Thailand is een van de best bereisbare landen van Azië. Maar het is nog altijd een verre bestemming. Bereid je daarom goed voor en beleef thuis al wat voorpret. Els den Butter, medeoprichter van de website verrereizenmetkinderen.nl, geeft 8 tips.

1. Gezondheid

Breng ruim voor vertrek naar Thailand met het hele gezin een bezoek aan GGD of tropenkliniek voor medisch advies en vaccinaties. Stel met zorg je reisapotheek samen.

2. Voorkennis

Koop of leen kinderboekjes over Thailand, leer ze alvast een paar Thaise woordjes en bekijk samen foto’s en filmpjes op internet.

3. Slapen

Twijfel over een dag- of nachtvlucht? Als je kind een moeilijke slaper is, kies dan zo mogelijk voor een vlucht overdag. Voor makkelijke slapers is een nachtvlucht ideaal.

4. Tijdens de vlucht

Neem naast spelcomputer of tablet ook cadeautjes mee het vliegtuig in. Op gezette tijden verras je de kinderen hier mee. Zo wordt de lange vlucht toch een feestje.

5. Aandacht

In Thailand ben je als gezin meer dan welkom en worden de kinderen overstelpt met liefdevolle aandacht. Leer kinderen om ‘No, thank you’ te zeggen, voor als de aandacht te overweldigend is.

This is an image

6. Bescherming

Om muggenbeten en aanverwante ziekten te voorkomen smeer je de kinderen van zonsop- tot zonsondergang in met muggenolie met deet (kinderen tot twee jaar max. 30%) en draag je tijdens de schemering bedekkende kleding.

7. Bereikbaar

Geef de kinderen een polsbandje met het telefoonnummer waarop jullie bereikbaar zijn. De bandjes gemaakt van siliconen zijn goed bestand tegen ruwe spelletjes, oliën en water.

8. Tijd voor jezelf

Geniet volop van de quality time die je tijdens de vakantie met je partner en kinderen hebt. Maar vergeet jezelf niet en bespreek samen eens de mogelijkheid om een uitstapje zonder partner en kinderen te maken.