Must-do in Portugal: logeren in een wijngaard

Wakker worden tussen de wijnranken, dineren met de lekkerste Portugese wijnen en een spabehandeling met druivenpitten en -bladeren. In hotel Monverde in het Noorden van Portugal kunnen wijnliefhebbers hun hart ophalen.

Door Lenneke Hoope
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:03 CET
Foto door Hotel Monverde

Wijnliefhebbers opgelet! In de glooiende heuvels van het noorden van Portugal bij het plaatsje Telões, kun je slapen tussen de wijnranken van wijnhuis Quinta de Sanguinhedo. Het moderne gebouw van hotel Monverde is gemaakt van dennehout, graniet en kleisteen en de kleuren van het interieur - fris lentegroen en herfstige roestkleuren  - zijn een eerbetoon aan de omringende wijnranken. Enorme glazen wanden en ruime patios zorgen ervoor dat je in elke ruimte uitzicht hebt op de 30 hectare wijngaard van de Quinta. Slapen in een van de 29 kamers betekent wakker worden in een groene zee van geurige druiven.

Foto door Hotel Monverde

Natuurlijk staat in het stijlvol ingerichte restaurant de meest uiteenlopende wijnen op het menu en worden rondleidingen en proeverijen gegeven in de wijnkelder vol bijzondere wijnen. Het hotel heeft ook een heerlijk luxe spa, waar je kunt genieten van een lichaamsbehandelingen met druiven (vol antioxidanten!), zoals een scrub met druivenpitten of een massage met wijnbladeren.

Foto door Hotel Monverde

Quinta de Sanguinhedo ligt langs de wijnroute van de vinho verde, die zich uitstrekt van de Minho rivier tot de Douro in het noordwesten van Portugal. De vinho verde is licht en fris en is naast Port de bekendste wijn van Portugal.

Lees hier meer over onze trip naar de Dourovallei en Porto!

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Wijn
Op dit Kroatisch eiland wordt al 2400 jaar wijn verbouwd
Engeland
Europa’s eerste tequila-hotel opent in Engeland
Portugal
Reizen naar Portugal: 5 praktische vragen
Zuid-Afrika
Wijnproeven in Zuid-Afrika
Zuid-Afrika
Voorbij de wijngaarden: whisky in Kaapstad

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.