdier plaats voor een sneeuwwitte pels zodat het in besneeuwde landschappen onopgemerkt blijft
Greg Winston, Nat Geo Image Collection
Een hermelijn in zijn winterkleed. Wanneer de winter invalt, maakt de bruine vacht van het zoogdier plaats voor een sneeuwwitte pels, zodat het in besneeuwde landschappen onopgemerkt blijft.
18
ALBERTA CANADAHet herfstseizoen in Banff in de Canadese provincie Alberta is een van de beste perioden om wild in dit landschap te spotten Ik had het geluk om hier in deze periode van het jaar als gastkunstenaar te wonen en was getuige van de harmonie tussen mens en dier die in dit gewijde land bestaat Deze foto werd genomen op een prachtige dag met sneeuw toen ik langs een route vlakbij mijn verblijf wandelde Plotseling bevond ik me midden in de witte droom van een hert
Elnaz Mansouri, 2019 National Geographic Travel Photo Contest
ALBERTA, CANADA “Het herfstseizoen in Banff, in de Canadese provincie Alberta, is een van de beste perioden om wild in dit landschap te spotten. Ik had het geluk om hier in deze periode van het jaar als gastkunstenaar te wonen en was getuige van de harmonie tussen mens en dier die in dit gewijde land bestaat. Deze foto werd genomen op een prachtige dag met sneeuw, toen ik langs een route vlakbij mijn verblijf wandelde. Plotseling bevond ik me midden in de witte droom van een hert.”
Advertentie - Lees hieronder verder
19
De Amerikaanse haas heeft grote voeten die als een soort sneeuwschoenen werken en een sneeuwwitte vacht In de zomer kleurt de vacht bruin In tien weken tijd is de kleur volledig veranderd
Michael S Quinton
De Amerikaanse haas heeft grote voeten, die als een soort sneeuwschoenen werken en een sneeuwwitte vacht. In de zomer kleurt de vacht bruin. In tien weken tijd is de kleur volledig veranderd.
20
Sporen van sneeuwscooters lopen kriskras over het oppervlak van een meer waar de dooi heeft ingezet
Robert B. Haas
Sporen van sneeuwscooters lopen kriskras over het oppervlak van een meer waar de dooi heeft ingezet.

Fotografie

Verveling is normaal in de tunnels aangezien er weinig te doen is naast het gebruiken van drugs Maar Catalina schreef ook graag

Catalina leefde in de tunnels onder Boekarest

This is an image

Zo zwaar is de Yukon Quest sledehondenrace

Verloren  Lost

Winnaars National Geographic Fotowedstrijd 2022

Gedeelde nummer 1 in de categorie dier CIRCLE OF LIFEBeschrijving door de fotograaf De reden waarom ik voor deze foto kies Het is een vloeiend geheel door de weerspiegeling de eekhoorn zijn houding lijkt door de reflectie in een cirkelvorm te zijn waardoor je een uniek beeld krijgt De kleuren en compositie zitten heel goed en de foto straalt enorm veel kracht en dynamiek uit

Winnaars National Geographic Fotowedstrijd 2022: publieksprijs

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder