Piraten, kobolden en alpaca’s: een droomplek voor kinderen én ouders

De Oostenrijkse regio Attersee-Attergau is een bestemming voor heel het gezin. Kinderen kunnen hier wandelen met alpaca’s of varen op een piratenschip, terwijl ouders relaxen aan de stranden van het grootste meer in Oostenrijk.

Door Oberösterreich
Gepubliceerd 20 jun. 2022 14:29 CEST
De Attersee is een populaire bestemming voor zeilers.

De Attersee is een populaire bestemming voor zeilers.

Foto door Moritz Ablinger

In de zomermaanden bruist het van de activiteiten op de Attersee, het grootste binnenmeer van Oostenrijk. De goede waterkwaliteit en de stabiele windrichting maken het waterlichaam populair onder zeilers, die ’s zomers hun kunsten laten zien tijdens tal van wedstrijden. Rondvaartboten brengen bezoekers van dorp naar dorp, langs de mooiste delen van de oevers. Duikers verkennen de historische schatten in de onderwaterwereld van het meer, terwijl haar oppervlak bevolkt wordt door zwemmers, waterskiërs en peddelsurfers. En dan is er de Attergau, het rollende heuvelland ten noordwesten van de Attersee. In deze omgeving van weilanden, bossen en middeleeuwse dorpjes zullen ook wandelaars en fietsers zich niet snel vervelen.

Suppen op de Attersee.

 

Foto door TVB Attersee-Attergau/Moritz Ablinger

Yoga op het water

Een bijzondere manier om ontspanning en waterpret samen te brengen, is door een yogales op het meer te volgen. Balancerend op een SUP-board word je door verschillende poses en ademoefeningen geleid. Blijf je perfect in balans of eindigt jouw neerwaartse hond met een plons in het water?

Op pad met alpaca’s

Met hun lange nek, donzige vacht en aaibare imago nemen alpaca’s langzaam de wereld over. Hoewel het oorspronkelijke leefgebied van de dieren ligt in de Peruaanse Andes, zijn ze de laatste jaren op steeds meer plekken in Europa te zien. Zo ook in de omgeving van de Attersee. Aan de oostelijke oever van het meer ligt Attergau-Alpaka, een Oostenrijkse alpacaboerderij. Hier worden de dieren gefokt voor hun wol, waarvan onder meer truien, mutsen, sokken en dekens worden gemaakt. Leer alles over de alpaca’s en hun geliefde vacht tijdens een wandeling met de dieren door de rollende heuvels van de Attergau. Wie nog op zoek is naar een souvenir uit de regio kan in de winkel kiezen uit een groot aantal producten van alpacawol.

In de regio Attersee-Attergau worden veel activiteiten voor kinderen georganiseerd. De mascotte Perla is daarbij een graag geziene gast.

Foto door Moritz Ablinger

Avonturen voor kinderen

De regio Attersee-Attergau is een ideale bestemming om met het gezin te bezoeken. Voor kinderen worden het hele jaar door activiteiten georganiseerd, waardoor zij het meer en haar omgeving ervaren als één grote speeltuin. De rondvaartboten van Attersee Schiffahrt bieden bijvoorbeeld verschillende themaritten aan. Soms wordt de boot omgetoverd tot een piratenschip en krijgen de jonge zeerovers te maken met een aanval van de gevreesde Blackbird. Op andere dagen wordt een vaartochtje op het meer gecombineerd met een rit in de vintage trein. Aan boord van zowel de boot als de trein is gezorgd voor een kinderprogramma.

Om ook de allerkleinsten enthousiast te krijgen over de Oostenrijkse natuur heeft de regio Attersee-Attergau twee mascottes in dienst: de uil Gustl en parelvis Perla. Dit tweetal neemt de kinderen maar al te graag mee op reis langs de verschillende themapaden in de regio. Negen uiteenlopende wandelingen liggen klaar om ontdekt te worden. Langs de route leren de jonge avonturiers onder meer over Kelten, kobolden en de prehistorische paalwoningen die in de Attersee zijn gevonden. Bij het houten ‘uilenhuis’ dat op elk themapad te vinden is, mogen ze gratis een paspoort pakken en bestempelen. Wie genoeg verschillende stempels in het paspoort weet te verzamelen, kan later bij het regionale VVV-kantoor een klein cadeau komen halen.

Kijk hier voor meer informatie en inspiratie over alles wat de regio Attersee-Attergau te bieden heeft.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Reizen
Een huttentocht in Oostenrijk
Reizen
Op de sportieve tour in de Fuschlseeregion, het land van de almhutten
Reizen
Proeverijen en panorama’s aan de Oostenrijkse Wolfgangsee
Reizen
Wellness en een keizerlijk verleden: royaal genieten in Bad Ischl
Reizen
Watersport en natuurzwemmen: twee onweerstaanbare meren in Oostenrijk

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.