Wijnliefhebbers opgelet! In de glooiende heuvels van het noorden van Portugal bij het plaatsje Telões, kun je slapen tussen de wijnranken van wijnhuis Quinta de Sanguinhedo. Het moderne gebouw van hotel Monverde is gemaakt van dennehout, graniet en kleisteen en de kleuren van het interieur - fris lentegroen en herfstige roestkleuren - zijn een eerbetoon aan de omringende wijnranken. Enorme glazen wanden en ruime patios zorgen ervoor dat je in elke ruimte uitzicht hebt op de 30 hectare wijngaard van de Quinta. Slapen in een van de 29 kamers betekent wakker worden in een groene zee van geurige druiven.

This is an image
Hotel Monverde

Natuurlijk staat in het stijlvol ingerichte restaurant de meest uiteenlopende wijnen op het menu en worden rondleidingen en proeverijen gegeven in de wijnkelder vol bijzondere wijnen. Het hotel heeft ook een heerlijk luxe spa, waar je kunt genieten van een lichaamsbehandelingen met druiven (vol antioxidanten!), zoals een scrub met druivenpitten of een massage met wijnbladeren.

This is an image
Hotel Monverde

Quinta de Sanguinhedo ligt langs de wijnroute van de vinho verde, die zich uitstrekt van de Minho rivier tot de Douro in het noordwesten van Portugal. De vinho verde is licht en fris en is naast Port de bekendste wijn van Portugal.

Lees hier meer over onze trip naar de Dourovallei en Porto!