1. Masai Mara, Kenia

Een rit door de Masai Mara in Kenia is een avontuurlijke tocht door het land van de Masaï. In volle vaart galopperend op polo pony’s, zij-aan-zij met zebra’s en gnoes, langs olifanten, giraffen en leeuwen. Dit is een ervaring die niet te vergelijken is met een safari vanuit een Land Rover.

2. Toscane, Italië

Rijdend door het idyllische Toscaanse landschap trek je voorbij aan talloze typisch Italiaanse dorpjes. Zo worden de wijnstreken waar Toscane bekend om staat afgewisseld met de klassieke kunstwerken in Florence en Siena. Als je een nacht verblijft in het gerenoveerde Castello di Tocchi word je verwend met de heerlijke Italiaanse keuken en lokale wijnen.

3. Valle de Bravo, Mexico

Een tocht rondom het azuurblauwe Valle de Bravomeer zorgt gegarandeerd voor verassingen. Je zult alle zes rivieren die in het meer uitkomen, doorkruisen, hoog de omliggende bergen in rijden en door een woud van Montezuma dennen afdalen.

Waan je een gaucho in Argentini  zie nummer 10
Waan je een gaucho in Argentinië – zie nummer 10.
David, Flickr

4. Loirevallei, Frankrijk

Een lange, wilde galop aan de groene oevers van de Cher brengt je bij Chenonceau, een kasteel dat deels op een brug over de rivier gebouwd is. De Franse geschiedenis komt tot leven wanneer je als ridder over een ophaalbrug het binnenhof oprijdt. In de Loirevallei vind je echte kastelen waar je zelfs kunt overnachten, omringd door fruitbomen en wijngaarden.

5. Quebec, Canada

Als je door Quebec rijdt zal geen tocht hetzelfde zijn. Paden slingeren door dichte bossen en langs de kust. Elk jaargetijde ziet er hier anders uit. Kies je bijvoorbeeld in de herfst voor het Gaspé schiereiland aan de Saint Lawrencebaai, dan zullen de kleuren van de grote esdoornbladeren een bijzonder gezicht zijn.

6. Jerez en Sevilla, Spanje

De heuvels in deze streek lenen zich uitstekend voor heerlijke dagtochten rondom Sevilla. Besluit je een bezoek te brengen aan de koninklijke rijschool in Jerez, dan wacht je een indrukwekkende show en de mogelijkheid om lessen te volgen in dressuur en springen, omgeven door een prachtig landschap.

7. Rajasthan, India

In het gebied rondom Rajasthan begeef je je in een wereld vol legendes over heldenmoed, tragedie en liefde. Sommige paleizen zijn al eeuwenoud en architectonisch heel indrukwekkend. Dagenlang kun je rondtrekken door een afwisselend landschap van bebouwde akkers, lege vlaktes of zandduinen met palmen.

Het fascinerende landschap vanCappadoci Turkije
Het fascinerende landschap van Cappadocië, Turkije.
Menno Boermans

8. Cappadocië, Turkije

Paardrijtochten in Cappadocië voeren je door een landschap van rode valleien en vulkanisch tufsteen, anders dan waar ook ter wereld. Tijdens de tochten kom je voorbij sporen van de Griekse, Romeinse, vroegchristelijke en Ottomaanse beschavingen, waardoor elke dag weer iets nieuws zal brengen.

Bekijk ook het verhaal van Daphne Bunskoek en Menno Boermans over deze regio.

9. Machu Picchu, Peru

Als je met je paard over de steile, rotsige paden richting de logdes klimt waar je kunt overnachten, waan je je een paar dagen in de wereld van de Inca’s. De rit voert door de heilige vallei, van Cusco naar Machu Picchu, en loopt langs loodrechte kliffen en aangename valleien.

10. Het Andesgebergte, Argentinië

Zuidelijker in het Andesgebergte kun je op bezoek bij de gauchos. Zo biedt de zelfvoorzienende Estancia Huechahue bezoekers de mogelijkheid om samen met lokale gauchos het vee te drijven. Daarnaast is de ranch een perfecte uitvalsbasis om dieper het Andesgebergte in te trekken, je ervaart de weidsheid met condors die boven je hoofd cirkelen.