Picknicken

Met de zon aan de hemel en de bloemen in bloei, zijn de stadstuinen en -parken van New York een lust om te bezoeken. Naast picknicken in Central Park, geniet je van uitzichten over de Hudson River vanuit de beroemde openbare tuin Wave Hill in het noorden van de Bronx of bezoek je de New York Botanical Garden – met meer dan een miljoen bloemen en planten. In Central Park bewonder je deze lente de openbare kunstexpositie van Liz Glynn, met als thema New York City in de Gilded Age.

Wave Hill New York City
Wave Hill, New York City.
Tagger Yancey

Honkbalwedstrijden

De lente is tevens het begin van het honkbalseizoen en New York is de thuisbasis van twee van de beste teams in de Major League: de New York Yankees in de Bronx en de New York Mets in Queens. Voor de sportliefhebber een uitgelezen kans om een wedstrijd van één van deze twee grote namen bij te wonen, alhoewel zelfs niet-liefhebbers alleen al voor de sfeer een kaartje zouden moeten scoren.

Terrassen en rooftopbars

Doe zoals de New Yorkers doen en geniet van een lange, luie brunch op een buitenterras. Overdag zitten de terrassen van New York weer stampvol, terwijl de lange avonden vragen om cocktails op rooftop bars. Bar 54 staat bekend als de hoogste van de stad, op de 54ste verdieping van het Hyatt Hotel op Times Square. Op vrijdag zijn New Yorkers te vinden in het Refinery hotel, een voormalige hoedenfabriek, voor de VrijMiBo.

Stadswandelingen

De warmere temperaturen – zonder dat het snikheet is – zijn ideaal voor ellenlange wandelingen door de vijf stadsdelen. Wandel over de bruggen van Manhattan of bezoek de High Line, een verhoogd stadspark op een voormalig spoorwegviaduct aan de westkant van Manhattan. Even weg van alle drukte? Op 1 mei opent Governers Island: een glooiend groen eiland met glijbanen en uitzicht op het Vrijheidsbeeld, de haven en de skyline van de stad, slechts zeven minuten met de veerboot vanaf Lower Manhattan.

Wildflower Field  High Line New York
Wildflower Field, High Line, New York.
Marley White

Lente-events

Zin in een actieve dag? Op zondag 7 mei fiets je door alle delen van New York City met de TD Five Boro Bike Tour. Rij samen met meer dan 32.000 deelnemers een verkeersvrije, 65-kilometer lange route, voor een uniek zicht op de Big Apple.

Ook is er elk jaar met Pasen, dat dit jaar op zondag 16 april valt, de Easter Parade en het Easter Bonnet Festival langs Fifth Avenue. New Yorkers trekken hun feestelijkste kleding uit de kast en pronken met uitgebreid versierde mutsen, een traditie die teruggaat tot de jaren 1870. De beste plek om de optocht te bekijken is in het gebied rondom de St. Patrick’s Cathedral, maar nog leuker is zelf meedoen in je leukste outfit!

Zelf naar New York?

Tip: sinds kort vliegt WOW air twee keer per dag goedkoop via Reykjavik op New York. Voor meer informatie over de parken en evenementen in NYC tijdens dit seizoen, kijk op nycgo.com/spring.